Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πλένετε τα τζιν σας στο πλυντήριο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

2 Σεπτεμβρίου 2020 17:41
Πλένετε τα τζιν σας στο πλυντήριο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Εάν πλένεις συχνά τα τζιν σου στο πλυντήριο, ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις αν σκεφτείς αυτά που λέει ο Τσιπ Μπεργκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Levis. Ξέρουμε, ότι η ιδέα να μην πλένεις κάτι που φοράς συχνά, μπορεί να σου φαίνεται αποκρουστική , αλλά ο Τσιπ επιμένει ότι αυτό είναι το σωστό. Ωστόσο, επειδή αυτό δεν είναι το μόνο θέμα γύρω από το πλυντήριο που μας αφορά, δείτε εδώ το απόλυτο μυστικό για να βγάζετε τα ρούχα σας σαν σιδερωμένα.

Εξηγεί μάλιστα πως ο ίδιος φορούσε το ίδιο τζιν για 10 χρόνια χωρίς ποτέ να το βάλει στο πλυντήριο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNN, εξήγησε ότι τα τζιν του εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούργια, καθώς κανένα μηχάνημα δεν έχει καταστρέψει το χρώμα ή το υλικό - προσθέτοντας ότι όταν τα τζιν του λερώνουν, απλά τα καθαρίζει τοπικά.

Λέει χαρακτηριστικά: «Αν μιλήσετε με αληθινούς λάτρεις του denim, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τα τζιν για πλύσιμο».

«Καθαρίζω τοπικά τα τζιν μου όταν πρέπει να πλυθούν. Στη χειρότερη περίπτωση, τα πλένω στο χέρι. Θέλω να πω με αυτό, ότι αγαπώ τα τζιν μου και τα φροντίζω».

Το 2014, ο Τσιπ έκανε παρόμοιες δηλώσεις στην εκδήλωση του περιοδικού Fortune, κατά τη διάρκεια της οποίας, είπε ότι τα τζιν που φορούσε δεν είχαν ποτέ πλυθεί, εξηγώντας ότι έτσι μόνο διατηρείται το σχέδιο αλλά προστατεύεται και το περιβάλλον.

Φυσικά, οι περισσότερες θέλουμε να πλένουμε κανονικά τα τζιν μας - αλλά αν θες να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Τσιπ και να αποφύγεις το πλυντήριο, απλά βύθισε τα τζιν σου σε κρύο νερό με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και άφησέ τα να μουλιάσουν για μια ώρα πριν τα απλώσεις.

Σίγουρα, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από το να τα βάλεις στο πλυντήριο για μια ώρα, αλλά προφανώς θα υποστούν λιγότερη φθορά, οπότε δες το σαν κάτι θετικό για το αγαπημένο σου ρούχο.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share