Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έριξε κανέλα στον κήπο της - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως!

Τρομερό κόλπο!

23 Φεβρουαρίου 2021 13:00
Έριξε κανέλα στον κήπο της - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κανέλα: Πάει το μυαλό σας; Η κανέλα κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον τον καφέ ή τα φαγητά μας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και στον… κήπο! Η ιστορία που σας παρουσιάζουμε μας έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η 45χρονη Chrissy Rex θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της πιο… πρωτότυπης χρήσης κανέλας στην ιστορία. Τι ακριβώς έκανε;

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, έριξε κανέλα σε όλες τις γλάστρες του κήπου της. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες εβδομάδες τα φυτά να μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η κανέλα έδιωξε όλους του ενοχλητικούς μύκητες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή τους.

"Πρόκειται για έναν δολοφόνο για τους μύκητες και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν σίγουρα τα φυτά σου ακόμη και σε κλειστό χώρο", τονίζει η ίδια! Παράλληλα δείτε και τις θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας και του μελιού.

Χρησιμοποιήστε κανέλα στον κήπο σας και θα ξετρελαθείτε

Κανέλα: Οι θησαυροί του αγαπημένου μπαχαρικού για την υγεία μας

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο feel-good μπαχαρικά. Η μυρωδιά της θυμίζει στους περισσότερους όμορφες αναμνήσεις, ενώ η γεύση της αναμφισβήτητα δίνει κάτι παραπάνω σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Ωστόσο αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι τα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη της για την υγεία. Παράλληλα δείτε 8+1 λόγους που πρέπει να την προτιμήσετε.

Κανέλα για… καλή καρδιά

Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Penn State, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε μπαχαρικά, όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς, βοήθησαν στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κατανάλωσης ενός λιπαρού γεύματος.

Μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα επίπεδα λιπαρών στο αίμα σας γνωστά ως τριγλυκερίδια αυξάνονται και τα χρόνια υψηλά τριγλυκερίδια αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σε αυτήν τη μικρή μελέτη, τα μπαχαρικά φαίνεται να βοηθήσαν αρκετά.

Κανέλα ιδιότητες

Προστασία από το διαβήτη

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την χώνεψη, η οποία περιορίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα ή την ευαισθησία της ινσουλίνης.

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia, διαπιστώθηκε επίσης ότι η κανέλα μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη των ιστών και τη φλεγμονή που προκαλείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν μια ισχυρή και άμεση σχέση μεταξύ της αντιοξειδωτικής περιεκτικότητας των κοινών βοτάνων και μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, και της ικανότητάς τους να αποτρέπουν τη δημιουργία τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs).

Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία

Η έρευνα δείχνει ότι η μυρωδιά κανέλας ενισχύει τη γνωστική διαδικασία, αλλά η κατανάλωσή της συμβάλλει σημαντικά στην βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες στο Wheeling Jesuit University διαπίστωσαν ότι η γνωστική διαδικασία ενισχύθηκε σε συμμετέχοντες που μασούσαν τσίχλα με άρωμα κανέλας, η οποία επιτάχυνε τις οπτικές-κινητικές αποκρίσεις και βελτίωσε τα αποτελέσματα προσοχής.

Αυτό το αρωματικό μπαχαρικό μπορεί επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο να επουλωθεί. Μελέτη από το Agricultural Research Service αναφέρει ότι το εκχύλισμα κανέλας φαίνεται να εμποδίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα να διογκωθούν με τους τρόπους που παρατηρούνται συνήθως μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share