Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε αλεύρι με νερό και άλειψε με το μείγμα τα παράθυρα του σπιτιού του - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Δοκιμάστε το!

14 Μαΐου 2020 13:07
Ανακάτεψε αλεύρι με νερό και άλειψε με το μείγμα τα παράθυρα του σπιτιού του - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείτε

Το αλεύρι είναι ένα υλικό που πέραν της κλασσικής του χρήσης της μαγειρικής έχει και άλλες ιδιότητες που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε ένα μπαλόνι με αλεύρι.

Πόσο χρήσιμο μπορεί λοιπόν να φανεί λίγο αλεύρι σε μια μικρή ανακαίνιση στο σπίτι μας; Σίγουρα πολύ!

Η blogger Άναμπελ διάλεξε μια όμορφη δαντέλα με την οποία θα «ντύσει» τα παράθυρά της. Αρχικά, έφτιαξε ένα εύκολο μείγμα με το οποίο θα κολλήσει τη δαντέλα. Σε λιγότερο από μια ώρα, δημιούργησε τη πιο κομψή λύση.

“Ήταν το πιο γρήγορο, εύκολο και φτηνό έργο που έχω κάνει, αλλά έχω ερωτευτεί απολύτως το αποτέλεσμα,” αναφέρει. Η Άναμπελ έβαψε ένα παχύ στρώμα «μείγμα καλαμποκάλευρου» στα παράθυρα. Φτιάχνεται από δύο κουταλιές καλαμποκάλευρο με ίση ποσότητα κρύο νερό και ενάμιση ποτήρι βραστό νερό. Στη συνέχεια, έκοψε ένα τετράγωνο κομμάτι δαντέλας στις διαστάσεις του παραθύρου. Εφάρμοσε μια στρώση του μείγματος από πάνω για να κολλήσει καλά.


Σε λιγότερο από μια ώρα είχε κόψει και κολλήσει όλα τα κομμάτια. Αν θέλετε να αφαιρέσετε τη δαντέλα, απλά πλύντε τα παράθυρα με ζεστό νερό.Σίγουρα κομψό, εύκολο, και εντυπωσιακό!

Ρίχνει αλεύρι με αυγά σε σακούλα και την τρυπάει - Μόλις δείτε γιατί θα τρέξετε να το κάνετε (video)

Μερικές ωραίες ιδέες αλλά και συνταγές παρουσιάζει το παρακάτω βίντεο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε μείγμα από αλεύρι και αυγά, να το ρίξετε σε μία σακούλα και πάνω από καυτό νερό να κάνετε μερικές τρύπες στον πάτο της. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε σχετικά με την κατανάλωση και το μαγείρεμα των αυγών είναι και το το χρώμα του κρόκου ενός αυγού.

Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Δείτε το βίντεο:

Προσθέτει αλεύρι στον στιγμιαίο καφέ. Μόλις το δείτε θα τρέξετε στην κουζίνα σας να το κάνετε αμέσως (video)

Προσθέτει αλεύρι στον στιγμιαίο καφέ. Μόλις το δείτε θα τρέξετε στην κουζίνα σας να το κάνετε αμέσως

Βλέπετε, σε αντίθεση με τη μαγειρική, η παρασκευή ενός γλυκού απαιτεί ιδιαίτερη πειθαρχία στις δοσολογίες και την παρασκευή. Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας έχει δείξει και τι συμβαίνει αν βάλετε αλάτι στον καφε!

Η ζαχαροπλαστική, λοιπόν, θέλει ταλέντο, μεράκι κι αρκετό ελεύθερο χρόνο.Τι γίνεται, όμως, όταν δεν είμαστε γκουρού στην κουζίνα;

Κι όταν επιπρόσθετα δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο να σπαταλήσουμε φορώντας την ποδιά; Θα έλεγε κανείς πως τα έτοιμα γλυκά του ζαχαροπλαστείου είναι η λύση για ένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά δεν είναι. Αφενός γιατί δε συμφέρει την τσέπη μας κι αφετέρου γιατί ποτέ δεν μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα αυτού που θα αγοράσεις.

Γιατί, λοιπόν, να μην έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ένα νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο χειροποίητο γλυκό; Αυτό σκέφτηκε η σεφ Gemma Stafford κι αποφάσισε να ανεβάσει ένα διαφωτιστικό βίντεο στο διαδίκτυο. Εκεί, δείχνει βήμα προς βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε 5 εύκολα γλυκά στο φούρνο μικροκυμάτων μας! Πρόκειται για νόστιμα κέικ που χωρούν στο φλυτζάνι του καφέ μας!

Προμηθευτείτε, λοιπόν, μερέντα, φρούτα, στιγμιαίο καφέ, αλεύρι και παγωτό κι αφεθείτε να δημιουργήσετε το γλυκό που τραβά η όρεξη σας. Έχετε 5 επιλογές. Ποια ή καλύτερα ποιες θα διαλέξετε;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share