Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

37 σοβαρά λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε στην χρήση των ηλεκτρονικών μας συσκευών και μειώνουμε τη διάρκεια ζωής τους!

Κάντε τις να κρατήσουν για πάντα

12 Ιουνίου 2021 13:03
37 σοβαρά λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε στην χρήση των ηλεκτρονικών μας συσκευών και μειώνουμε τη διάρκεια ζωής τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετά συχνά οι ηλεκτρικές συσκευές χαλάνε επειδή βαριόμαστε να τις χειριστούμε σωστά, δεν διαβάζουμε το εγχειρίδιο χρήσης και συνεχώς κάνουμε κάτι λάθος.

Συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις συσκευές σας σε καλύτερη κατάσταση και για περισσότερο καιρό.

Πλυντήριο ρούχων

  • Μη τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω στο πλυντήριο ρούχων και μη κάθεστε πάνω του.
    Μη τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω στο πλυντήριο ρούχων και μη κάθεστε πάνω του
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει από όλες τις τσέπες τυχόν ξεχασμένα αντικείμενα πριν το πλύσιμο.
  • Μη χρησιμοποιείτε οτιδήποτε άλλο καθαριστικό προϊόν, εκτός από απορρυπαντικό σε σκόνη ή υγρό πλυντηρίου και μαλακτικό. Τo απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι δημιουργεί πολύ αφρό και μπορεί να προκαλέσει ζημιά.
  • Σκουπίστε τα εσωτερικά λάστιχα μετά από κάθε πλύση, ανοίξτε τη πόρτα του πλυντηρίου και αφήστε να στεγνώσει. Διαφορετικά, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό.
  • Αδειάστε τον κάδο του πλυντηρίου, αμέσως μόλις τελειώσει το πλύσιμο. Αν παραμείνουν μέσα στον κάδο βαριά ρούχα, μπορεί να του προκαλέσουν ζημιά.
    Μη χρησιμοποιείτε οτιδήποτε άλλο καθαριστικό προϊόν
  • Αν το πλυντήριό σας δεν έχει αυτοκαθαριζόμενο πρόγραμμα, τότε μια φορά το μήνα χρειάζεται να καθαρίζετε το εσωτερικό του, θέτοντας σε λειτουργία το πλυντήριο. Μπορείτε να το βάλετε στη μέγιστη θερμοκρασία και να προσθέσετε αντί για απορρυπαντικό χυμό λεμονιού και ξίδι.

Ψυγείο

  • Η σωστή φροντίδα του ψυγείου ξεκινάει ακόμα όταν ακόμα δεν έχει έρθει στο σπίτι σας. Τα ψυγεία πρέπει να μεταφέρονται κάθετα και όχι σε κλίση πάνω των 40 μοιρών. Διαφορετικά, μπορεί να έχει διαρροή το ψυκτικό υγρό και να καταστραφεί όλο το ψυκτικό σύστημα.
    Η σωστή φροντίδα του ψυγείου ξεκινάει ακόμα όταν ακόμα δεν έχει έρθει στο σπίτι σας
  • Μετά από μια μεταφορά του ψυγείου, το ψυκτικό υγρό μπορεί να έχει εισχωρήσει σε σωληνάκια που κανονικά δεν πρέπει να υφίσταται. Περιμένετε τουλάχιστον 6 ώρες πριν το θέσετε σε λειτουργία.
  • Μη τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχει κρυώσει.
  • Τα σύγχρονα μοντέλα δεν χρειάζονται ολοκληρωτική απόψυξη δύο φορές το χρόνο. Αλλά περιστασιακά, χρειάζεται να καθαρίζετε εξ ολοκλήρου το ψυγείο, βγάζοντάς το από την πρίζα.
    Μη τοποθετείτε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχει κρυώσει
  • Μη ξεχνάτε ότι το πίσω μέρος του ψυγείου χρειάζεται κατά καιρούς καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα. Φυσικά, πρώτα πρέπει να το αποσυνδέσετε από τη πρίζα.

