Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 + 1 οικονομικοί τρόποι να ανακαινίσεις το μπαλκόνι σου

Ώρα για αλλαγές!

22 Ιουλίου 2021 11:17
4 + 1 οικονομικοί τρόποι να ανακαινίσεις το μπαλκόνι σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χιλιάδες πράγματα μας δίδαξε αυτός ο ένας χρόνος και κάτι της πανδημίας. Ένα από αυτά είναι και το πόσο υποτιμούσαμε το μπαλκόνι μας ή -για τους πιο τυχερούς- την αυλή μας, γι' αυτό ήρθε η ώρα της ανακαίνισης.

Παρακάτω θα δεις πως με μερικούς αρκετά απλούς και οικονομικούς τρόπους μπορείς να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό μπαλκόνι.

Δημιούργησε ξεχωριστούς χώρους

ανακαίνιση μπαλκόνι ξεχωριστοί χώροι

Όπως και στον εσωτερικό χώρο έτσι και στον εξωτερικό καλό είναι να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Δεν χρειάζεται να έχεις ένα τεράστιο μπαλκόνι για να δημιουργήσεις τον χώρο που θα είναι μαζεμένα όλα τα φυτά σου, έναν αποθηκευτικό χώρο και φυσικά, τον χώρο που θα είναι το τραπέζι που θα απολαμβάνεις τον απογευματινό σου καφέ.

Φωτάκια my love

ανακαίνιση μπαλκόνι  φώτα

Τα φωτάκια κάνουν πάντα την ατμόσφαιρα να μοιάζει πιο ρομαντική. Δοκίμασε να βάλεις φωτάκια στην μία πλευρά του τοίχου ή σε ένα βάζο για να κάνεις το μπαλκόνι σου να δείχνει παραμυθένιο.

Κάνε το δικό σου μποστάνι με μυρωδικά

ανακαίνιση μπαλκόνι μποστάνι μυρωδικά

Δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο μπαλκόνι ή κήπο για να έχεις τα δικά σου μυρωδικά. Μπορείς απλά σε ένα σημείο -στο σημείο που θα έχεις όλα τα φυτά σου που λέγαμε πριν- να έχεις 5-6 μικρές γλάστρες με τα αγαπημένα σου μυρωδικά.

Βάλε χρώμα

ανακαίνιση μπαλκόνι χρώματα

Το χρώμα θα κάνει το μπαλκόνι σου να δείχνει πιο παιχνιδιάρικο και θα φαίνεται πως δεν το βαριέσαι, αλλά δίνεις προσοχή στη διακόσμησή του. Εάν δεν θέλεις να κάνεις κάποια μεγάλη αλλαγή, όπως το να βάψεις έναν τοίχο, μπορείς να επενδύσεις σε έπιπλα σε έντονο χρώμα ή απλά σε πολύχρωμα διακοσμητικά.

Αιώρα

ανακαίνιση μπαλκόνι αιώρα

Για να ζεις και να ξαναζείς το καλοκαίρι μπορείς να τοποθετήσεις μια αιώρα στο μπαλκόνι σου. Αν σου αρέσει το διάβασμα ή ο ύπνος θα αποτελέσει το ιδανικό σημεία για σένα.

7 Τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι με τη διακόσμηση του σπιτιού μας

Η απόφαση για το ποιο χρώμα να διαλέξουμε για ένα δωμάτιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη διακόσμησή του.

Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων επηρεάζει συνολικά την ατμόσφαιρα του δωματίου και κατ’επέκταση και τη διάθεσή μας.

Γι’αυτό βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν διαλέγουν το χρώμα από το διαμέρισμά τους.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ποιο είναι το στυλ διακόσμησης που σου ταιριάζει και κολακεύει το σπίτι σου

Λάθος #1. Πιο λευκό από το λευκό

undefined

undefined

Ένα εντελώς λευκό εσωτερικό είναι πολύ βαρετό και γι’αυτό θα ήταν καλό να προσθέσετε μερικές χρωματιστές πινελιές. Το λευκό ταιριάζει με όλα τα χρώματα, οπότε τολμήστε το!

Λάθος #2. Λάθος χρωματικές ζώνες

undefined

undefined

Πολλοί διαλέγουν να χρησιμοποιήσουν χρωματικές ζώνες. Αυτό σημαίνει να χωριστούν οι τοίχοι σε ζώνες, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα. Ένα διαμέρισμά όμως δεν χρειάζεται αυτή την διαίρεση. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε όμως, να σιγουρευτείτε πως ταιριάζει στο δωμάτιο και κάντε το σωστά.

Λάθος #3. Να κυνηγάτε τις τάσεις

undefined

undefined

Προσπαθώντας να ενσωματώσουμε καινούργιες τάσεις, μπορεί να κάνουμε βασικά διακοσμητικά λάθη. Για παράδειγμα, η έλλειψη αντίθεσης σε ένα μπεζ δωμάτιο μπορεί να δημιουργήσει το αίσθημα ότι ζούμε σε ένα κουτί και θα φαίνεται βαρετό.

Λάθος #4. Το φως αλλάζει τα χρώματα

undefined

undefined

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο φυσικός φωτισμός επηρεάζει το χρώμα ενός δωματίου τη μέρα και ο τεχνητός φωτισμός το επηρεάζει το βράδυ. Γι’αυτό το δωμάτιο συνολικά αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Όταν ειδικά διαλέγετε σκούρα χρώματα, μην ξεχνάτε τον φωτισμό.

Λάθος #5. Το πάτωμα έρχεται τελευταίο

undefined

undefined

Διαλέξτε το χρώμα και το υλικό του πατώματος μαζί με το χρώμα των τοίχων. Το πάτωμα τραβάει πολύ την προσοχή και επηρεάζει την συνολική εντύπωση που αφήνει ένα δωμάτιο. Το ίδιο ισχύει και για το ταβάνι.

Λάθος #6. Λάθος διανομή των χρωμάτων

undefined

undefined

Εάν θέλετε να συνδυάσετε πολλά χρώματα, μην προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε σε ίσες αναλογίες. Δώστε προτεραιότητα σε ένα από αυτά και χρησιμοποιήστε τα άλλα για πινελιές. Το κύριο χρώμα θα πρέπει να πιάνει τουλάχιστον το 60% του χώρου.

Λάθος #7. Λάθος συνδυασμός χρωμάτων που κάνουν αντίθεση

undefined

undefined

Το να χρησιμοποιείς τις αντιθέσεις είναι μία δύσκολη δουλειά και πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε πανωλεθρία. Υπάρχει βέβαια και πάντα το ρίσκο τα χρώματα που διαλέξατε να φαίνονται απαίσια μαζί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share