Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Βούτηξε ένα κομμάτι χαρτί σε ξύδι και το πέταξε στα σκουπίδια - Απαλλάχτηκε από το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Σωτήρια λύση!

9 Σεπτεμβρίου 2020 21:53
Βούτηξε ένα κομμάτι χαρτί σε ξύδι και το πέταξε στα σκουπίδια - Απαλλάχτηκε από το πρόβλημα κάθε νοικοκυράς

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα και μόνο σκουπίδι στον κάδο μπορεί να κάνει ολόκληρο το σπίτι να μυρίζει φρικτά. Για να μην αγχώνεσαι λοιπόν και τρέχεις να πετάξεις τα σκουπίδια πριν καλά καλά γεμίσει η σακούλα εμείς σου βρήκαμε την πιο ανέξοδη και αποτελεσματική λύση με ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, το ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο σε θέματα ομορφιάς και υγείας όσο και σε θέματα καθαριότητας που πραγματικά κάνει θαύματα, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε μια κατσαρόλα με ξύδι και την τρίψετε με αλουμινόχαρτο. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά θα ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά από τα σκουπίδια και δεν θα σας απασχολήσει ποτέ ξανά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να "ποτίσεις" ένα κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και να το τοποθετήσεις στον πάτο του κάδου σκουπιδιών πριν βάλεις τη σακούλα. Το ξύδι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των οσμών, ενώ παράλληλα βοηθά με την εξουδετέρωση των βακτηρίων. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βάλεις μια νέα σακούλα στον κάδο απορριμάτων ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

"Πότισε" τα μαξιλάρια της με ξύδι - Μόλις τα ξέπλυνε είδε πως...

Στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού μπορεί να κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και τα περισσότερα μικρόβια. Τα μαξιλάρια μας, τα στρώματα και γενικά τα λευκά είδη για παράδειγμα θα πρέπει να τα προσέχουμε πολύ περισσότερο απ' ότι φαντάζεστε γιατί πέραν από το να μας χαρίζουν έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο παράλληλα μπορεί να μας αρρωσταίνουν, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε στα μαξιλάρια σας. Το πιο σύνηθες σε σεντόνια μαξιλάρια και στρώματα είναι να παρατηρηθούν ακάρεα ή κοριοί. Πώς θα γλιτώσετε από αυτό το μαρτύριο όμως χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού;

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα που δύσκολα εντοπίζονται με γυμνό μάτι. Συνήθως ζουν σε παλιά έπιπλα, σε ρούχα και στις οικίες και δωμάτια των ξενοδοχείων. Δραστηριοποιούνται τη νύχτα και περπατάνε πάνω στα στρώματα, τα μαξιλάρια και το σκελετό του κρεβατιού. Το καλό είναι ότι δεν είναι φορείς ασθενειών, ωστόσο, τα δαγκώματά τους προκαλούν φαγούρα και σημάδια στο δέρμα παρόμοια με αυτά των τσιμπημάτων των κουνουπιών.

Οι κοριοί αντιμετωπίζονται με τον τακτικό καθαρισμό των σεντονιών, των στρωμάτων, των μαξιλαριών και του σκελετού του κρεβατιού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μια απολύμανση μπορεί να είναι αναγκαία.

Η λύση λοιπόν για ακόμη μια φορά βρίσκεται στα ντουλάπια του σπιτιού σας.

Το μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού είναι απόλυτα φυσικό προϊόν και εγγυημένα θα λευκάνει και θα μαλακώσει το ύφασμα, αφήνοντας φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια. Μιλάμε για άμεση απολύμανση! Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την καθαριστική δράση του ξυδιού, δείτε εδώ τι θαύματα μπορεί να κάνει στα παπούτσια σας.

Τα συγκεκριμένα πανίσχυρα συστατικά έχουν αντιμικροβιακές και λευκαντικές ιδιότητες που ενισχύουν την αφαίρεση των λεκέδων που προέρχονται από σκόνη, βρομιά ή ιδρώτα.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα (80 γρ.)
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

Οδηγίες:

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο. Έπειτα, προσθέστε τη σόδα και το λευκό ξύδι μόλις ο κάδος γεμίσει πλήρως με νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share