Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιατί πρέπει πάντα να καλύπτεις το ματάκι της πόρτας

Μεγάλη προσοχή!

16 Ιουνίου 2020 10:27
Γιατί πρέπει πάντα να καλύπτεις το ματάκι της πόρτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που καλοκαίριασε και η θάλασσα μας καλεί σαν τις Σειρήνες τον Οδυσσέα, είναι ανάγκη να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να μην γυρίσουμε και βρούμε το σπίτι άδειο και παραβιασμένο. Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτά τα σημάδια στην πόρτα το σπιτιού σας καλέστε γρήγορα την αστυνομία!

Οι ληστές προτιμούν και χτυπούν Σαββατοκύριακα που οι περισσότεροι από εμάς λείπουμε σε κάποια παραλία και υπάρχουν κάποια τρικ για τους κρατήσουμε μακριά από την οικία μας.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας για κατοικίες επισημαίνουν ότι πρέπει πάντα να κλείνουμε το ματάκι της πόρτας, γιατί πλέον υπάρχουν συσκευές που από το ματάκι της πόρτας μπορούν να καταγράψουν τι γίνεται μέσα σε αυτό. Έτσι ο επίδοξος διαρρήκτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα αν είστε μέσα και να μπει άφοβα και χωρίς την πίεση του χρόνου.

Extra tips για περισσότερη ασφάλεια:

  • Μην ανακοινώνετε στα social media που βρίσκεστε όταν είστε εκτός κατοικίας.
  • Κλειδώστε γκαράζ και όποια μέρη μπορούν να αποτελέσουν πρόσβαση για την κύρια κατοικία.
  • Μην αφήνετε κλειδιά σε γλάστρες και κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας.
  • Απενεργοποιήστε το GPS στο κινητό σας.
  • Αν έχετε, ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας.
  • Βάλτε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο, να περάσει έστω και μία φορά από το σπίτι, σε περίπτωση που το παρακολουθούν για να το διαρρήξουν.

Άγριο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη: «Μπούκαραν» στο κοσμηματοπωλείο και… τα έβαλε μαζί τους ο γείτονας

Ένα άγριο σκηνικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Κορδελιού, με άγνωστους δράστες να «μπουκάρουν» σε κοσμηματοπωλείο και να κάνουν καβγά με το γείτονα.

Οι δράστες, συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ένα φορτηγάκι ξήλωσαν τα στόρια του καταστήματος στις 5 τα ξημερώματα. Ενας γείτονας που έμενε πάνω από το κοσμηματοπωλείο βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε την σκηνή, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μεθυσμένο που έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα. Σε ένα άλλο περιστατικό στη συμπρωτεύουσα, ο ιδιοκτήτης καταστήματος είχε ορμήξει πάνω στους δράστες.

Ετσι, αποφάσισε να κατέβει κάτω και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις ληστές. Μάλιστα, αντί να φύγει για να μην βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί τους, αλλά ευτυχώς δεν του επιτέθηκαν. Ενας εξ αυτών, που όπως είπε ο γείτονας που κατέβηκε κάτω και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές μιλώντας στο Open TV, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και τον απώθησε για να μπει στο αμάξι που τον περίμεναν οι δύο συνεργοί του και τράπηκαν σε φυγή έχοντας πάρει, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, κυρίως ρολόγια.

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share