Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σας έληξε το γάλα; Μην το πετάξετε - 2+1 χρήσεις έκπληξη

Απίθανο

11 Ιουνίου 2020 16:38
Σας έληξε το γάλα; Μην το πετάξετε - 2+1 χρήσεις έκπληξη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η πρώτη κίνηση που κάνετε κάθε φορά που συνειδητοποιείτε ότι το γάλα σας έχει λήξει είναι να το πετάξετε. Από εδώ και πέρα μην το ξανακάνετε, καθώς το ληγμένο γάλα (1-2 ημερών όχι παραπάνω) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι με τρόπους που μέχρι πρότινος ούτε που φανταζόσασταν. Ενώ, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφών όπου πρέπει να αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας όπως το γάλα μαζί με τα δημητριακά.

Στο πρόσωπό σας

Κάντε μια ενυδατική και άκρως αναζωογονητική μάσκα προσώπου με το ληγμένο γάλα. Πάρτε λίγο βαμβάκι και απλώστε στο πρόσωπό σας το γάλα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά και ξεβγάλτε το, επίσης, με γάλα. Στο τέλος κάντε μία πλύση με άφθονο νερό για να μην σας ενοχλεί η μυρωδιά του. Το γάλα βοηθάει την επιδερμίδα στο να γίνει πιο λεία, ενώ της προσδίδει και πιο έντονο χρώμα.

Στον κήπο

Κάθε φορά που βρίσκετε ληγμένο γάλα στο ψυγείο, αντί να το πετάξετε ποτίστε με αυτό τα λουδούδια του κήπου σας, όπως για παράδειγμα την τριανταφυλλιά σας. Θα την δείτε τόσο να μεγαλώνει, όσο και να ανθίζει πιο γρήγορα.

Στο σπίτι

Το ληγμένο γάλα αποτελεί το τέλειο γυαλιστικό για τα ασημικά σας. Γεμίστε ένα μπολ με αυτό και αφήστε μέσα τα ασημικά σας για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί ξεπλύνετέ τα καλά και θα τα δείτε να λάμπουν!

Επίσης, μπορείτε να καθαρίσετε επιφάνειες από ξύλο και μάρμαρο περνώντας με ένα πανάκι βουτηγμένο σε γάλα. Στη συνέχεια περνάτε με ένα στεγνό και καθαρό πανί και τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Τα οξέα του γάλακτος αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη σκόνη και την βρωμιά αφήνοντας τις επιφάνειές σας γυαλισμένες και καθαρές.

Γέμισε ένα μπολ με γάλα και παγάκια και βούτηξε μέσα τα λευκά της ρούχα - Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τα γαριασμένα άσπρα ρούχα. Για την ακρίβεια, αποτελούν έναν από τους εφιάλτες τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε, διότι υπάρχουν απλά και σπιτικά κόλπα. Ένα από αυτά θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα που θα κάνει τα ρούχα σας να φαίνονται σαν καινούρια. Το μυστικό είναι απλό, βρίσκεται στο ψυγείο σας και δεν είναι άλλο από το γάλα.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό που θα κάνει τα λευκά σας ρούχα και πάλι αστραφτερά και σαν καινούρια, δείτε εδώ ακόμη ένα κόλπο με λεμόνι. Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλά και εύκολα με λίγο γάλα και μερικά παγάκια θα σώσετε τα γαριασμένα σας ρούχα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια γάλα (500 ml)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
  • 6 παγάκια

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τα παγάκια στο γάλα και προσθέστε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
  • Στη συνέχεια μουλιάστε στο μείγμα τα γαριασμένα άσπρα ρούχα για μία ώρα.
  • Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, πλύντε τα ρούχα με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο.
TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share