Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι Κατσαρίδες και τα μυρμήγκια

Πείτε μια και καλή αντίο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο φυσικό τρόπο!

17 Ιουλίου 2021 15:57
Ποια η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι Κατσαρίδες και τα μυρμήγκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν βρείτε μυρμήγκια ή κατσαρίδες, ψεκάστε το χώρο που συνηθίζουν να κάνουν… πάρτι με χυμό λεμονιού!

Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή!

Οι κατσαρίδες πιθανότατα είναι ένα από τα «μισητά» ζωύφια του πλανήτη, με πολλούς να μην μπορούν ούτε να τις δουν.

Μαζί με τη θερμοκρασία που ανεβαίνει, αρχίζουν και εμφανίζονται οι πρώτες κατσαρίδες μέσα στο σπίτι. Αν θέλετε να τις σταματήσετε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό σπρέι, υπάρχει ένας τρόπος για να τις κάνετε να εξαφανιστούν.

Ποιος είναι αυτός; Ο χυμός λεμονιού.

Η μυρωδιά του φαίνεται να ενοχλεί τις κατσαρίδες αλλά και τα μυρμήγκια.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Προσθέστε τον χυμό λεμονιού σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα σημεία που βγαίνουν οι κατσαρίδες. Αν δεν θέλετε να αρχίσετε το ψέκασμα, μπορείτε να τοποθετήσετε φλούδες λεμονιού στα ίδια σημεία και πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια.

Ποια Η Φυσική Μυρωδιά Που Δεν Αντέχουν Με Τίποτα Οι Κατσαρίδες Και Τα Μυρμήγκια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κουνούπια και πώς να τα κρατήσετε μακριά σας αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι υπέροχο. Η ημέρα διαρκεί περισσότερο, οι νύχτες είναι ζεστές, πηγαίνουμε για κάμπινγκ, για πικνίκ… ερχόμαστε αντιμέτωποι με κουνούπια. Οκ, ίσως όχι με αυτά. Τα κουνούπια είναι πρώτα στη λίστα ως τα πιο ενοχλητικά έντομα. Τα τσιμπήματά τους, που διαπερνούν το δέρμα όπως και η φαγούρα που προκαλούν είναι αρκετά για να φέρουν ακόμη και τον πιο υπομονετικό άνθρωπο στα όριά του.

Εάν είστε από αυτές τις καημένες ψυχές που πέφτετε συχνότερα από τους άλλους θύματα αυτών των αιμοβόρων εντόμων, υπάρχει λόγος. Τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από το 20% του πληθυσμού.

Τα κουνούπια έλκονται από:

την ομάδα αίματος (τα περισσότερα έλκονται από την ομάδα 0), το γαλακτικό οξύ (ο ιδρώτας, η υψηλότερη θερμοκρασία του σώματος και γενετικοί παράγοντες παίζουν ρόλο σ’ αυτό), ορισμένα είδη βακτηριδίων του αίματος, την κατανάλωση αλκοόλ, την εγκυμοσύνη και τα χρώματα των ρούχων (αποφύγετε το κόκκινο, το μαύρο και το σκούρο μπλε).

Δεν μπορεί να τα βάλει κανείς με τη γενετική. Ωστόσο, εάν αποφεύγετε τη μπύρα, φοράτε ολόλευκα ρούχα και κάνετε κρύο ντους ίσως να μπορέσετε να διώξετε τα κουνούπια χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοαπωθητικό.

Δοκιμάστε αυτό το πλήρως φυσικό εντομοαπωθητικό που έχει ωραιότερη οσμή και συμβάλει θετικά στην απομάκρυνση όλων αυτών των ενοχλητικών εντόμων:

Σε ένα γυάλινο δοχείο προσθέστε λίγες φέτες λεμόνι, λίγες φέτες λάιμ, δύο κλαδιά δεντρολίβανο και περίπου 7-10 σταγόνες ελαίου από λεμόνι και ευκάλυπτο. Γεμίστε το υπόλοιπο βάζο με νερό και τοποθετήστε πάνω πάνω ένα αναμμένο αιωρούμενο κερί τσαγιού.

Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τα Κουνούπια Και Πώς Να Τα Κρατήσετε Μακριά Σας Αυτό Το Καλοκαίρι

Το έλαιο από λεμόνι και ευκάλυπτο, το οποίο είναι το βασικό ενεργό συστατικό σ’ αυτό το μείγμα, θεωρείται φυσικό εντομοαπωθητικό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα στην ουσία DEET (που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη σε υψηλή δοσολογία).

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια όπως λεβάντα, ρόδο γεράνι, μέντα ή κιτρονέλλα μαζί με έλαια από λαχανικά και Αλόη Βέρα έτσι ώστε το εντομοαπωθητικό που εφαρμόζετε στο δέρμα σας να είναι ασφαλές.

Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Για Τα Κουνούπια

Κουνούπια και κατσαρίδες τέλος: Η πιο αποτελεσματική σπιτική συνταγή που υπόσχεται να τα εξολοθρεύσει

Κουνούπια: Ζούμε σε ένα περιβάλλον, στο οποίο υπάρχουν όλα τα είδη. Μερικά από αυτά τα είδη ζουν αρκετά μακριά μας, ενώ με άλλα ερχόμαστε σε συνεχή επαφή και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό. Μερικά από αυτά τα ενοχλητικά είδη που ερχόμαστε σε συνεχή επαφή είναι τα κουνούπια και οι κατσαρίδες.

