Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Έριξε μαγειρική σόδα στο νεροχύτη και από πάνω νερό με ξύδι - 10 λεπτά μετά...

Θα σας λύσει τα χέρια

24 Αυγούστου 2020 15:21
Έριξε μαγειρική σόδα στο νεροχύτη και από πάνω νερό με ξύδι - 10 λεπτά μετά...

Υπάρχουν πράγματα στην καθημερινή ζωή που πάντα μας ενοχλούν. Γιατί δεν φεύγουν ποτέ τα σκουπιδάκια από τον νεροχύτη και γιατί όλο βουλώνει; Δείτε ένα κόλπο με μαγειρική σόδα που θα σας λύσει το πρόβλημα.

Καθαροί σωλήνες

Είναι γνωστό ότι η μαγειρική σόδα βοηθάει στον καθαρισμό επιφανειών του σπιτιού, αλλά δεν γνωρίζαμε αυτή την χρήση της. Μια στο τόσο συμβαίνει αυτό στους περισσότερους νεροχύτες: ο σωλήνας βουλώνει από υπολείμματα φαγητών. Πολλοί επιλέγουν επιθετικά χημικά, αλλά υπάρχει μια πιο απλή λύση: νερό, μαγειρική σόδα και ξίδι!

  • Βράστε πρώτα ένα λίτρο νερό και ρίξτε το στον σωλήνα.
  • Μετά προσθέστε 1/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα.
  • Στην συνέχεια ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού ξίδι με 2,5 φλιτζάνια βραστό νερό. Ρίξτε τα πάνω από την σόδα. Το αποτέλεσμα είναι ένας δυνατός αφρός.
  • Περιμένετε 10 λεπτά και μετά ξεπλύντε με κρύο νερό. Ο σωλήνας θα ξεβουλώσει τελείως χωρίς βλαβερά χημικά.

Έριξε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα στο νερό που έβραζε - Με το μείγμα καθάρισε το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα! Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Τι να κάνετε

Κατ’αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.
Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή! Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η μαγειρική σόδα αποδεικνύεται θαυματουργή σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ πώς θα σας βοηθήσει ο συνδυασμός της με τη ζάχαρη να διώξετε τα μυρμήγκια.

Χρήσιμο Tip: Επειδή στο εξωτερικό μέρος του απορροφητήρα συσσωρεύονται επίσης πολλά λίπη, καθαρίστε τα με ένα πανάκι μικροϊνών, νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share