Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάζει τα λεμόνια σε πλαστική σακούλα και τα τοποθετεί στο ψυγείο - Το κόλπο για να...

Θα τρέξετε να το κάνετε

4 Ιουλίου 2020 07:40
Βάζει τα λεμόνια σε πλαστική σακούλα και τα τοποθετεί στο ψυγείο - Το κόλπο για να...

Αυτό το κόλπο με τα λεμόνια σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο, μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Μόλις δείτε σε τι χρησιμεύει θα το κάνετε αμέσως.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C κι έτσι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην θωράκιση του οργανισμού μας κατά ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Επιπλέον, μειώνουν την κατακράτηση υγρών και να ενισχύουν τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Συνήθως διατηρούμε τα λεμόνια σε ένα μπολ στην κουζίνα μας, ωστόσο, αυτός δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν φρέσκα. Μάλιστα μπορείτε να μεγαλώσετε εύκολα λεμονιά στο σπίτι σας, μόνο με έναν σπόρο.

Σε θερμοκρασία δωματίου, αυτά τα καταπληκτικά φρούτα λήγουν μετά από μια εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν τη γεύση τους και την θρεπτική τους αξία.

Για να διατηρήσετε τα λεμόνια σας φρέσκο και ζουμερό, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα ή τσάντα με φερμουάρ και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Αυτό θα επιβραδύνει – αλλά δεν θα σταματήσει – την ωρίμανσή τους.

Καρφώνει γαρύφαλλα σε ένα λεμόνι και γλιτώνει από το μεγαλύτερο βασανιστήριο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις για να σας σώσουν από το βασανιστήριο του καλοκαιριού χωρίς να γεμίσετε το σπίτι σας χημικά. Μια εξ αυτών και το λεμόνι που για ακόμη μια φορά θα κάνει θαύματα. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως φυτεύοντας τα κατάλληλα φυτά θα μειώσετε τις... αφίξεις των ενοχλητικών εντόμων.

Κοιτάξτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό μόνο με 2 υλικά που θα σας κάνει να αποχαιρετήσετε και να διώξετε τα κουνούπια μακριά από εσάς.

Χρησιμοποιήστε 1 λάιμ ή 1 λεμόνι και κόψτε το στη μέση. Στη συνέχεια καρφώστε σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του κομμένου λεμονιού ή λάιμ γαρύφαλλα. Η έντονη μυρωδιά του μπαχαρικού σε συνδυασμό με την εντομοαπωθητική μυρωδιά του λεμονιού, θα αποτρέψει κάθε κουνούπι από το να σας πλησιάσει και να σας τσιμπήσει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share