Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Έβαλε ένα μωρομάντηλο στο πλυντήριο και απαλλάχτηκε από το βάσανο κάθε νοικοκυράς

Σωτήρια λύση!

23 Οκτωβρίου 2020 18:49
Έβαλε ένα μωρομάντηλο στο πλυντήριο και απαλλάχτηκε από το βάσανο κάθε νοικοκυράς
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Ένας μέσος άνθρωπος περνάει περίπου 4 ώρες την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το πλυντήριο. Ενώ τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων κάνουν την περισσότερη δουλειά, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά το αποτέλεσμα του πλυσίματος και να εξοικονομήσουμε πολύ χρόνο με ένα απλό τέχνασμα. Αυτή η μέθοδος είναι σίγουρα χρήσιμη αν έχετε κατοικίδια ζώα ή έχετε πολλά σκούρα ρούχα. Απλά βάλτε ένα μωρομάντηλο στο πλυντήριο πριν το γεμίσετε με ρούχα και θα δείτε τι θα συμβεί. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό κόλπο για το πλυντήριο, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε τα ρούχα σας με κιμωλία πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Δεν θα υπάρχει πλέον χνούδι στα ρούχα

Το μωρομάντηλο κατακρατά μικρά κομμάτια υφάσματος, χνούδια, τρίχες και τρίχωμα κατοικίδιων με αποτέλεσμα τα ρούχα να είναι πολύ καθαρότερα και δεν χρειάζεται να μαζεύετε όλα αυτά από τα ρούχα σας.

Πώς να το κάνετε σωστά

Μην τοποθετείτε περισσότερα από 3 μωρομάντηλα στο πλυντήριο. Όταν ο κάδο θα αρχίσει να περιστρέφεται, τα μωρομάντηλα θα ανακατευτούν με τα ρούχα και θα μαζέψουν τις βρωμιές. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε νέα μωρομάντηλα σε κάθε πλύσιμο για να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

μωρομάντηλο. πλυντήριο

Τα μωρομάντηλα πρέπει είναι αρκετά πυκνά.

Τα μωρομάντηλα πρέπει να είναι αρκετά πυκνά ώστε να μην σκίζονται μέσα στο πλυντήριο. Προσπαθήστε να τα κόψετε σε λωρίδες.

Τα μαντήλια χαρτιού και υφάσματος δεν κάνουν.

Μην προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε τα μωρομάντηλα με χαρτί ή ύφασμα. Το χαρτί δεν είναι αρκετά δυνατό, οπότε τελικά θα καταλήξετε να καθαρίζετε μικρά κομμάτια χαρτιού από τα ρούχα σας. Τα μαντηλάκια από ύφασμα επίσης δεν θα έχουν κανένα αποτελέσματα.

Μην ξεχάσετε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Αν δεν θέλετε τα ρούχα σας να απορροφήσουν το άρωμα των μωρομάντηλων, επιλέξτε ένα αντιβακτηριακό ή άοσμο προϊόν. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο μαλακτικό για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

Παίρνει κάτι που έχουμε όλη στην κουζίνα και το ρίχνει μέσα στο πλυντήριο ρούχων - Ο λόγος; Θα πάθετε πλάκα!

Πολλές φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την κακοσμία του πλυντηρίου ασχέτως αν μιλάμε για μια συσκευή καθαριότητας. Εκτός από την απολύμανση που πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα - δείτε εδώ πώς- υπάρχουν κι άλλα μυστικά που θα σας απαλλάξουν από την ενοχλητική μυρωδιά.

Για να να απαλλαγείτε από αυτή την άσχημη μυρωδιά και να είναι σαν ολοκαίνουριο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και πιο συγκεκριμένα ένα θαυματουργό προϊόν.

πλυντήριο

Ακολουθήστε την εξής διαδικασία.

Έχοντας άδειο τον κάδο του πλυντηρίου, επιλέγεις το πρόγραμμα στους 90 βαθμούς και θέτεις το πλυντήριο σε λειτουργία. Όταν το πλυντήριο γεμίσει με νερό, άνοιξε το συρταράκι και ρίξε στη θήκη του απορρυπαντικού δυο κούπες ξίδι. Άφησέ το να τελειώσει το πλύσιμό του και να στραγγίξει τα νερά. Έπειτα, θέσε ξανά σε λειτουργία το πλυντήριο στο σύντομο πρόγραμμα και άφησέ το να γεμίσει ξανά με καθαρό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share