Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Μύγες: Η σπιτική συνταγή που θα τις εξαφανίσει από το σπίτι σας

Το «μυστικό» συστατικό που έχει κάθε σπίτι

26 Ιανουαρίου 2021 11:46
Μύγες: Η σπιτική συνταγή που θα τις εξαφανίσει από το σπίτι σας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μύγες: Θα σας δείξουμε μία απλή σπιτική συνταγή που θα σας βοηθήσει να τις εξαφανίσετε από το σπίτι σας! Παράλληλα δημιουργήστε μόνοι σας το φυσικό εντομοαπωθητικό που θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε άμεσα κουνούπια, μύγες και κατσαρίδες από το σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα σαμπουάν
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Μύγες

Οδηγίες:

  • Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπουκάλι σπρέι, κλείστε το και ανακινείστε καλά.
  • Ψεκάστε το μείγμα οπουδήποτε στο σπίτι. Είναι ασφαλές για τα παιδιά και τα κατοικίδια, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε για τυχόν δηλητηρίαση.

Αρχίστε να χρησιμοποιείτε το μείγμα από σήμερα και θα παρατηρήσετε σύντομα τις μύγες, τα κουνούπια και τις κατσαρίδες να εξαφανίζονται από το σπίτι σας.

Μύγες: Δείτε πέντε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτές

Σακούλα με νερό

Οι μύγες έχουν πολύ καλή όραση και μπορούν να εντοπίσουν τις παραμικρές αλλαγές στο φως. Μια διαφανής σακούλα γεμάτη νερό πάνω από την πόρτα θα στείλει αντανακλάσεις του φωτός παντού. Αυτό μπερδεύει τις μύγες και τις διώχνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραλλαγές αυτής της μεθόδου για να ξεφορτωθείτε άλλα έντομα.

Γεμίστε μια σακούλα με μπίρα και κάντε μια μικρή τρύπα πάνω από το υγρό, αρκετή ώστε να χωράει ένα έντομο. Κρεμάστε την σακούλα κάπου στην αυλή σας. Θα τραβήξει τις σφήκες, τις μύγες και τις σκνίπες, οι οποίες θα μπουν για να πιουν και θα παγιδευτούν.

Δύσοσμα φυτά

Ο βασιλικός και η μέντα έχουν μυρωδιά που δεν αρέσει στις μύγες. Βάζοντας τέτοια φυτά στον κήπο σας ή την αυλή σας, μπορείτε να διώξετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε αιθέριο έλαιο μέντας γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην μπουν στο σπίτι σας. Και το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό.

Πώς μπορείτε να απομακρύνετε τις μύγες

Σίτες και κουνουπιέρες

Τα πιο σύγχρονα παράθυρα και πόρτες διαθέτουν σίτες για να κρατούν έξω τα έντομα. Αλλά αν το κτίριο σας είναι παλιό, μπορεί να μην έχετε σίτες. Μπορείτε να αγοράσετε και να κρεμάσετε στα παράθυρα σας. Αν ζείτε σε περιοχή με πολλά κουνούπια, μπορείτε να κρεμάσετε μια κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι σας.

Ανεμιστήρες

Οι μύγες και τα υπόλοιπα έντομα μισούν την κίνηση του αέρα. Βάλτε μερικούς ανεμιστήρες στο σπίτι σας ή κρεμάστε ανεμιστήρες οροφής και θα διώξετε όλα τα έντομα.

Λεβάντα και κρεμμύδι

Αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά, κόψτε ένα κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε τον χυμό στους τοίχους γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας.

Η μυρωδιά θα κρατήσει τις μύγες έξω, αλλά μπορεί να διώξει και τους φίλους σας. Μια πιο ευχάριστη εναλλακτική είναι να έχετε ματσάκια λεβάντας σε όλο το σπίτι σας. Ένας άλλος τρόπος να διώξετε τις μύγες από την κουζίνα σας είναι να την διατηρείτε πολύ καθαρή.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share