Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ψέκασε τα μαξιλάρια της με οινόπνευμα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Δοκιμάστε το!

20 Μαΐου 2020 12:31
Ψέκασε τα μαξιλάρια της με οινόπνευμα - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού μπορεί να κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και τα περισσότερα μικρόβια. Τα μαξιλάρια μας, τα στρώματα και γενικά τα λευκά είδη για παράδειγμα θα πρέπει να τα προσέχουμε πολύ περισσότερο απ' ότι φαντάζεστε γιατί πέραν από το να μας χαρίζουν έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο παράλληλα μπορεί να μας αρρωσταίνουν, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε στα μαξιλάρια σας. Το πιο σύνηθες σε σεντόνια μαξιλάρια και στρώματα είναι να παρατηρηθούν ακάρεα ή κοριοί. Πώς θα γλιτώσετε από αυτό το μαρτύριο όμως χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού;

Οι κοριοί είναι μικρά έντομα που δύσκολα εντοπίζονται με γυμνό μάτι. Συνήθως ζουν σε παλιά έπιπλα, σε ρούχα και στις οικίες και δωμάτια των ξενοδοχείων. Δραστηριοποιούνται τη νύχτα και περπατάνε πάνω στα στρώματα, τα μαξιλάρια και το σκελετό του κρεβατιού. Το καλό είναι ότι δεν είναι φορείς ασθενειών, ωστόσο, τα δαγκώματά τους προκαλούν φαγούρα και σημάδια στο δέρμα παρόμοια με αυτά των τσιμπημάτων των κουνουπιών.

Οι κοριοί αντιμετωπίζονται με τον τακτικό καθαρισμό των σεντονιών, των στρωμάτων, των μαξιλαριών και του σκελετού του κρεβατιού. Σε ακραίες περιπτώσεις, μια απολύμανση μπορεί να είναι αναγκαία.

Για να κάνετε απολύμανση με φυσικό τρόπο ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Αναμείξτε φαρμακευτικό οινόπνευμα και νερό σε αναλογία 1:1 σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  • Ψεκάστε με ελαφριά νέφωση το στρώμα και τα μαξιλάρια σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και καθαρίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα.
  • Πλύντε το σκελετό του κρεβατιού με ζεστό νερό σε πίεση και αφήστε το να στεγνώσει κάτω από τον ήλιο για 30 λεπτά.
  • Επίσης, ψεκάστε με το διάλυμα οινοπνεύματος, που φτιάξατε νωρίτερα, κάτω από το κρεβάτι σας και γύρω από το σκελετό του.

Όταν κάνετε αυτή την εργασία φορέστε μια μάσκα στο πρόσωπο για να μην το εισπνέετε κι ανοίξτε το παράθυρό σας να μπει αέρας στο δωμάτιο ώστε να απομακρυνθεί η αλκοόλη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share