Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή: Μην συνδυάσετε ποτέ το ξύδι με αυτό το υλικό - Μπορεί να πάθετε...

Τεράστιος κίνδυνος!

28 Σεπτεμβρίου 2020 14:28
Προσοχή: Μην συνδυάσετε ποτέ το ξύδι με αυτό το υλικό - Μπορεί να πάθετε...

Το ξύδι είναι ένα φυσικό προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το ντουλάπι μας καθώς διαθέτει και πολλές ακόμη ιδιότητες εντός κι εκτός κουζίνας. Καλλυντικές, αποσμητικές, απολυμαντικές και καθαριστικές, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ξύδι στο πλυντήριό σας. Ποιος είναι όμως ο πιο λανθασμένος συνδυασμός που μπορούμε να κάνουμε και να θέσουμε την υγεία μας σε κίνδυνο;

Το ξύδι δεν πρέπει ποτέ να συνδυαστεί με χλωρίνη. Αυτό είναι ένα μεγάλο όχι στον καθαρισμό με ξύδι . Ενώ το ξύδι μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε σε πολλές περιπτώσεις, προσθέτοντας ένα οξύ όπως χλωρίνη θα οδηγήσει δημιουργία αεριούχου χλωρίου, το οποίο είναι τοξικό. Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια εμπορική χλωρίνη μόνη της, μακριά από οποιοδήποτε ξίδι.

Οποιοδήποτε είδος οξέος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό του. Το γεγονός ότι και το ξύδι είναι ένα είδος οξέος, κάνει αυτόν το συνδυασμό πραγματικά επιβλαβή. Όταν αναμιγνύονται αυτά τα δύο, το προϊόν είναι ένα θανατηφόρο μείγμα αερίων χλωρίου.

Προσοχή: Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει ποτέ να καθαρίσετε με ξύδι

Το ξύδι είναι ένα θαυματουργό υλικό μέσα στην κουζίνα μας και επίσης έχει αμέτρητες χρήσεις σε ολόκληρο το σπίτι, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε τα λουλούδια σας σε ένα βάζο με ξύδι και ζάχαρη. Υπάρχουν ωστόσο κάποια αντικείμενα που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έρθουν σε επαφή με ξύδι. Ποια είναι αυτά και γιατί είναι απαγορευτικό να τα φέρετε σε επαφή με το τόσο «αθώο» κατά τα άλλα ξύδι;

Πάγκοι από γρανίτη ή μάρμαρο

Το οξύ που περιέχεται στο ξίδι βλάπτει σοβαρά αυτές τις επιφάνειες. Προτιμήστε, λοιπόν, να καθαρίζετε τους πάγκους σας με υγρό πιάτων, ζεστό νερό και ένα σφουγγαράκι ή με μαγειρική σόδα και νερό για τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Πέτρινα πλακάκια

Τα πλακάκια από φυσική πέτρα μπορούν επίσης να χαλάσουν αν έρθουν σε επαφή με ξίδι. Το ίδιο φυσικά ισχύει και με όλα τα όξινα απορρυπαντικά. Αποφύγετε επίσης το λεμόνι, αλλά και την αμμωνία και προτιμήστε να καθαρίζετε τα πλακάκια σας με ειδικό σαπούνι για πέτρινες επιφάνειες ή απλό απορρυπαντικό πιάτων.

Λεκές από αυγό

Αν σας πέσει αυγό στο πάτωμα ή σε κάποια επιφάνεια εντός του σπιτιού, μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τον λεκέ με ξίδι. Η οξύτητα του ξιδιού θα κάνει τον λεκέ να πήξει και μετά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

Σίδερο

Το ξίδι μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά μέρη του σίδερου γι'αυτό καλό είναι να το καθαρίζετε μόνο με βάση τις αυστηρές οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρίας.

Ξύλινα πατώματα

Στον καθαρισμό των ξύλινων πατωμάτων με ξίδι υπάρχουν κάποιες διαφωνίες. Κάποιοι πιστεύουν πως τα ξύλινα πατώματα καθαρίζουν τέλεια με ξίδι ενώ άλλοι πιστεύουν πως το ξίδι χαλάει το ξύλο. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα φυσικό καθαριστικό που αποτελείται από χυμό ενός λεμονιού, 1 κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. νερό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το ξίδι ως καθαριστικό τότε διαλύστε το οπωσδήποτε σε νερό και δοκιμάστε το πρώτα σε κάποια μικρή γωνία του πατώματός σας.

Επίμονοι λεκέδες

Το γράσο, το παγωτό και το αίμα είναι τρεις επίμονοι και δύσκολοι λεκέδες που δεν φεύγουν εύκολα μόνο με ξίδι. Αυτοί οι λεκέδες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την οξύτητα του ξιδιού και έτσι καλό θα ήταν να τους αντιμετωπίσετε πιο επιθετικά με κάποιο άλλο απορρυπαντικό ή με υγρό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share