Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Ρίχνει σε ένα μπολ νερό και λεμόνι και τα βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων. 3 λεπτά μετά; Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα (Video)

Απίθανο τρικ

8 Ιανουαρίου 2021 19:17
Ρίχνει σε ένα μπολ νερό και λεμόνι και τα βάζει στον φούρνο μικροκυμάτων. 3 λεπτά μετά; Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο φούρνος μικροκυμάτων μας γλιτώνει από πολύ χρόνο ζεστάματος ειδικά όταν δεν έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας. Αλλά με τον καιρό στο εσωτερικό του συσσωρεύονται λίπη και καμένα υπολείμματα. Ωστόσο, δείτε 5 τροφές που απαγορεύεται να βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς μπορεί να προκληθεί έκρηξη

Οι περισσότεροι θα γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων. Πως λοιπόν να τα καθαρίσουμε γρήγορα και χωρίς κόπο; Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3­5 λεπτά.

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του. Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε. Όχι μόνο ο φούρνος μικροκυμάτων θα είναι πεντακάθαρος, αλλά και θα μοσχομυρίζει φρέσκο λεμόνι!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Φούρνος μικροκυμάτων: 5 άγνωστοι κίνδυνοι από τη χρήση τους και 6 τροφές που γίνονται τοξικές στα μικροκύματα

Φούρνος μικροκυμάτων: Όσοι έχουν φούρνους μικροκυμάτων στα σπίτια τους, οφείλουν να γνωρίζουν πως δεν είναι και από τις πιο «αθώες» συσκευές.

Η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους. Από εκεί και πέρα, ορισμένες τροφές που μπορεί να βάλει κάποιος στους φούρνους μικροκυμάτων, είναι επικίνδυνες, ενώ προκαλούν και σοβαρές ασθένειες!

Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Ακολουθούν πέντε κίνδυνοι σε περίπτωση που τον χρησιμοποιείς

 • Τα μικροκύματα καταστρέφουν καταστρέφουν το μητρικό γάλα και τη βιταμίνη Β-12
 • Τα μικροκύματα εξαφανίζουν τα θρεπτικά συστατικά σε πολλές τροφές
 • Τα μικροκύματα ίσως δημιουργούν καρκινογόνες ουσίες στις τροφές
 • Τα μικροκύματα αλλάζουν τη σύσταση του αίματός σας
 • Τα μικροκύματα μπορούν να επηρεάσουν τον καρδιακό σας ρυθμό

Φούρνος μικροκυμάτων: 5 άγνωστοι κίνδυνοι από τη χρήση τους και 6 τροφές που γίνονται τοξικές στα μικροκύματα

Ακολουθούν 6 τροφές που είναι επικίνδυνες, όταν τοποθετούνται στον φούρνο μικροκυμάτων