Πολυκουζινάκι

  • Μη τοποθετείτε τον κάδο στο πολυκουζινάκι υγρό ή βρώμικο, καθώς μπορεί να προκληθεί βλάβη.
  • Είναι σημαντικό να καθαρίζετε το εξωτερικό του κάδου μετά από κάθε χρήση, αν αφαιρείται. Διαφορετικά μπορεί να συγκεντρώνει υγρασία, και υπολείμματα φαγητών.
    Μη τοποθετείτε τον κάδο στο πολυκουζινάκι υγρό ή βρώμικο, καθώς μπορεί να προκληθεί βλάβη
  • Μη τρίβετε τον κάδο με συρματάκι, καθώς θα προκληθούν γρατσουνιές και θα καταστραφεί η επίστρωσή του. Καθαρίστε τον κάδο με ένα μαλακό σφουγγαράκι και υγρό πιάτων.
    Μη τρίβετε τον κάδο με συρματάκι
  • Βεβαιωθείτε ότι όταν γεμίζετε το πολυκουζινάκι με φαγητό, ότι βρίσκονται κάτω από το μέγιστο όριο.

Πλυντήριο πιάτων

  • Τοποθετήστε τα πιάτα ανάποδα στο πλυντήριο πιάτων.
  • Πριν τοποθετήσετε τα πιάτα στο εσωτερικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεβγάλει με νερό όλα τα υπολείμματα από τροφές.
  • Αφαιρέστε αυτοκόλλητα και χαρτάκια από τους πάτους των πιάτων και των φλιτζανιών, καθώς μπορούν να βουλώσουν τα φίλτρα.
    Τοποθετήστε τα πιάτα ανάποδα στο πλυντήριο πιάτων
  • Όταν τοποθετείτε τα πιάτα στο εσωτερικό, βεβαιωθείτε ότι δεν ακουμπάνε μεταξύ τους, έτσι ώστε να μη πλυθούν καλά, αλλά και να μη μπλοκάρει η ροή του νερού.8
  • Χρησιμοποιήστε μόνο εξειδικευμένα καθαριστικά πλυντηρίου και ταμπλέτες. Το συνηθισμένο υγρό πιάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβη.
    Χρησιμοποιήστε μόνο εξειδικευμένα καθαριστικά πλυντηρίου και ταμπλέτες. Το συνηθισμένο υγρό πιάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβη
  • Είναι σημαντικό να μη πέφτουν μικρά αντικείμενα από τον κάδο του πλυντηρίου, καθώς μπορούν να εμποδίσουν τη ροή του νερού, αλλά και τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου.
  • Μη ξεχνάτε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να καθαρίζετε το πλυντήριο από τα άλατα και τα υπολείμματα, θέτοντας το σε λειτουργία χωρίς πιάτα, και βάζοντας ειδικές ταμπλέτες κατά των αλάτων.

Φούρνος μικροκυμάτων

  • Τρόφιμα με μικρό βάρος, είναι καλύτερο να μη τα ζεσταίνετε μόνα τους. Τοποθετήστε μαζί ένα ποτήρι με νερό, έτσι ώστε να απορροφήσει μέρος της υγρασίας του νερού.
  • Το ιδανικό είναι να μη τοποθετείτε τίποτα πάνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζονται τα ανοίγματα εξαερισμού.
    Τρόφιμα με μικρό βάρος, είναι καλύτερο να μη τα ζεσταίνετε μόνα τους
  • Ποτέ μη θέτετε σε λειτουργία έναν άδειο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς τα μικροκύματα μπορούν να καταστρέψουν τη συσκευή.
  • Μη τοποθετείτε στο φούρνο μικροκυμάτων πιάτα που είναι πολύ βαριά (το μέγιστο βάρος καθορίζεται στις οδηγίες χρήσης της κάθε κατασκευάστριας εταιρείας).
  • Μη χρησιμοποιείτε σκεύη που δεν είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.
    Μη χρησιμοποιείτε σκεύη που δεν είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά
  • Μη ζεσταίνετε φαγητό παραπάνω από όσο χρειάζεται.
  • Και φυσικά, καθαρίζετε τακτικά υπολείμματα τροφών και λίπη από τα τοιχώματα του φούρνου με μαλακό, νωπό πανάκι.

