Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

10+1 τρόποι να κάνετε το σπίτι... να λάμπει με μαγειρική σόδα

Με αυτό τον τρόπο θα το κρατήσετε πεντακάθαρο

5 Ιουνίου 2021 14:42
10+1 τρόποι να κάνετε το σπίτι... να λάμπει με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα χρήσιμο υλικό για αρκετούς λόγους και είναι ικανή να μας βοηθήσει ακόμη και με τις δουλειές του σπιτιού.

Η σόδα μαγειρικής αντιδρά πολύ καλά όταν συνδυάζεται με άλλες ουσίες, δίνοντας σας έτσι τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, ακόμη και για να «κάψουμε» το λίπος μας. Για παράδειγμα, όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε, μπορείτε να την αναμείξετε με λίγο χυμό λεμόνι ή νερό. Μπορείτε, επίσης, να την προσθέσετε σε ένα απορρυπαντικό για να ενισχύσετε την καθαριστική του δύναμη.

Χρήσεις της μαγειρικής σόδας για την καθαριότητα του σπιτιού

Όπως βλέπετε, η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις. Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στο πώς να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τη χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, το οποίο δε θα σας απογοητεύσει.

1. Καθαρίστε τα πατώματα

Διαλύστε μισή κούπα σόδας σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και ξεβγάλτε. Το πάτωμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό με ελάχιστη προσπάθεια.

2. Πλύνετε τις κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα πιάτα με σόδα μαγειρικής

Προσθέστε μερικές κουταλιές σούπας από τη μαγειρική σόδα στο σαπούνι για να πλύνετε τα πιάτα σας και να απομακρύνετε τα λίπη εύκολα. Αν τα λίπη ή τα υπολείμματα από το φαγητό είναι αρκετά σκληρά, αφήστε το πιάτο να μουλιάσει μέσα στο νερό με το απορρυπαντικό για τα πιάτα και τη σόδα. Μετά, προσθέστε λίγο από το μείγμα σε ένα νωπό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα.

3. Καθαρίστε τις επιφάνειες

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εφαρμόζοντάς τη επάνω σε ένα νωπό σφουγγάρι και απλώνοντάς την στα πλακάκια, το νεροχύτη, τη μπανιέρα, κλπ. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από σόδα μαγειρικής και το συνηθισμένο καθαριστικό σας. Απλώστε το μείγμα στις περιοχές που θέλετε και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε με νερό.

4. Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων με σόδα μαγειρικής

Αυτή η συσκευή έχει συνήθως πολλούς λεκέδες από υπολείμματα φαγητού. Απλώστε τη σόδα επάνω σε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το εσωτερικό. Βρέξτε το σφουγγάρι και σκουπίστε.

5. Καθαρίστε το φούρνο

Ο φούρνος συνήθως συγκεντρώνει υπολείμματα φαγητών. Για να τα αφαιρέσετε, απλώστε σόδα μαγειρικής στο φούρνο. Ψεκάστε με νερό και αφήστε να δράσει όλη νύχτα. Το πρωί σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Η βρωμιά και οι μουντζούρες θα βγουν αμέσως και δε θα χρειαστεί καθόλου να ξύσετε.

Μαγειρική σόδα στο σπίτι

6. Καθαρίστε τα έπιπλα με σόδα μαγειρικής

Οι λεκέδες από μπογιές μπορούν να εξαφανιστούν όταν σκουπίσετε την επιφάνεια ή τον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι με μαγειρική σόδα.

7. Καθαρίστε την κουρτίνα του μπάνιου

Στις κουρτίνες του μπάνιου συνήθως παραμένουν τα υπολείμματα του σαπουνιού. Για να τα εξαφανίσετε, απλώστε σόδα επάνω σε ένα σφουγγάρι και καθαρίστε προς τα κάτω τις κουρτίνες. Έπειτα, ξεβγάλτε τες.

8. Καθαρίστε τις κούπες του καφέ και του τσαγιού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σόδα για να εξαφανίσετε τα σημάδια του καφέ και του τσαγιού από τα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα σας, καθώς και τις μυρωδιές από τις κούπες. Αν ο λεκές είναι σκληρός, εφαρμόστε απευθείας επάνω του με ένα σφουγγάρι.

9. Ενισχύστε το υγρό απορρυπαντικό σας με σόδα μαγειρικής

Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για να ισορροπήσει το pH του νερό, το οποίο βοηθάει να κάνει τα ρούχα σας πιο φρέσκα, καθαρά και πιο λαμπερά.

  • Προσθέστε 1/2 κούπα στο υγρό απορρυπαντικό σε κάθε πλυντήριο.

10. Αφαιρέστε τους λεκέδες από λάδι

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε την περιοχή και να την καθαρίσετε με μια βούρτσα. Τόσο εύκολο!

11. Απομακρύνετε τις μυρωδιές από τα σφουγγάρια

Ετοιμάστε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα μαγειρικής σόδας και μουλιάστε τα σφουγγάρια για να απομακρύνετε τις βρωμιές και τις μυρωδιές. Αν θέλετε, πείτε μας κι εσείς μερικούς άλλους τρόπους που χρησιμοποιείτε το προϊόν αυτό για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Είμαστε σίγουροι ότι έχετε κι εσείς μια φόρμουλα που θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share