Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να βάζετε στο πλυντήριο τα αθλητικά σας παπούτσια

Προσοχή!

9 Νοεμβρίου 2020 16:37
Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να βάζετε στο πλυντήριο τα αθλητικά σας παπούτσια

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι που αφορούν τον καθαρισμό των ρούχων, αλλά και κάποιες αλήθειες, που μπορούν να καταστρέψουν μια για πάντα το αγαπημένο σας ρούχο. Δείτε στο Athensmagazine.gr τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αποφύγετε και τι να βάλετε στο πλυντήριο.

Έχουμε ακούσει ότι το να βάζεις το τζιν παντελόνι σου σε γρήγορο πλύσιμο, ή να βάλεις ένας μπαλάκι του τένις μέσα στο πλυντήριο για να γίνουν οι πετσέτες πιο μαλακές, κάτι που όντως στέκει.

Από την άλλη, δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τα παπούτσια σε πλυντήριο ή στεγνωτήριο, επειδή η θερμότητα μπορεί να βλάψει την κόλλα που τα συγκρατεί!

Μύθος - Πρέπει να βάζετε τα τζιν σε γρήγορο πλύσιμο

Λάθος. Δεν λειτουργεί. Αυτή είναι μια ιστορία που κυκλοφορούσε τώρα για μερικά χρόνια και υπήρξαν πολλές απόψεις εμπειρογνωμόνων, αλλά δεν είναι αλήθεια.

Τα τζιν θα πρέπει να πλένονται σε ένα κρύο πλύσιμο για να διατηρήσουν το χρώμα και αν ανησυχείτε πραγματικά για το ξεθώριασμα του denim, θα πρέπει να αποφύγετε να τα πλένετε.

Πρέπει να πλένετε τα τζιν σας κάθε τέσσερεις έως πέντε φορεσιές, και μπορείτε να πλύνετε με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα λεπτό απορρυπαντικό για να παρατείνετε τη ζωή τους.

Μύθος - Μην βάζετε τα παπούτσια στο πλυντήριο

Συνιστούμε έντονα να μην τοποθετείτε τα παπούτσια σε ένα πλυντήριο ρούχων. Η θερμότητα μπορεί να παραμορφώσει τα παπούτσια και να βλάψει την κόλλα που τα συγκρατεί.

Οι στεγνωτήρες με ταλάντωση μπορούν συχνά να συρρικνώσουν τα παπούτσια ανάλογα με το ύφασμα που χρησιμοποιείται. Σίγουρα θα σας συνιστούσαμε να κάνετε στα παπούτσια ένα στεγνό καθάρισμα στο χέρι.

Μύθος - Λευκό κρασί σε κόκκινους λεκέδες

Απολύτως όχι! Για μη ευαίσθητα, αντικειμενικά χρώματα αντικείμενα - αναμιγνύετε υγρό απορρυπαντικό με δροσερό νερό και το τρίβετε μέχρι να βγει ο λεκές.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί μύθοι γύρω από τη λεγόμενη «άκρη», και παρόλο που φτιάχνει αισθητά το λεκέ, το λευκό κρασί δεν πλένει το λεκέ.

Πολλοί άνθρωποι το κάνουν αυτό ως μια γρήγορη λύση, αλλά μπορεί να μείνει με ένα καφέ δακτύλιο.

Μύθος - Το απορρυπαντικό στο πλυντήριο σκοτώνει τα βακτήρια

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου δεν σκοτώνει τα βακτηρίδια. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι η πλύση σε υψηλότερη θερμοκρασία θα σκοτώσει τα βακτηρίδια, όμως αν ανησυχείτε για τα μικρόβια και τις ασθένειες που διαδίδονται, προτείνουμε να προσθέσετε ένα απολυμαντικό όπως χλωρίνη ή πεύκο θα καθαρίσει σωστά τα ρούχα και το πλυντήριο.

Η ξήρανση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος αποστειρώσεως. Τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν και να αναγεννηθούν ξανά όταν είναι βρεγμένα, αλλά συνήθως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου ενός κύκλου στεγνώματος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share