 • Σκληρά βραστά αυγά: Με ή χωρίς το τσόφλι, όταν ένα ολόκληρο σκληρό βραστό αυγό ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων, η υγρασία στο εσωτερικό δημιουργεί μια ακραία συγκέντρωση ατμού, και δημιουργεί μια μικρογραφία της χύτρας ταχύτητας, μέχρι το σημείο όπου ο κρόκος μπορεί να εκραγεί! Το ακόμα πιο τρομακτικό, είναι ότι το αυγό δεν θα σκάσει μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ζεματιστός κρόκος μπορεί να εκραγεί στο χέρι σας, στο πιάτο σας, ή ακόμα και στο στόμα σας. Για να αποφευχθεί η μετατροπή των αυγών σας σε μια… ατμό-βόμβα, κόψτε το σε μικρά κομμάτια πριν την αναθέρμανση, ή ακόμα καλύτερα, αποφύγετε την τοποθέτηση στο φούρνο μικροκυμάτων.
 • Κρέατα σε κονσέρβα ή επεξεργασμένα: Τα επεξεργασμένα κρέατα ή οι κονσέρβες περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά που παρατείνουν τη ζωή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, φούρνο μικροκυμάτων αυτές οι ουσίες μπορεί να γίνουν χειρότερες και να απειλούν την υγεία σας. Η ακτινοβολία μικροκυμάτων συμβάλλει στο σχηματισμό των προϊόντων οξείδωσης χοληστερόλης (Cholesterol Oxidation Products, COPs), οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι πιο επιζήμια για τις αρτηρίες από την απλή χοληστερόλη. Η COPs είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου.
 • Ρύζι: Και όμως, μέσα στα έξι αυτά τρόφιμα είναι και το Ρύζι! Στο φούρνο μικροκυμάτων η αναθέρμανση του ρυζιού μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση. Το άψητο ρύζι περιέχει σπόρια των βακτηρίων (σ.σ. αναπαραγωγικό κύτταρο μυκήτων) που παρά το γεγονός ότι «πεθαίνουν» στο μαγείρεμα, μπορεί να επιβιώσουν αν ξαναζεσταθούν διότι είναι πολύ ανθεκτικά. Μόλις το ρύζι εξάγεται από το φούρνο μικροκυμάτων και αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια αυτά αν δεν έχουν πλήρως εξαφανιστεί, θα πολλαπλασιαστούν και και θα προκαλέσουν διάρροια και εμετό. Οι υπόλοιπες τροφές που είναι επικίνδυνες, όταν τοποθετούνται στον φούρνο μικροκυμάτων
 • Κοτόπουλο: Δεδομένου ότι τα μικροκύματα δεν ζεσταίνουν πλήρως ή ομοιόμορφα σε όλα τα μέρη του κρέατος δημιουργούνται προβλήματα. Στην προκειμένη, το κοτόπουλο έχει μια πολύ υψηλή πυκνότητα πρωτεΐνης, και αυτό είναι το πρόβλημα. Διότι οι πρωτεΐνες πρέπει να ζεσταίνονται στην ίδια θερμοκρασία. Κατά τη διάρκεια της αναθέρμανσης οι πρωτεΐνες διασπώνται πιο αργά ή πιο γρήγορα από άλλες στο ίδιο κομμάτι και το αποτέλεσμα για εσάς είναι μια χημική αντίδραση, που δεν θα σας πάει στο νοσοκομείο, αλλά θα σας προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.
 • Λαχανικά και ρίζες: Δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλετε να αποθηκεύσετε το σέλινό σας, το κατσαρό λάχανο, ή το σπανάκι σας για να το φάτε άλλη μέρα. Σημασία έχει ότι αν ξαναζεστάνετε το σπανακόρυζο σας για παράδειγμα, θα πρέπει να το κάνετε στο τηγανάκι και όχι στα μικροκύματα. Και αυτό γιατί οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φυλλώδη πράσινα μετατρέπονται σε τοξικές όταν ξαναζεσταθεί. Ο φούρνος μικροκυμάτων μετατρέπει τα νιτρικά σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι καρκινογόνες. Το ίδιο ισχύει και για την αναθέρμανση νιτρικό πλούσια τεύτλα και γογγύλια!
 • Το μητρικό γάλα: Πολλές νέες μητέρες το κάνουν. Αντί να θηλάζουν αποθηκεύουν το μητρικό γάλα σε δοχεία, το παγώνουν και στη συνέχεια το ζεσταίνουν για να ταΐσουν το μωρό τους. Σαν διαδικασία δεν είναι κακή αρκεί να το γάλα να μην αναθερμανθεί σε φούρνο μικροκυμάτων. Με τον ίδιο τρόπο που πολλές φορές τα τρόφιμα ζεσταίνονται άνισα, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο γάλα.

Μπορεί σε ένα μέρος του σκεύους να είναι απλά χλιαρό και σε ένα άλλο καυτό. Επίσης καλό είναι να αποφεύγουμε τουλάχιστον στα μωρά τα πλαστικά δοχεία, έστω και αν αυτά είναι εγκεκριμένα. Ο Σωστός τρόπος είναι είτε μέσα σε ένα κατσαρολάκι, είτε στο μπεν μαρί μέσα σε γυάλινο φλιτζάνι ή δοχείο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share