Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Παίρνει κόκκους καφέ και τους βάζει στο τηγάνι - Ο λόγος; Πανέξυπνος

Δεν θα το πιστεύετε

19 Αυγούστου 2020 14:57
Παίρνει κόκκους καφέ και τους βάζει στο τηγάνι - Ο λόγος; Πανέξυπνος

Οι κόκκοι του καφέ αφού χρησιμοποιηθούν είναι από τα πράγματα που κανείς δεν ξέρει πως να τα αξιοποιήσει. Είναι μπελάς, λερώνουν όπου ακουμπήσουν και είναι πάρα πολλοί!

Από ότι φαίνεται όμως υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τους αξιοποιήσετε, οπότε μην τους πετάξετε. Αντιθέτως, δοκιμάστε να ρίξετε μερικούς από αυτούς στο τηγάνι. Οι κόκκοι του καφέ είναι ιδανικοί για το καθάρισμα όλων των συσκευών της κουζίνας. Ακόμα ένας τρόπος είναι και με ξύδι, όπως θα δείτε εδώ.

Το κόλπο για να μην πετάγεται το ελαιόλαδο από το τηγάνι - Τέλος οι πιτσιλιές

Το ελαιόλαδο από το που τηγάνι πιτσιλάει παντού, πάνω σου, στα έπιπλα της κουζίνας, στο πάτωμα και πολλές φορές μπορεί να φτάσει σε εξωπραγματικά σημεία είναι ένα εκνευριστικό φαινόμενο, ωστόσο υπάρχει ένα απόλυτο κόλπο για να το σταματήσετε. Επίσης, δείτε εδώ πως να τηγανίσετε τις πατάτες για να μην είναι καρκινογόνες, με το «μυστικό» να βρίσκεται στο ελαιόλαδο.

Ποιο είναι αυτό;

Μια πρέζα αλάτι μέσα στο ελαιόλαδο που βάλαμε στο τηγάνι. Μια σωτήρια λύση, που αν τη συνδυάσουμε με στεγνά τρόφιμα τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλειο τηγάνισμα χωρίς πιτσιλιές και εγκαύματα.

Έβαλε ελαιόλαδο μαζί με μαγειρική σόδα σε ένα μπολ - Ο λόγος; Φανταστικός

Βάλτε μαγειρική σόδα και ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατέψτε τα! Με αυτό το μείγμα θα ηρεμήσετε από κάτι που σας "βασανίζει" καθημερινά. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει το απόλυτο κόλπο.

Συγκεκριμένα, όλοι οι γονείς έχουν θέματα με την καθαριότητα και ψάχνουν απελπισμένα για λύσεις, είτε για ζωγραφισμένους τοίχους, είτε για λερωμένα χαλιά, είτε για αυτοκόλλητα κολλημένα στο ψυγείο.

Αφού, λοιπόν, σας δείξαμε τι κάνει η σόδα στα πόδια, θα περάσουμε σε ένα μυστικό καθαριότητας και αυτό λοιπόν, είναι η αφαίρεση των αυτοκόλλητων από την πόρτα του ψυγείου.

Και μη γκρινιάζετε που δε μπορείτε να το καθαρίσετε και να τα βγάλετε, γιατί το ίδιο κάνατε κι εσείς, όταν ήσασταν μικροί. Εμείς λοιπόν, σας λέμε πως μπορείτε να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από το ψυγείο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, χρησιμοποιώντας δύο υλικά που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

  • Σε ένα μπολάκι βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ανακατέψετε τα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Με ένα πινελάκι απλώστε το μείγμα στην περιοχή του ψυγείου όπου είναι κολλημένα τα αυτοκόλλητα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια θα δείτε πως τα αυτοκόλλητα θα ξεκολλήσουν με μεγάλη ευκολία κι εσείς απλά θα έχετε χρειαστεί λιγότερο από 10’ για να το κάνετε.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share