Τοστιέρα

  • Μην επιτρέπετε να εισχωρήσει νερό ή υγρασία στο εσωτερικό της τοστιέρας, ή μη τη χρησιμοποιείτε με υγρά χέρια. Βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκονται κοντά εύφλεκτα αντικείμενα, όπως κουρτίνες.
  • Στη τοστιέρα μπορείτε να ψήσετε μόνο ψωμί του τοστ. Το ψωμί πρέπει να είναι σκέτο χωρίς βούτυρο ή άλλες αλοιφές.
  • Αν χρησιμοποιείτε καθημερινά τη τοστιέρα, καθαρίστε εβδομαδιαίως τα ψίχουλα. Μη ξεχνάτε να βγάζετε τη συσκευή από τη πρίζα.
    Μην επιτρέπετε να εισχωρήσει νερό ή υγρασία στο εσωτερικό της τοστιέρας, ή μη τη χρησιμοποιείτε με υγρά χέρια

Μπλέντερ

  • Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή για να αλέσετε τροφές που καίνε ή φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Περιμένετε να κρυώσει λίγο, και να φτάσει η θερμοκρασία τουλάχιστον στους 70-80 ° C.
  • Μη πλένετε τη συσκευή κάτω από τρεχούμενο νερό. Για να τη καθαρίσετε, αρκεί να τη σκουπίσετε με ένα νωπό πανάκι.
  • Μη χρησιμοποιείτε το μπλέντερ για αρκετή ώρα, καθώς μπορεί να υπερθερμανθεί το μοτεράκι και να καεί.
  • Δεν συστήνεται να χρησιμοποιείται το μπλέντερ για να αλέθετε μόνο στεγνά συστατικά, για παράδειγμα παξιμάδια.
    Μη χρησιμοποιείτε τη συσκευή για να αλέσετε τροφές που καίνε ή φρεσκομαγειρεμένο φαγητό

Μεγάλη προσοχή: Τεράστιος κίνδυνος αυτές οι συσκευές - Αν τις έχετε στο δωμάτιο βγάλτε τες αμέσως

Μεγάλη προσοχή αφού ο κίνδυνος είναι τεράστιος και αφορά αυτές τις συσκευές που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Αν τις έχετε κι εσείς ειδικα αν είναι στο δωμάτιο βγάλτε τες αμέσως γιατί πραγματικά προκαλούν πολύ μεγάλο κακό!

Βγάλτε τα λοιπόν από το δωμάτιο των παιδιών αλλά και από το δικό σας... Είναι επικίνδυνα και ενέχονται για καρκίνους και άλλες σοβαρές παθήσεις αφού η ακτινοβολία που εκθέτουν είναι τρομακτική! Ωστόσο δείτε και τη συσκευή που την έχουμε όλοι στο σπίτι μας σκοτώνει κάθε χρόνο 50 ανθρώπους!

Το βίντεο στο home-biology.gr δείχνει την επικινδυνότητα των μόντεμ-ρούτερ

Μεγάλη προσοχή - Με ένα sms μπορούν να κλέψουν λεφτά από ΑΤΜ

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Symantec, είχε αποκαλύψει, πώς χάκερς στο Μεξικό είχαν αναπτύξει ένα μηχανισμό ώστε να κάνουν «ανάληψη» από ATMs με Windows XP με ένα SMS.

