Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό

Ανεβαίνει και άλλο ο υδράργυρος

25 Ιουλίου 2021 12:31
Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη ζέστη να κρατά «γερά», στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα κόλπα που μπορούν να μας κρατήσουν δροσερούς στο σπίτι.

Εάν δεν έχετε κλιματισμό στο σπίτι σας, θα πρέπει να σκεφτείτε μερικούς άλλους τρόπους για να το διατηρήσετε δροσερό. Μερικούς από αυτούς τούς μοιράστηκε ο χρήστης That Property Guy στο TikTok.

δροσερό σπίτι

Σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια φορές, λέει: «Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αρχίζω να δυσκολεύομαι με αυτήν τη ζέστη, οπότε εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό».

Παράθυρα και στόρια κλειστά

Η πρώτη συμβουλή του Property Guy είναι να διατηρείτε τα παράθυρα, τα στόρια και τις κουρτίνες κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς αυτό θα κρατήσει τον ζεστό αέρα έξω. Αλλά εάν πρέπει να τα ανοίξετε, προσπαθήστε να τα ανοίξετε στα αντίθετα άκρα του σπιτιού, καθώς αυτό δημιουργεί ροή αέρα.

@thatpropertyguy

Struggling with the heat? 🥵 Some ways to stay 🆒☀️ #summer #home #tips #sun #lifehack #uk #hack #fyp

♬ 19-2000 (Soulchild Remix) - Gorillaz

Για να κυκλοφορήσει ο δροσερός αέρας μέσα, γεμίστε μερικά μπολ με νερό και πάγο και τοποθετήστε τα σε διαφορετικές περιοχές του σπιτιού -μπροστά από έναν ανεμιστήρα λειτουργεί καλύτερα.

Στη συνέχεια προτείνει να προσπαθήσετε να κάνετε οποιοδήποτε μαγείρεμα έξω, εάν είναι δυνατόν, όπως π.χ. στο μπάρμπεκιου, καθώς οι φούρνοι δημιουργούν θερμότητα.

Κλείστε τις συσκευές

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε όταν έχει ζέστη, ο That Property Guy έχει το τέλειο κόλπο για εσάς: παγώστε τα καλύμματα του κρεβατιού σας πριν πάτε για ύπνο. Απλώς βγάλτε τα σεντόνια σας, βάλτε τα σε μια σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να πάτε για ύπνο, βάλτε τα πίσω και θα είναι ωραία και κρύα.

Θα μπορούσατε επίσης να ανταλλάξετε τις λάμπες αλογόνου -καθώς δημιουργούν θερμότητα- και να βάλετε LED αν μπορείτε.

Και τέλος, ο ειδικός προτείνει να απενεργοποιήσετε τυχόν συσκευές, όπως η τηλεόρασή σας, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

Από τότε που δημοσιεύτηκε, το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 likes και 1.500 σχόλια από άτομα που τον ευχαριστούν για τις συμβουλές.

Ένα άτομο είπε: «Ναι, το κάνω αυτό, έχει τεράστια διαφορά και πραγματικά λειτουργεί». Ένας άλλος έγραψε: «Ο ήρωας που όλοι χρειαζόμαστε».

Bonus: Βρωμάει τσιγάρο το σπίτι; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Ο καπνός των τσιγάρων είναι πολύ ενοχλητικός. Η μυρωδιά είναι τόσο επίμονη και δεν καθαρίζεται εύκολα. Εάν το σπίτι σας εξακολουθεί να μυρίζει εδώ και πολύ καιρό μετά το κάπνισμα, δοκιμάστε αυτά τα πέντε κόλπα και θα μας θυμηθείτε. Είναι εύκολα και αποτελεσματικά!

Αέρας

Το πρώτο βήμα είναι: ανοίξτε τα παράθυρα και αερίστε το χώρο. Κατόπιν βάλτε ένα μπολ με ξύδι ακριβώς στη μέση του δωματίου. Το ξίδι απορροφά τις οσμές και το κάνει χωρίς να σας κοστίζει και χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, όπως κάνουν κάποια αποσμητικά χώρου. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

σπίτι τσιγάρο μυρωδιά

Χαλιά

Αν τα χαλιά σας μυρίζουν, ρίξτε τους μαγειρική σόδα, αφήστε την για λίγο και σκουπίστε την.

Ρούχα

Όλοι οι καπνιστές γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα καλά και γνωρίζουν τη δυσκολία του να απαλλαχτούν τα ρούχα από την δυσάρεστη μυρωδιά. Δοκιμάστε να βάλετε στα ρούχα σας μαγειρική σόδα, κρεμάστε τα κοντά στο παράθυρο, ώστε να πάρουν καθαρό αέρα και μετά από μισή ώρα θα είναι έτοιμα να τα φορέσετε και πάλι.

Αυτοκίνητο

Ακριβώς το ίδιο και στο αυτοκίνητο: μαγειρική σόδα.

σπίτι βρωμάει τσιγάρο

Χέρια

Εάν η δυσωδία των τσιγάρων δεν φεύγει από τα χέρια σας με σαπούνι, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Είναι αντιβακτηριδιακός και τους δίνει μια πολύ πιο φρέσκια μυρωδιά.

Αυτά τα απλά κόλπα είναι αποτελεσματικά, μη τοξικά και φτηνά! Δοκιμάστε τα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share