Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τη βοήθεια του λεμονιού - Δείτε με ποιον τρόπο

Σωτήρια λύση!

27 Ιουνίου 2021 18:24
Απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τη βοήθεια του λεμονιού - Δείτε με ποιον τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για να σας σώσουν από το βασανιστήριο του καλοκαιριού χωρίς να γεμίσετε το σπίτι σας χημικά. Μια εξ αυτών και το λεμόνι που για ακόμη μια φορά θα κάνει θαύματα.

Κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό μόνο με 2 υλικά που θα σας κάνει να αποχαιρετήσετε και να διώξετε τα κουνούπια μακριά από εσάς. Επίσης, δείτε εδώ με τι φτιάχνονται τα φιδάκια για τα κουνούπια και θα πάθετε κυριολεκτικά σοκ!

λεμόνι κουνούπια

Χρησιμοποιήστε 1 λάιμ ή 1 λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια καρφώστε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του κομμένου λεμονιού ή λάιμ γαρύφαλλα. Η έντονη μυρωδιά του μπαχαρικού σε συνδυασμό με την εντομοαπωθητική μυρωδιά του λεμονιού, θα αποτρέψει κάθε κουνούπι από το να σας πλησιάσει και να σας τσιμπήσει!

3+1 συστατικά για να διώξετε τα κουνούπια

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του πολλά έντομα και τα πιο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια. Σε τσιμπάνε και σε γεμίζουν σπυράκια που σε φαγουρίζουν και καμιά φορά πονάνε κιόλας. Επιπλέον, τα κουνούπια πολλές φορές συνδέονται με απειλητικές ασθένειες.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τα κρατάμε μακριά μας. Υπάρχουν πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν λειτουργούν όλες. Η παρακάτω συνταγή για χειροποίητο απωθητικό κουνουπιών από τους Household Hackers είναι απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες για να το φτιάξετε κι εσείς:

Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά για να το φτιάξετε. Αυτό το απωθητικό προσφέρει μέχρι και 6 ώρες προστασία από τα κουνούπια! Επίσης, όλα τα υλικά του είναι φυσικά. Η βάση του είναι το έλαιο ευκάλυπτου με άρωμα λεμόνι – το οποίο μπορεί να αρέσει σε εμάς, αλλά τα κουνούπια το μισούν.

Θα χρειαστείτε:

  • 30 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου με λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. αμαμελίδα

Ο λόγος που ο ευκάλυπτος είναι τόσο αποτελεσματικός είναι χάρη σε ένα συστατικό που περιέχει (menthoglycol). Αυτό το συστατικό υπάρχει και στα περισσότερα απωθητικά, χωρίς όμως τις βλαβερές παρενέργειες που έχουν εκείνα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο κιτρονέλλας ή λεμονόχορτου, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε το σπρέι κάθε 30 λεπτά. Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό, ωστόσο βοηθά στην αποτελεσματικότητα του σπρέι και το κάνει να μυρίζει πολύ όμορφα. Τέλος, αντί για αμαμελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, βότκα ή λάδι.

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι.

Ψεκαστείτε παντού πριν βγείτε έξω για να έχετε 6 ώρες προστασίας από τα κουνούπια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share