Τα ενοχλητικά κουνούπια βρίσκονται παντού και εκτός από το γεγονός οτι είναι ενοχλητικά, αποτελούν και κίνδυνο για την υγεία μας , επειδή είναι φορείς άπειρων ασθενειών οι οποίες οφείλονται στην επαφή τους με το ανθρώπινο αίμα και σε άλλα σωματίδια από τους δρόμους ή άλλων περιοχών με κακές συνθήκες υγείας. Ωστόσο, η απομάκρυνση τους δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Εμείς, βρήκαμε όμως μια ισχυρή σπιτική συνταγή, η οποία θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντονα σε χρόνο μηδέν.

Δείτε με την ευκαιρία κι αυτό: Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα, για να εξοντώνετε τα κουνούπια – Δείτε τι κάνει! - Τι πρέπει να κάνετε για να μην σας «τρώνε» τα τσιμπήματα (Βίντεο)

Κουνούπια και κατσαρίδες τέλος

Παρόλου που υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα στην αγορά που μας υπόσχονται φοβερά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των εντόνων, αυτά περιέχουν πολλά χημικά που είναι επιβλαβή για την υγεία μας, έτσι αυτή η φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή.

Για την προετοιμασία αυτής της φυσικής λύσης θα χρειαστείτε:

  • 1/2 Φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
  • 1/2 φλιτζάνι σαμπουάν
  • 1/2 φλιτζάνι βιολογικό ξύδι (αυτό πρέπει να είναι σε συγκέντρωση 9%).

Παρασκευή:

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά πολύ καλά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, βάλτε το ομοιόμορφο μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού , έτσι ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να ψεκάσετε όλες τις τοποθεσίες όπου κρύβονται αυτά τα ενοχλητικά κουνούπια ή έντομα και να τα κάνετε να εξαφανιστούν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λύση σε όποιο χώρο θέλετε χωρίς ενδοιασμούς καθώς η συνταγή αυτή είναι εντελώς φυσική. Εκτός από τους διάφορους χώρους του σπιτιού σας ακόμη και το κήπο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα και στο δέρμα σας , λειτουργώντας ως ένα φυσικό απωθητικό!

Απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τη βοήθεια του λεμονιού - Δείτε με ποιον τρόπο

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για να σας σώσουν από το βασανιστήριο του καλοκαιριού χωρίς να γεμίσετε το σπίτι σας χημικά. Μια εξ αυτών και το λεμόνι που για ακόμη μια φορά θα κάνει θαύματα.

Κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό μόνο με 2 υλικά που θα σας κάνει να αποχαιρετήσετε και να διώξετε τα κουνούπια μακριά από εσάς. Επίσης, δείτε εδώ με τι φτιάχνονται τα φιδάκια για τα κουνούπια και θα πάθετε κυριολεκτικά σοκ!

λεμόνι κουνούπια

Χρησιμοποιήστε 1 λάιμ ή 1 λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια καρφώστε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του κομμένου λεμονιού ή λάιμ γαρύφαλλα. Η έντονη μυρωδιά του μπαχαρικού σε συνδυασμό με την εντομοαπωθητική μυρωδιά του λεμονιού, θα αποτρέψει κάθε κουνούπι από το να σας πλησιάσει και να σας τσιμπήσει!

3+1 συστατικά για να διώξετε τα κουνούπια

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του πολλά έντομα και τα πιο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια. Σε τσιμπάνε και σε γεμίζουν σπυράκια που σε φαγουρίζουν και καμιά φορά πονάνε κιόλας. Επιπλέον, τα κουνούπια πολλές φορές συνδέονται με απειλητικές ασθένειες.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τα κρατάμε μακριά μας. Υπάρχουν πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν λειτουργούν όλες. Η παρακάτω συνταγή για χειροποίητο απωθητικό κουνουπιών από τους Household Hackers είναι απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες για να το φτιάξετε κι εσείς:

Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά για να το φτιάξετε. Αυτό το απωθητικό προσφέρει μέχρι και 6 ώρες προστασία από τα κουνούπια! Επίσης, όλα τα υλικά του είναι φυσικά. Η βάση του είναι το έλαιο ευκάλυπτου με άρωμα λεμόνι – το οποίο μπορεί να αρέσει σε εμάς, αλλά τα κουνούπια το μισούν.

Θα χρειαστείτε:

  • 30 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου με λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. αμαμελίδα

Ο λόγος που ο ευκάλυπτος είναι τόσο αποτελεσματικός είναι χάρη σε ένα συστατικό που περιέχει (menthoglycol). Αυτό το συστατικό υπάρχει και στα περισσότερα απωθητικά, χωρίς όμως τις βλαβερές παρενέργειες που έχουν εκείνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο κιτρονέλλας ή λεμονόχορτου, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε το σπρέι κάθε 30 λεπτά. Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό, ωστόσο βοηθά στην αποτελεσματικότητα του σπρέι και το κάνει να μυρίζει πολύ όμορφα. Τέλος, αντί για αμαμελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, βότκα ή λάδι.

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι.

Ψεκαστείτε παντού πριν βγείτε έξω για να έχετε 6 ώρες προστασίας από τα κουνούπια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share