Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο; Κάντε το μόνο όταν...

Το γνωρίζατε;

5 Ιουνίου 2020 12:28
Τυλίγετε το τυρί με αλουμινόχαρτο; Κάντε το μόνο όταν...

Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές αν επιτρέπεται να τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ένα τυρί, και σίγουρα το έχετε δοκιμάσει. Τελικά τι ισχύει;

Τα τυριά χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και ως γνωστόν μπορούν να μουχλιάσουν στο πι και φι. Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά το τυρί είναι πραγματικά ένα ζωντανό. Μάλιστα μπορείτε να δείτε εδώ ένα κόλπο για να μη ξαναμουχλιάσει ποτέ. Όταν το τυρί είναι τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα δεν μπορεί να προσλάβει οξυγόνο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει μια γεύση αμμωνίας και ενδεχομένως να γίνεται εστία επιβλαβών βακτηρίων.

Επιπλέον το τυρί στο πλαστικό περιτύλιγμα του σούπερ μάρκετ ή του τυροκομείου μπορεί να δώσει στο τυρί σας μια γεύση πλαστικού. Εφόσον ανοιχθεί η αεροστεγής συσκευασία τους, πρέπει να διατηρούνται κλεισμένα μέσα σε δοχεία, ή τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Το ίδιο ισχύει και για τα τυριά σε φέτες, που διατηρούνται καλύτερα μέσα σε γυάλινα τάπερ.

Ψήνετε ντομάτα μαζί με φέτα μέσα σε αλουμινόχαρτο; Σταματήστε το αμέσως!

Ο συνδυασμός της ντομάτας μαζί με τη λιωμένα φέτα που έχουν ψηθεί μέσα στο αλουμινόχαρτο αποτελεί απόλαυση, ωστόσο θα πρέπει να σταματήσετε να το μαγειρεύετε με αυτό τον τρόπο.

Καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς. όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, τότε απελευθερώνεται αλουμίνιο και καταναλώνουμε αυτό το μέταλλο. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Τρώτε τη ντομάτα με τη φλούδα; Σταματήστε το αμέσως!

Η ντομάτα είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορούμε να καταναλώσουμε ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που ευδοκιμεί. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση αλλά και τα ευεργετική της οφέλη ειδικά σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν πλένετε το πρόσωπό της με τριμμένη ντομάτα.

Ωστόσο, ακόμη κι αν πολλοί λένε πως τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά ενός φρούτου ή λαχανικού βρίσκονται στη φλούδα του αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να καταναλώνεται.

Η φλούδα της ντομάτας για παράδειγμα μπορεί να είναι λεπτή αλλά δεν παύει να είναι δύσπεπτη. Αν λοιπόν βασανίζεστε από καούρες ή πόνους στομάχου καλό θα ήταν να αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες για να αποφύγετε τυχόν στομαχικές διαταραχές και να απολαύσετε τη σαλάτα σας άφοβα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share