Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Eντυπωσιακό σπίτι στην Κηφισιά: Έχει συγκλονιστική πισίνα στην κρεβατοκάμαρα!

Τέσσερα επίπεδα και πλήρη ιδιωτικότητα

22 Ιουλίου 2021 08:52
Eντυπωσιακό σπίτι στην Κηφισιά: Έχει συγκλονιστική πισίνα στην κρεβατοκάμαρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολυτελής βίλα στην Κηφισιά που θα δημιουργήσει το αρχιτεκτονικό γραφείο “Kordas Architects”, έχει υποβρύχια πισίνα μέσα στην κρεβατοκάμαρα και είναι εντυπωσιακή.

Η περιοχή είναι γνωστή για τη μοναδική αρχιτεκτονική της κληρονομιά, καθώς υπάρχουν εμβληματικά κτίρια από το παρελθόν και το παρόν, όπως επίσης και για την πυκνή βλάστηση και τη φυσική της ομορφιά.

Η αρχιτεκτονική σύνθεση που θα έχει η πολυτελής βίλα επηρεάστηκε σημαντικά από την περιοχή, τόσο με την έννοια του δομημένου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κτιριακός όγκος σχεδιάστηκε προκειμένου να ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής κάτι στο οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά η υιοθέτηση της γεωμετρίας της καμπύλης.

Eντυπωσιακό σπίτι στην Κηφισιά: Έχει συγκλονιστική πισίνα στην κρεβατοκάμαρα!

Πολυτελής βίλα με τέσσερα επίπεδα και πλήρη ιδιωτικότητα

Το κτίριο έχει τέσσερα επίπεδα πάνω από το έδαφος, με τους εξωτερικούς χώρους διαβίωσης, το ισόγειο και τα μπαλκόνια να είναι διατεταγμένα με τέτοιον τρόπο, που να παρέχουν οπτική προστασία και ιδιωτικότητα στους ενοίκους, ενώ δημιουργούνται πολλαπλά σημεία εστίασης και οπτικές γωνίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο πυρήνας του κτιρίου, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραμένει ορθολογικός και δομικά άθικτος από τον παιχνιδιάρικο σχεδιασμό των εξωστών. Παρέχει λειτουργικό χώρο για τρία οροφοδιαμερίσματα τριών υπνοδωματίων και ένα μικρότερο στούντιο στο ανώτερο επίπεδο του κτιρίου.

Το κέλυφος όσο και η εξωτερική επιδερμίδα του κτιρίου, στοχεύουν στο συνδυασμό των φυσικών στοιχείων (δέντρα, γη, νερό) με τα τεχνητά στοιχεία της ανθρώπινης κατασκευής.

Οι υφές των όψεων, οι ξύλινες λεπτομέρειες και η άφθονη βλάστηση κατά μήκος του περιγράμματος των εξωστών, έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός φυσικού αντικειμένου στην κλίμακα ενός πραγματικού κτιρίου.

Συνολικά, τα σχεδιαστικά στοιχεία, οι λεπτομέρειες και η ατμόσφαιρα του έργου, στοχεύουν να χρησιμεύσουν ως μια ενοποιητική ιδέα της αρμονικής ενσωμάτωσης της κατασκευής στο φυσικό περιβάλλον.

Το φουτουριστικό κτήριο με το πράσινο δημιουργεί ένα απίθανο συνδυασμό στο φυσικό τοπίο. Τα χρώματα, γήινα και ζεστά, είναι ιδανικά. Μια υπέροχη πισίνα δημιουργεί το τέλειο backround στο υπόγειο υπνοδωμάτιο με ειδυλλιακή, μυστηριακή ατμόσφαιρα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share