Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πετάτε τις φλούδες μπανάνας ή το κατακάθι του καφέ; Δείτε πως να τα χρησιμοποιήσετε

Απίθανο

5 Αυγούστου 2020 18:01
Πετάτε τις φλούδες μπανάνας  ή το κατακάθι του καφέ; Δείτε πως να τα χρησιμοποιήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατακάθι του καφέ και φλούδες μπανάνας στα τριαντάφυλλα; Είναι δυνατόν; Μεγάλος αριθμός κηπουρών, που διατηρούν τριαντάφυλλα στην αυλή τους, έχουν παρατηρήσει ότι τα φυτά τους παράγουν καλύτερα άνθη όταν χρησιμοποιήσουν το κατακάθι καφέ και μπανανόφλουδες σαν λίπασμα.

Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα και υπέροχες ανθοφορίες πρέπει να υπάρχει συνδυασμός καλού οργανικού λιπάσματος και ορθή επεξεργασία του εδάφους. Ενώ, δείτε τι γίνεται, όταν ζεστάνετε την μπανάνα με το πιστολάκι για τα μαλλιά!

Το οργανικό λίπασμα προσθέτει ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Υπάρχουν οικονομικά αποδοτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν τα τριαντάφυλλα σας να ανθίζουν με μεγάλα όμορφα άνθη και μια από αυτές περιλαμβάνει τη χρήση της φλουδας της μπανάνας και το κατακάθι του καφέ. Είναι επομένως σημαντικό εσείς που είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες κηπουροί να μελετήσετε αυτές τις συμβουλές για μια ιδανική εμπειρία στον κήπο σας.

Πώς ωφελούν τα τριαντάφυλλα οι μπανάνες;

Οι φλούδες μπανάνας είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά για προσθήκη στο κομπόστ, που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα για τα φυτά σας. Καθώς αποσυντίθενται προσθέτουν στο έδαφος θρεπτικά συστατικά όπως άζωτο, κάλιο και φώσφορο, βελτιώνοντας απίστευτα την ποιότητα του χώματος.

Παρόλο που η κομποστοποίηση είναι μια πολύ σημαντική τεχνική, δεν είναι απαραίτητη… τα κατακάθια καφέ και οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας γύρω από τις τριανταφυλλιές χωρίς να μετατραπούν πρώτα σε οργανικό λίπασμα.

Οι μπανάνες χαρίζουν στα τριαντάφυλλα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, είναι εξαιρετική πηγή καλίου. Τα υπολείμματα από τις φλούδες της μπανάνας καλύπτουν τις ανάγκες των τριαντάφυλλων σε κάλιο, προάγοντας έτσι την φωτοσύνθεση και επιταχύνοντας τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στο φυτό.

Επιπλέον, οι φλούδες μπανάνας έχουν καθοριστικό ρόλο στην αντοχή της τριανταφυλλιάς ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει και να επιβιώσει σε άσχημες κλιματικές συνθήκες όπως είναι ο παγετός και η ξηρασία. Η έλλειψη καλίου οδηγεί στην ανάπτυξη αδύναμων μισχών, κιτρινισμένων φύλλων με καστανές άκρες και σε μπουμπούκια με σαθρή ανάπτυξη.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να τοποθετήσετε φλούδες μπανάνας για λίπασμα είναι κατά τη φύτευση. Τοποθετήστε τις φλούδες μπανάνας στο κάτω μέρος της τρύπας πριν φυτέψετε το τριανταφυλλάκι σας Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι για μια υγιή ανθοφορία, οι φλούδες μπανάνας από μόνες τους δεν επαρκούν.

Πώς ωφελεί το κατακάθι του καφέ τα τριαντάφυλλα;

Εάν είστε λάτρης του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κατακάθι και να το ρίξετε γύρω από τις τριανταφυλλιές σας. Ο καφές έχει αναλογία άνθρακα προς άζωτο περίπου 20 προς 1, οπότε από μόνος του είναι μια υπέροχη προσθήκη που ενισχύει την καλλιέργεια των φυτών.

Δείτε ακόμη μερικά οφέλη που προσφέρει το κατακάθι του καφέ ως λίπασμα:

  • Το pH του είναι ουδέτερο έως όξινο
  • Περιέχει μικρές ποσότητες αζώτου
  • Εμπλουτίζει το έδαφος γύρω από το φυτό
  • Προσελκύει γεωσκώληκες που αερίζουν και μαλακώνουν το έδαφος
  • Βοηθά στην απώθηση κοινών παρασίτων και βακτηριδίων
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share