Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πάμφθηνο υλικό της κουζίνας που εξαφανίζει τα λίπη με τον πιο φυσικό τρόπο

Θα μείνετε άφωνοι!

30 Ιανουαρίου 2021 14:33
Το πάμφθηνο υλικό της κουζίνας που εξαφανίζει τα λίπη με τον πιο φυσικό τρόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρική σόδα: Το υλικό της κουζίνας που εξαφανίζει τα λίπη. Μα θα σκεφτείτε, καθαρίζει αποτελεσματικά; Απόλυτα, γιατί η φύση έχει πάντα τον τρόπο. Και σε ποιον δεν έχει τύχει στο μαγείρεμα να πέφτουν λίπη τα οποία δεν καθαρίζονται εύκολα.

Ωστόσο αντί να τρίβουμε με τις ώρες τα λίπη, υπάρχει ένας τρόπος να κάνουμε το καθάρισμα πιο εύκολο. Το μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό της κουζίνας το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις εκτός από το φαγητό και το καθάρισμα του σπιτιού εμείς σας προτείνουμε να διαβάσετε και πώς βοηθάει τους ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο.

Με σόδα και αλάτι

Ο λόγος για το αλάτι το οποίο χρησιμοποιούμε όλοι λιγότερο ή περισσότερο στα φαγητά μας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε ως εξής: Όσο είναι ο φούρνος ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους.

Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν για να είναι πιο καλό το αποτέλεσμα. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον φούρνο και τις σχάρες είναι ο εξής: Αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα. Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρόμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού.

Μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο λευκό ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων. Διάλυμα από ξίδι και σόδα Φτιάξτε ένα αποτελεσματικό, άκρως οικολογικό, καθαριστικό για τον φούρνο σας, αλλά προτού το χρησιμοποιήσετε κατεβάστε τον γενικό διακόπτη της κουζίνας.

Υλικά:

  • μαγειρική σόδα,
  • λευκό ξίδι
  • και νερό.

Θα χρειαστείτε:

  • ένα σφουγγάρι,
  • ένα κουτάλι
  • και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέι.

Εκτέλεση:

  • Με ένα νωπό σφουγγάρι «περάστε» όλο το εσωτερικό του φούρνου.
  • Πασπαλίστε με ένα κουτάλι τη μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου.
  • Γεμίστε το πλαστικό μπουκάλι με το λευκό ξίδι και ψεκάστε όλο το εσωτερικό του φούρνου (όχι στις τρύπες εξαερισμού).
  • Όταν το ξίδι πέσει πάνω στη σόδα το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει.
  • Αφήστε το να αντιδράσει για 10 λεπτά.

Αν, τέλος, είστε από αυτούς που σιχαίνονται να καθαρίζουν το φούρνο τους -και γενικότερα δεν τρελαίνονται με τις δουλειές του σπιτιού- τότε το παρακάτω video θα σας βοηθήσει πολύ στο τέλειο καθάρισμα του φούρνου με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε σε ένα πυρίμαχο μπολ 2 φλ. μαγειρική σόδα, ένα ποτήρι νερό και λίγο ξίδι. Απλώστε το μείγμα στον πάτο του φούρνου σας και βάλτε το μπολ στη σχάρα του φούρνου. Κλείστε τον και ανάψτε τον στους 100 βαθμούς. Αφήστε τον αναμμένο για 45 λεπτά.

Έπειτα ανοίξτε το φούρνο και με ένα σφουγγαράκι απλά περάστε τις επιφάνειές του. Θα διαπιστώσετε πώς οποιαδήποτε βρωμιά θα γίνει παρελθόν στο λεπτό.

Δείτε και το video για να καταλάβετε ακριβώς την πανεύκολη διαδικασία

Δειτε αλλες χρήσεις του αλατιού (πέρα από αυτή που έχει στη διατροφή μας). Δείτε αυτό το πάμφθηνο υλικό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

1. Δόντια – Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας σε μείγμα (ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας) και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα έχετε πιο λευκά δόντια.

2. Ψυγείο – Το αλάτι είναι εδώ για να σας απαλλάξει από την απαίσια μυρωδιά του ψυγείου σας . Αναμίξτε νερό, αλάτι και σόδα. Πάρτε ένα πανί και τρίψτε με το μείγμα τις επιφάνειες του ψυγείου σας.

3. Αίμα – Λεκέδες από αίμα; Πρεπει να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό και βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με λιγο σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι.

4. Σκουριά- Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με αυτο τη σκουριά. Αφήστε το για λιγα λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

5. Ξύλο κοπής- Καθαρίστε το ξύλο κοπής σας με λεμόνι και αλάτι εύκολα και ανέξοδα. Κόψτε το λεμόνι στη μέση, ρίξτε αλάτι στην επιφάνεια του ξύλου και αρχίστε να τρίβετε με το μισό λεμόνι. Ξεπλύντε και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας.

6. Λεκέδες από ιδρώτα – Αν το λευκό σας πουκάμισο έχει γεμίσει κιτρινίλες στην περιοχή της μασχάλης τότε δεν έχετε παρά να λύσετε το πρόβλημα με λίγο αλάτι. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ένα μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και έχετε ρίξει μέσα σε αυτό 4 κ.σ. αλάτι.

Τρίψτε τους λεκέδες με το μείγμα και δείτε τους να εξαφανίζονται.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share