Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εξαφανίστε τις μύγες με αυτή τη σπιτική συνταγή - 7+1 έξυπνοι τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε

Κάνει θαύματα

17 Ιουνίου 2021 08:36
Εξαφανίστε τις μύγες με αυτή τη σπιτική συνταγή - 7+1 έξυπνοι τρόποι για να τις ξεφορτωθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως μισούμε τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες, σωστά;

Όλα αυτά τα έντομα είναι αηδιαστικά και ενοχλητικά, χωρίς να αναφέρουμε πως μπορούν να βλάψουν και την υγεία μας.

Ο μόνος τρόπος να σιγουρέψουμε πως θα μείνουν μακρυά από το σπίτι μας είναι να το έχουμε απόλυτα καθαρό, αλλά λόγω του πιεσμένου μας προγράμματος, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Πράγματι, θα σας δείξουμε μία απλή σπιτική συνταγή που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα έντομα αυτά μακρυά από το σπίτι σας.

Με την ευκαιρία θυμηθείτε το χθεσινό μας άρθρο που σας αποκαλύπταμε πως θα εξαφανίσετε τα κουνούπια από το σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα σαμπουάν
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι, κλείστε το και ανακινείστε καλά. Ψεκάστε το μείγμα οπουδήποτε στο σπίτι – είναι ασφαλές για τα παιδιά και τα κατοικίδια, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε για τυχόν δηλητηρίαση.

Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το μείγμα από σήμερα και θα παρατηρήσετε σύντομα τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.

Εξαφανίστε τις μύγες με αυτή τη σπιτική συνταγή

Άλλοι τρόποι για να αποφύγετε τις μύγες

Σακούλες με νερό
Οι καθαρές πλαστικές σακούλες γεμάτες με νερό πραγματικά θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις μύγες από το σπίτι σας με φυσικό τρόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε τα 3/4 μιας καθαρής πλαστικής σακούλας με νερό. Τη δένετε καλά με έναν κόμπο για να μην στάζει. Την τοποθετείτε έξω κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες.
Αυτό το φυσικό κόλπο είναι εξαιρετικό καθώς το νερό μέσα στη σακούλα διαθλά το φως του ήλιου σαν ένα πρίσμα. Πρόκειται για ένα οπτικό εφέ που απομακρύνει τις μύγες από το σπίτι σας.

Παγίδα με ξύδι

Το ξύδι περιέχει επίσης οξικό οξύ ως ενεργό συστατικό το οποίο όταν ψεκάζεται σε έντομα τα επιβραδύνει και είναι πιο εύκολο να τα πιάσετε. Θα το συνδυάσουμε με μερικά ακόμη συστατικά για να το κάνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικό στην εξόντωση των μυγών.

Θα χρειαστείτε:

  • Νερό
  • Διαφανή ταινία συσκευασίας
  • 4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων
  • 1 πλαστικό μπουκάλι
  • Ψαλίδι

Οδηγίες:
Αρχικά κόβετε το λαιμό του μπουκαλιού. Έπειτα, αναποδογυρίζετε το κομμάτι αυτό που μόλις κόψατε από το μπουκάλι και το τοποθετείτε πάνω στο μπουκάλι σαν χωνί.
Το δένετε καλά με την ταινία και γεμίζετε το ένα πέμπτο του μπουκαλιού με νερό. Προσθέτετε το υγρό πιάτων και το ξύδι και το κουνάτε για να ανακατευτεί καλά το μείγμα.
Χρησιμοποιείτε αυτή την παγίδα στα σημεία του σπιτιού που έχουν τις περισσότερες μύγες. Το ξύδι θα τις προσελκύσει και θα πέσουν μέσα και δεν θα μπορούν να βγουν πάλι έξω από το μπουκάλι.

Αρωματικά βότανα
Μερικά αρωματικά βότανα διαθέτουν ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απωθήσετε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες από το σπίτι σας. Αυτά τα βότανα απομακρύνουν τις μύγες και άλλα έντομα και έτσι αποτελούν ένα καλό προληπτικό μέτρο.

Μπορείτε να φτιάξετε διάφορα φακελάκια με αρωματικά βότανα όπως μέντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και καμφορά. Όταν είναι έτοιμα μπορείτε να τα τοποθετήσετε κοντά στα παράθυρα και στις πόρτες του σπιτιού σας.

Γαρύφαλλο
Αν και τα γαρύφαλλα δεν εξολοθρεύουν τις μύγες, η μυρωδιά τους θα απομακρύνει τα παράσιτα. Γι αυτό το κόλπο, κολλάτε περίπου 20 με 30 καρφάκια γαρύφαλλου σε ένα μήλο ή σε κάτι παρόμοιο και το τοποθετείτε στην περιοχή που δεν θέλετε να έχετε μύγες. Όχι μόνο θα τις απομακρύνει αλλά αποτελεί επίσης ένα ευχάριστο αποσμητικό χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

Κορν φλάουρ με μέλι για να απομακρύνετε τις μύγες
Αυτή είναι ακόμη μια φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για να απομακρύνετε τις μύγες από το φαγητό σας.

Απλά ανακατεύετε μέλι ή σιρόπι από σφένδαμο με μέλι. Βάζετε λίγο σε ένα δοχείο και το τοποθετείτε γύρω από το σπίτι σας για να μην έχετε μύγες. Η ζάχαρη θα τις προσελκύσει και θα τις παγιδέψει.