Για να προφυλαχτείτε από τέτοιες ή αντίστοιχες ενέργειες, να προσέχετε πάντα αυτά που θα διαβάσετε εδώ, μιας και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας καθίσταται πανεύκολο να εισβάλλουν στον λογαριασμό σας. Η Symantec αναφέρει λοιπόν ότι οι χάκερς αποκτούν φυσική πρόσβαση στα ΑΤΜ, συνδέουν ένα USB stick ή ένα CD-ROM με ένα γνωστό malware που ονομάζεται Ploutus κι έπειτα συνδέουν με mini USB το τηλέφωνό τους με το ATM. Στέλνοντας ένα SMS, οι χάκερς ουσιαστικά στέλνουν ένα πακέτο δικτύου που δίνει την εντολή στο ATM να «βγάλει» τα χρήματα που έχει στο εσωτερικό του.

Σημειώστε πως οι χάκερς δεν χρειάζεται να έχουν συνέχεια πρόσβαση στην «πίσω» μεριά του ATM. Φροντίζουν και κρύβουν μία έξοδο USB για να συνδέσουν το τηλέφωνό τους όταν «περνούν τυχαία» από το ATM που έχουν παραβιάσει και κάνουν αναλήψεις, όποτε θέλουν. Βέβαια πλέον έχουν καταργηθεί τα Windows XP, οπότε θεωρητικά είναι αδύνατο να το κάνουν πλέον.

Προσοχή: Δείτε πόσο κινδυνεύετε αν κάνετε αυτά τα 5 λάθη στο ΑΤΜ

Αν ο τραπεζικός σου λογαριασμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσεις το ΑΤΜ για να πάρεις στα χέρια σου τα χρήματα που χρειάζεσαι. Μήπως όμως όταν επισκέπτεσαι το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης δεν είσαι ιδιαίτερα προσεκτική; Ωστόσο πρέπει επιπλέον να γνωρίζετε και αναλυτικά τι γίνεται με αυτόν το ιό και τα ΑΤΜ!

Δώσε βάση στις συμβουλές και μάθε πώς θα σιγουρευτείς ότι δεν θα σε κλέψουν κάτω από τη μύτη σου.

1. Ξεχνάς να προστατέψεις το PIN σου
Δεν κινδυνεύεις απλά από τον τύπο πίσω σου, αλλά και από τους "κλέφτες νέας γενιάς", οι οποίοι μπορεί να έχουν τοποθετήσει κάμερα προκειμένου να υποκλέψουν το Pin σου. Βάλε λοιπόν από πάνω το ελεύθερο χέρι σου για να μη χρειάζεται να ανησυχείς.
2. Ανοίγεις την πόρτα για τους άλλους

Δεν είναι τυχαίο ότι σου ζητείται να πατήσεις κουμπί και να περάσεις από δύο πόρτες προκειμένου να μπεις στην τράπεζα. Κράτα την ευγένεια για άλλες φορές και άσε τον επόμενο να ανοίξει μόνος του την πόρτα.

3. Πετάς την απόδειξή σου

Θα τρομάξεις αν μάθεις τι μπορεί να κάνει κανείς με το όνομά σου και μέρος του αριθμού λογαριασμού σου. Επίσης αν γίνει οποιοδήποτε λάθος με την τραπεζική σου κίνηση, η απόδειξη είναι το μόνο στοιχείο που έχεις για να βρεις το δίκιο σου. Αν οπωσδήποτε θες να την πετάξεις, φρόντισε τουλάχιστον να τη σκίσεις πρώτα.

undefined

4. Χρησιμοποιείς την πιστωτική σου κάρτα

Φυσικά ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος όταν χρησιμοποιείς την πιστωτική σου γιατί κάποιος μπορεί να σε χρεώσει με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν έχεις. Η χρεωστική σου κάρτα είναι η μόνη που πρέπει να χρησιμοποιείς στο ΑΤΜ - εκτός αν είναι κάποια έκτακτη ανάγκη.

5. Δεν παραπονιέσαι για τις υπερβολικές κρατήσεις

Κάποιες φορές μπορεί να τύχει να σου παρακρατήσουν χρήματα για κάποια συναλλαγή. Μην διστάζεις να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζας γιατί ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ευρώ, αλλά γίνεται συχνά, να πώς μαζεύεται ένα ποσό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share