Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έβαλε σε παγοθήκη ξύδι και λεμόνι - Ο λόγος θα σας σοκάρει...

Απίστευτο!

8 Δεκεμβρίου 2020 15:15
Έβαλε σε παγοθήκη ξύδι και λεμόνι - Ο λόγος θα σας σοκάρει...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κουζίνα είναι ένα μέρος το οποίο... βρωμίζει καθημερινά. Οι προετοιμασίες για το φαγητό λερώνουν αρκετά την κουζίνα μας.

Τα καθαριστικά είναι αρκετά ακριβά και περιέχουν ουσίες που βλάπτουν εσάς και το περιβάλλον σας. Σε αυτό το βίντεο μια γυναίκα θα σας δείξει πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα ισχυρό καθαριστικό με φυσικά προιόντα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ξύδι, μερικά λεμόνια και μια παγοθήκη! Ωστόσο δείτε και τα τέσσερα σημεία που δεν πρέπει να ρίξετε ποτέ ξύδι.

Τα υπόλοιπα στο παρακάτω βίντεο

Δείτε πως με το ξύδι θα διώξετε τη μούχλα και τα άλατα από τη ντουζιέρα σας

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιείται στο φαγητό αλλά η χρήση του μπορεί να γίνει και για άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι όπως στον κήπο σας για να φροντίσετε καλύτερα τα λουλούδια σας.

Συγκεκριμένα ένα από τα δυσκολότερα δωμάτια του σπιτιού είναι το μπάνιο όμως υπάρχει μία τεχνική που θα κάνει τα ντους και τις μπανιέρες να λάμπουν από καθαριότητα. Με λίγο ξύδι, υγρό για τα πιάτα και ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε συνήθως στο πλύσιμο των πιάτων, κάνει το καθάρισμα τους ντους παιχνίδι.

Υλικά

  • Σφουγγάρι για τα πιάτα
  • Απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • Ξύδι

Οδηγίες:

  • Ρίξτε σε ένα δοχείο ξύδι και υγρό για τα πιάτα και ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι
  • Ψεκάστε στα προβληματικά σημεία και τρίψτε καλά.

Για να δείτε ακριβώς τις αναλογίες, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Το συγκεκριμένο καθαριστικό είναι δοκιμασμένο. Είναι βέβαιο πως θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Από εκεί και πέρα, το καλύτερο είναι πως ήδη έχετε στην κουζίνα σας όλα όσα χρειάζεστε. Έτσι, δεν χρειάζεται να μπείτε σε περιττά έξοδα και φυσικά να μεταβείτε στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε το βίντεο

Φτιάξτε ξύδι από.... τα κρασιά που σας έχουν περισσέψει

Διαθέτετε αρκετά μπουκάλια κρασιού που σας έχουν περισσέψει και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Η μοναδική και χρήσιμη λύση είναι να τα μετατρέψετε σε ξύδι αλλά πρώτα δείτε τις διαφορές ανάμεσα στο κρασί και το ξύδι.

Συγκεκριμένα η παρασκευή ξυδιού από κρασί που μας περίσσεψε και έχει οξειδωθεί μετά από πολλές μέρες που έχει μείνει ανοιχτό είναι μια εξαιρετική ιδέα, όχι μόνο από άποψη διαχείρισης και οικονομίας, αλλά και γιατί έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας ξύδι.

Χρειαζόμαστε μαγιά ξιδιού (μάνα). Η μάνα ή μαγιά ξυδιού είναι τα βακτήρια που έχουν δημιουργηθεί στον πάτο του βαρελιού από το κατακάθι του κρασιού που έχει γίνει ξίδι. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να βρούμε, χρησιμοποιούμε ξύδι εμπορίου. Γεμίζουμε 1 κανάτα κατά τα 3/4 με κρασί, προσθέτουμε 40-50 ml μαγιά ξιδιού (ή ξίδι) και απογεμίζουμε με πολύ ζεστό νερό (70-80°C).

Σκεπάζουμε με τουλπάνι ή χαλαρά με ένα καπάκι ή μια πετσέτα (πρέπει να εισχωρεί οξυγόνο που θα βοηθήσει στη ζύμωση) και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, αλλά όχι απευθείας στον ήλιο. Περιμένουμε από δύο εβδομάδες έως δύο μήνες για να ολοκληρωθεί η ζύμωση, ανακινώντας μια-δυο φορές την εβδομάδα την κανάτα (αυτό ενεργοποιεί τη ζύμωση σε περίπτωση που έχει σταματήσει).

Στο διάστημα αυτό τα βακτήρια που αναπτύσσονται παράγουν το οξικό οξύ. Κάθε τόσο δοκιμάζουμε για να δούμε αν έγινε το ξύδι. Φυλάσσουμε σε μπουκάλια που κλείνουν καλά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share