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό
Η καθαριότητα του σπιτιού είναι βασική για να κρατάτε μακριά τις μύγες. Είναι βασικό να κάνετε μια γενική καθαριότητα σε όλο το σπίτι και να μην αφήνετε υπολείμματα που μπορεί να προσελκύσουν μύγες. Να χρησιμοποιείτε ένα σκουπιδοτενεκέ με καπάκι για να μην προσελκύονται οι μύγες από τις μυρωδιές.

Όταν τελειώσετε με το καθάρισμα του σπιτιού, βρέξτε ένα πανί με ξύδι και τρίψτε τις περιοχές που συγκεντρώνονται συνήθως οι μύγες. Για παράδειγμα, σκουπίστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Η μυρωδιά του ξυδιού θα απωθήσει τις μύγες και θα διατηρήσει το σπίτι σας καθαρό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ξύδι με ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε γύρω-γύρω το σπίτι σας.

Μύγες συνταγή

7+1 έξυπνοι τρόποι για να ξεφορτωθείτε της μύγες

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι μύγες γίνονται ενοχλητικές! Διαβάστε εδώ τις συμβουλές μας για να ησυχάσετε μία για πάντα από αυτό το πρόβλημα.

1.Ξύδι

Πάρτε ένα βάζο, ένα ποτήρι ή ένα παλιό δοχείο μαρμελάδας. Προσθέστε τρείς πόντους ξύδι, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και στερεώστε με ένα λαστιχάκι. Μετά, ανοίξτε μία δύο μικρές τρύπες ίσα-ίσα να μπαίνουν οι μύγες. Δεν μπορούν να αντισταθούν τη μυρωδιά του ξυδιού, και δεν θα μπορούν να ξεφύγουν άμα μπουν.

2.Ξύδι και σαπούνι πιάτων

Άμα δείτε ότι οι μύγες σας παραείναι έξυπνες για να πιαστούν στην παγίδα σας, δοκιμάστε να προσθέσετε τρείς σταγόνες σαπούνι (για πιάτα) σε ένα μπολ με ξύδι, και αφήστε το ξεσκέπαστο. Το σαπούνι αλλάζει την επιφανειακή τάση του ξυδιού και οι μύγες παγιδεύονται και πνίγονται.

3.Χάρτινος κώνος και ένα ώριμο φρούτοΒάλτε λίγο ξύδι, με ένα κομμάτι από ώριμο φρούτο σε ένα βάζο. Μετά, κάντε ένα φύλλο Α4 ρολό και κολλήστε το στο βάζο. Οι μύγες θα μπαίνουν αλλά δεν θα βγαίνουν.

4.Κόκκινο κρασί

Οι μύγες λατρεύουν το κόκκινο κρασί. Αφήστε ένα μπουκάλι με λίγο κρασί μέσα, με το στόμιο ανοιχτό. Θα μπουν και το λεπτό στόμιο θα τις παγιδεύσει.

5.Γάλα, ζάχαρη και πιπέρι

Βάλτε σε μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 γραμμάρια πιπέρι και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε το όταν ομογενοποιηθεί σε βαθύ πιάτο. Οι μύγες θα λατρέψουν το μείγμα και θα πνιγούν σε αυτό.

Βάλτε σε μισό λίτρο γάλα, 100 γραμμάρια ζάχαρη και 50 γραμμάρια πιπέρι και μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Ρίξτε το όταν ομογενοποιηθεί σε βαθύ πιάτο. Οι μύγες θα λατρέψουν το μείγμα και θα πνιγούν σε αυτό.

6.Διωναία (Venus Flytrap)

Η λύση της φύσης για τις μύγες, θα σας κοστίσει 7-10 ευρώ για ένα σαρκοφάγο φυτό-φύλακα. Διαβάστε αυτό το υπέροχο άρθρο για το πώς να τις φροντίσετε : http://www.valentine.gr/dionaea_gr.php

7.Εντομοαπωθητικές Ράβδοι & Παγίδες

Αν και προτιμούμε τις παραδοσιακές και οικολογικές λύσεις, για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τις παγίδες. Άμα σιχαίνεστε την παραδοσιακή παγίδα με το κολλώδες χαρτί, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ράβδους αλλά και πλαστικές παγίδες όπως της εικόνας.

Αν πάντα προτιμούμε τις παραδοσιακές και οικολογικές λύσεις, για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τις παγίδες. Άμα σιχαίνεστε την παραδοσιακή παγίδα με το κολλώδες χαρτί, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ράβδους αλλά και πλαστικές παγίδες όπως της εικόνας.

+1.Καμένος καφές
Συμβουλή της αναγνώστριας μας Σοφίας Παπαγιαννάκη: Σε ένα πιατάκια βάλτε 2 κουταλάκια καφέ και ανάψτε τα με έναν αναπτήρα. Ο καπνός που δημιουργείτε διώχνει της μύγες και της σφήκες.

Συμβουλή της αναγνώστριας μας Σοφίας Παπαγιαννάκη: Σε ένα πιατάκια βάλτε 2 κουταλάκια καφέ και ανάψτε τα με έναν αναπτήρα. Ο καπνός που δημιουργείτε διώχνει της μύγες και της σφήκες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share