Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ρίχνει καφέ μέσα στο πλυντήριο των ρούχων - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Αδιανόητο

24 Αυγούστου 2020 15:56
Ρίχνει καφέ μέσα στο πλυντήριο των ρούχων - Θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς

Υπάρχουν αμέτρητα κόλπα για το πώς να κρατήσετε τα λευκά σας κατάλευκα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε τα χρωματιστά σας. Αυτό το κόλπο με τον καφέ στο πλυντήριο θα σας σώσει!

Μετά από το κόλπο που θα σώσει τα ρούχα που έβαψαν στο πλύσιμο, σας παρουσιάζουμε ακόμα ένα. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε καφέ ή μαύρο τσάι ως μια φυσική χρωστική ουσία για τα σκούρα ρούχα.

Βράστε δύο φλιτζάνια καφέ της επιλογής σας και προσθέστε τα στο πλυντήριο (όχι στο συρτάρι απορρυπαντικού). Θυμηθείτε να ελέγξετε ότι έχετε μόνο μαύρα ρούχα στο πλύσιμο – ο καφές δεν προορίζεται για ανοιχτόχρωμα χρώματα.

Πλένετε τα ρούχα στο πλυντήριο σας σε χαμηλή θερμοκρασία; Τότε κινδυνεύετε από...

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι δα και καμιά επιστήμη, αλλά δεν παύει το πλυντήριο να έχει τα μικρά μυστικά του, δείτε εδώ πώς θα απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό θόρυβο που μπορεί να κάνει το πλυντήριο σας. Από την άλλη όμως, είναι και κάποια λάθη που μπορεί να κάνουμε στη χρήση του πλυντηρίου που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας, ένα εξ αυτών και το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

ΟΚ, το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον και λιγότερο ενεργοβόρο. Αλλά στις χαμηλές θερμοκρασίες παθογόνα μικρόβια όπως ο σταφυλόκοκκος και το E.Coli δεν σκοτώνονται και παραμένουν ζωντανά. Δεν θέλεις να πάθεις κάτι τέτοιο, οπότε καλύτερα να πλένεις πάλι στους 60 βαθμούς (τουλάχιστον όσα ρούχα σηκώνουν αντίστοιχες θερμοκρασίες).

Επίσης τα ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και νόσους δεν πεθαίνουν στους 30 ή 50 βαθμούς. Αλλά στους 55C σκοτώνονται όλα! Στην ίδια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Allergy and Clinical Immunology, απεδείχθη ότι 1 στα 4 ρούχα μετά από πλύσιμο στους 40 βαθμούς, είχε ίχνη βακτηρίων που παρουσιάζονται στα κόπρανα. Το τρομακτικό ποσοστό εμφάνισης σταφυλόκοκκου και E.Coli σε εσώρουχα που είχαν πλυθεί στους 40 βαθμούς, ήταν της τάξης του 83%.

Το απίστευτο κόλπο που θα σώσει τα ρούχα σας που έβαψαν στο πλυντήριο

7+1 πράγματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βάλετε στο πλυντήριο

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share