Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Έβαλε στο πλυντήριο μαζί με τις κουρτίνες ένα μπαλάκι του τένις - Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Σωτήρια λύση!

6 Νοεμβρίου 2020 15:46
Έβαλε στο πλυντήριο μαζί με τις κουρτίνες ένα μπαλάκι του τένις - Ο λόγος; Ευφυέστατος!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το να βάζουμε πλυντήριο είναι από εκείνες τις διαδικασίες που την κάνουμε αυτόματα, χωρίς πολλή σκέψη. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένας πιο αποτελεσματικός και λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να μειώσετε τον φόρτο;

Μπάλα για καθαρισμό κουρτίνας

Πριν πετάξετε την κουρτίνα του ντους στα σκουπίδια, δοκιμάστε αυτό το κόλπο με μια μπάλα τένις. Βάλτε την κουρτίνα στο πλυντήριο, μαζί με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και μια μπάλα του τένις. Το ξίδι λειτουργεί ως απολυμαντικό, ενώ η μπάλα θα διώξει την βρωμιά. Ακόμα δοκιμάστε να ρίξετε μια χούφτα παγάκια στο πλυντήριό σας.

έβαλε στο πλυντήριο μια μπάλα του τένις

Προσοχή: Μην βάλετε ποτέ ξανά τα τζιν σας στο πλυντήριο

Εάν πλένεις συχνά τα τζιν σου στο πλυντήριο, ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις αν σκεφτείς αυτά που λέει ο Τσιπ Μπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Levis. Ξέρουμε, ότι η ιδέα να μην πλένεις κάτι που φοράς συχνά, μπορεί να σου φαίνεται αποκρουστική , αλλά ο Τσιπ επιμένει ότι αυτό είναι το σωστό. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι το μόνο θέμα γύρω από το πλυντήριο που μας αφορά, δείτε εδώ τον απίστευτο λόγο που πρέπει να βάζετε το πλυντήριο σας αποκλειστικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Εξηγεί μάλιστα πως ο ίδιος φορούσε το ίδιο τζιν για 10 χρόνια χωρίς ποτέ να το βάλει στο πλυντήριο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNN, εξήγησε ότι τα τζιν του εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούργια, καθώς κανένα μηχάνημα δεν έχει καταστρέψει το χρώμα ή το υλικό - προσθέτοντας ότι όταν τα τζιν του λερώνουν, απλά τα καθαρίζει τοπικά.

Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μιλήσετε με αληθινούς λάτρεις του denim, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τα τζιν για πλύσιμο».

«Καθαρίζω τοπικά τα τζιν μου όταν πρέπει να πλυθούν. Στη χειρότερη περίπτωση, τα πλένω στο χέρι. Θέλω να πω με αυτό, ότι αγαπώ τα τζιν μου και τα φροντίζω».

τζιν πλυντήριο

Το 2014, ο Τσιπ έκανε παρόμοιες δηλώσεις στην εκδήλωση του περιοδικού Fortune, κατά τη διάρκεια της οποίας, είπε ότι τα τζιν που φορούσε δεν είχαν ποτέ πλυθεί, εξηγώντας ότι έτσι μόνο διατηρείται το σχέδιο αλλά προστατεύεται και το περιβάλλον.

Φυσικά, οι περισσότερες θέλουμε να πλένουμε κανονικά τα τζιν μας - αλλά αν θες να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Τσιπ και να αποφύγεις το πλυντήριο, απλά βύθισε τα τζιν σου σε κρύο νερό με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και άφησέ τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα απλώσεις.

Σίγουρα, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το να τα βάλεις στο πλυντήριο για μια ώρα, αλλά προφανώς θα υποστούν λιγότερη φθορά, οπότε δες το σαν κάτι θετικό για το αγαπημένο σου ρούχο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share