Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Δουλειές του σπιτιού μόνο με μαγειρική σόδα: Δείτε με ποιο τρόπο θα το κάνετε να λάμπει

Εξαιρετικό αποτέλεσμα

17 Δεκεμβρίου 2020 16:22
Δουλειές του σπιτιού μόνο με μαγειρική σόδα: Δείτε με ποιο τρόπο θα το κάνετε να λάμπει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια… ξεχωριστή ενασχόληση στην καθημερινότητά μας και ορισμένα υλικά μπορούν να μας κάνουν πιο εύκολη τη ζωή, όπως η μαγειρική σόδα, που μπορεί να το κάνει να λάμπει.

Θα εκπλαγείτε, μάλιστα, βλέποντας το σε πόσες χρήσεις μπορεί να σας βοηθήσει το εν λόγω υλικό, προκειμένου να κάνετε το σπιτικό σας πεντακάθαρο, ενώ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για την περιποίηση της ομορφιάς σας.

Μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων

Η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει τη δράση του απορρυπαντικού αλλά και του λευκαντικού σου, ειδικά όταν το νερό της περιοχής σου περιέχει πολλά άλατα. Απλώς πρόσθεσε μισή κούπα μαζί με το απορρυπαντικό σου σε κάθε πλύση.

Χρησιμοποίησέ τη στο ξέβγαλμα των ρούχων αντί μαλακτικού. Είναι ιδανική για άτομα με αλλεργίες και ευαίσθητο στα απορρυπαντικά δέρμα.

Δημιούργησε ένα σπιτικό μίγμα για να απομακρύνεις τους λεκέδες από τα ρούχα. Χρησιμοποίησε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και μισό νερού. Άλειψε τον λεκέ, άφησέ το να στεγνώσει και μετά πλύνε κανονικά.

Χρησιμοποίησε το ίδιο μίγμα για να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου σου εξωτερικά, με ένα κομμάτι πανί.

Καθάρισε και απολύμανε το πλυντήριο, προγραμματίζοντας μία πλύση σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς ρούχα και χωρίς απορρυπαντικό και ρίχνοντας μόνο λευκό ξίδι και σόδα. Μόλις ανακατευτούν τα δύο υλικά, σταμάτα την πλύση, άφησέ το για τουλάχιστον μία ώρα και μετά ολοκλήρωσε την πλύση. Καθάρισε τυχόν υπολείμματα με ένα πανί.

μαγειρική σόδα σπίτι

Μαγειρική σόδα ως καθαριστικό σε διάφορες επιφάνειες

Σε τηγάνια και κατσαρόλες. Άφησέ τα να μουλιάσουν σε διάλυμα νερού με σόδα και μετά χρησιμοποίησε την και για να τα τρίψεις χωρίς να τα χαράξεις, βάζοντάς τη σε βρεγμένο πανί.

Σε ηλεκτρικές συσκευές όπως η ηλεκτρική κουζίνα ή ο φούρνος μικροκυμάτων. Άφησέ την να δράσει όλη τη νύχτα μαζί με λίγο νερό. Το πρωί σκούπισε καλά.

Σε ασημικά σκεύη και κοσμήματα. Φτιάξε ένα παχύρευστο μίγμα με νερό (περίπου 3:1) και τρίψε ελαφρά με μία οδοντόβουρτσα. Άφησέ το να δράσει και ξέβγαλε καλά με νερό.

Καθάρισε τον νιπτήρα, τον νεροχύτη, την μπανιέρα, τα πλακάκια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share