Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

10.000 ντομάτες από μία μόνο ντοματιά «χταπόδι» - Δείτε τον τρόπο

Δοκιμάστε το

18 Ιουλίου 2020 13:36
10.000 ντομάτες από μία μόνο ντοματιά «χταπόδι» - Δείτε τον τρόπο

Αυτή η ντοματιά δεν είναι προϊόν photoshop, αλλά 100% αληθινή και μάλιστα μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε τον τρόπο παρακάτω!

Μπορεί να μοιάζει με κάτι που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, αλλά αυτή η ντοματιά-χταπόδι είναι απλώς ένα υβρίδιο που αναπτύσσεται από μία μόνο ρίζα, αλλά απλώνεται σε μια μεγάλη πέργκολα και δίνει δεκάδες χιλιάδες ντομάτες κάθε εποχή. Με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει με φάρσα, ωστόσο πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φυτό, ή καλύτερα για έναν ασυνήθιστο τρόπο καλλιέργειας της ντομάτας. Ακόμα με αυτόν εδώ τον τρόπο, οι ντοματιές σας θα φτάσουν τα 2 μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η ντοματιά φυτεύεται σε μια γλάστρα και στη συνέχεια καλλιεργείται πάνω σε μια πέργκολα, φροντίζοντας να αναπτυχθεί αρκετά έτσι ώστε να υπάρχει παραγωγή πολλών κιλών. Η καλλιέργειά της κατά τα άλλα είναι ίδια με τις συνηθισμένες ντοματιές και το αποτέλεσμα της παραγωγής ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς, αφού μπορεί να δώσει μέχρι και 10.000 ντομάτες!

Καλλιεργήστε τις δικές σας ντομάτες ακόμη και στο μπαλκόνι σας - Χρειάζεστε ένα κουβά με νερό και...

Με αυτόν τον εύκολο και απλό τρόπο θα μπορέσετε να καλλιεργήσετε τις δικές σας ντομάτες σε χρόνο ρεκόρ. Χρειάζεστε λίγα πράγματα που θα βρείτε στο σπίτι σας.

Όταν ο Τζέιμς Μπράιαν που ασχολείται με την DIY κηπουρική δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες με τις ντοματιές του, όλοι θέλησαν να μάθουν το μυστικό του.

Σύμφωνα με τον Μπράιαν, ξεκίνησε φυτεύοντας 4 ντοματιές γύρω από έναν πλαστικό κουβά με τρύπες στον πάτο του και μερικές ακόμη, 25 εκατοστά πιο πάνω. Έθαψε τον κουβά στο χώμα με τις πάνω τρύπες ίσα-ίσα να προεξέχουν από το έδαφος και έβαλε μέσα 2 μεγάλες φτυαριές λίπασμα από φύλλα. Ακόμα αν ρίξετε μέσα στη φύτευση της ντομάτας αυτό που θα δείτε εδώ, τότε θα δείτε θαυμαστά αποτελέσματα.

Γέμιζε τον κουβά με νερό κάθε 2 μέρες, προσπαθώντας να μη βρέξει τα φύλλα και τα φυτά του πλέον έχουν φτάσει το 1.5 μέτρο ύψος σε λιγότερο από ενάμιση μήνα και είναι γεμάτα με άγουρες -ακόμη- ντομάτες!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share