Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο τρικ για να λάμψουν ξανά τα ποτήρια που θάμπωσαν από το πλυντήριο

Θα σας λύσει τα χέρια

28 Αυγούστου 2020 15:33
Το απόλυτο τρικ για να λάμψουν ξανά τα ποτήρια που θάμπωσαν από το πλυντήριο

Αν συνηθίζετε να πλένετε τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων θα έχετε παρατηρήσει ότι θαμπώνουν. Επίσης, μετά από αρκετά πλυσίματα εμφανίζουν και σημάδια τα οποία δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Πριν δούμε όμως το κόλπο που θα κάνει τα ποτήρια σας να λάμψουν κ πάλι, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήρια.

Το σκληρό νερό είναι ο κύριος λόγος που θαμπώνουν τα ποτήρια. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του νερού σε άλατα, το απορρυπαντικό δεν μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το ποτήρια κι έτσι παραμένουν θαμπά.

Τρόποι καθαρισμοί

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να καθαρίσετε τα ποτήρια για να φύγει η θαμπάδα. Η μία είναι το ξύδι.

Βάλτε σε μια λεκάνη ξύδι με νερό και αφήστε τα ποτήρια να μουλιάσουν για μερικά λεπτά. Αν σας μυρίζουν, μπορείτε να τα σαπουνίσετε πρώτα πριν τα ξεβγάλετε με άφθονο νερό.

Η δεύτερη επιλογή που έχετε είναι η οδοντόκρεμα. Πάρτε την πιο απλή που υπάρχει στο εμπόριο και περάστε με ένα απαλό σφουγγάρι τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική πλευρά των ποτηριών. Ξεβγάλτε με νερό, σαπουνίστε τα και ξεπλύντε τα. Τα ποτήρια θα δείχνουν σαν καινούρια.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα ποτήρια σας όταν τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων:

Έριξε ένα μπολ ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων - Μόλις τελείωσε η πλύση τα πιάτα...

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις και αποτελεί από τις πιο σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές μέσα σε ένα σπίτι καθώς σε γλιτώνει από πολύ χρόνο κι ακόμη περισσότερο κόπο. Μερικές φορές όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι τα απολύτως επιθυμητά και τα πιάτα βγαίνουν ίσως με μερικούς μικρούς λεκέδες ή ακόμη και θαμπά. Πριν σπεύσεις στο κοντινότερο κατάστημα λευκών ειδών και βιαστείς να το αντικαταστήσεις, ρίξε μια ματιά στη συμβουλή που θα σου δώσουμε.

Είναι μερικά φυσικά υλικά που πολλές φορές φαίνονται πολύ πιο δραστικά και αποτελεσματικά ακόμη και από τα πιο ακριβά απορρυπαντικά, ένα εξ αυτών και το ξύδι που είναι πραγματικά θαυματουργό, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ξύδι στο βραστήρα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι στο πάνω ράφι του ήδη γεμάτου σου πλυντηρίου πιάτων, πριν το θέσεις σε λειτουργία.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, θα παρατηρήσεις ότι χάρη στο ξίδι, στον πανίσχυρο αυτό «βοηθό» στην κουζίνα, οι επίμονοι λεκέδες και τα λίπη είναι πλέον παρελθόν! Τα πιάτα και τα ποτήρια σου θα λάμπουν από καθαριότητα και μάλιστα με τον πιο φυσικό τρόπο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share