Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το θαυματουργό σπιτικό καθαριστικό με τα 4 υλικά που θα σας λύσει τα χέρια

Πανίσχυρο!

14 Μαΐου 2020 10:32
Το θαυματουργό σπιτικό καθαριστικό με τα 4 υλικά που θα σας λύσει τα χέρια

Η καθαριότητα είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα σπίτι. Όσο τακτοποιημένος κι αν είναι ένας χώρος σκόνη και μικρόβια πάντα θα παραμονεύουν γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί και προσεκτικοί στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Πολλά είναι τα καθαριστικά προϊόντα εμπορίου που υπόσχονται την απόλυτη καθαριότητα, απομάκρυνση σκόνης και μικροβίων και λάμψη σε όλα τα αντικείμενα. Όλα αυτά βέβαια με την ανάλογη τιμή και δυστυχώς τα ανάλογα χημικά. Δεν θα ήταν λοιπόν πολύ καλύτερα αν μπορούσαμε να είχαμε όλα αυτά ανέξοδα και με απόλυτα φυσικό τρόπο;

Τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας και κάνουν θαύματα σε θέματα καθαριότητας είναι πάμπολλα με πρώτο στη λίστα το λεμόνι, δείτε εδώ τι θαυματουργό μπορεί να συμβεί αν ρίξετε στο νεροχύτη σας λίγο λεμόνι με μαγειρική σόδα. Κοιτάξτε πόσο απλά θα φτιάξετε ένα πανίσχυρο καθαριστικό για το φούρνο σας με τέσσερα μόνο υλικά!

Τι θα χρειαστείτε

  • γυάλινο μπολ
  • βούρτσα για τρίψιμο
  • καθαριστικό σφουγγάρι
  • κουτάλι
  • γάντια

Στην αρχή βγάλτε τις σχάρες του φούρνου για να τις καθαρίσετε ξεχωριστά στο νεροχύτη και έπειτα συνεχίστε τη διαδικασία της καθαριότητας.

Υλικά για το καθαριστικό:

  • 2 κουταλιές της σούπας υγρό κρεμοσάπουνο
  • 1 κ 1/3 κούπα μαγειρική σόδα
  • 6 σταγόνες από αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (σ.σ. προαιρετικό υλικό)
  • 1/4 κούπα οργανικό λευκό ξύδι ή μηλόξιδο

Οδηγίες καθαρισμού

Πρώτα από όλα βάλτε τα παραπάνω συστατικά σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέστε και νερό, ώστε η πάστα που θα δημιουργηθεί, να μη γίνει πολύ πυκνή. Στη συνέχεια τρίψτε με το συγκεκριμένο μείγμα τις επιφάνειες του φούρνου έως ότου τις καλύψετε όλες. Αφήστε το φούρνο με το φάρμακο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, που θα ξυπνήστε, φορέστε γάντια και καθαρίστε το φούρνο σας με καθαρό νερό και σφουγγάρι. Το βέβαιο είναι πως θα λάμπει από καθαριότητα.

Έστυψε λεμόνι στα μάτια της κουζίνας και έλυσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς

Τα καμμένα λίπη και οι λεκέδες στην κουζίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βασανιστικά προβλήματα για κάθε νοικοκυρά κι όμως εμείς σου βρήκαμε τη λύση ώστε την επόμενη φορά η καθαριότητα της κουζίνας σου να σου φανεί παιχνιδάκι!

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές σωτήριο τόσο σε θέματα ομορφιάς όσο και σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Σήμερα, θα σας δείξουμε βήμα βήμα πως θα απομακρύνετε τα καμμένα λίπη από την κουζίνα σας σε χρόνο... μηδέν!

Κοιτάξτε πόσο απλά είναι τα βήματα. Στύψτε το λεμόνι σας πάνω στους λεκέδες και σκεπάστε με μια βρεγμένη πετσέτα (καλό θα ήταν να είναι βρεγμένη με ζεστό νερό). Αφήστε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να μουλιάσουν οι λεκέδες και στη συνέχεια θα δείτε πως με ένα μόνο απαλό τρίψιμο η κουζίνα σας θα φαίνεται σαν καινούρια!

Έριξε μέσα σε ένα τασάκι χοντρό αλάτι και λεμόνι - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Η μυρωδιά του τσιγάρου μέσα στο σπίτι είναι ενοχλητική και πολλές φορές όσο κι αν πλύνουμε ένα τασάκι η μυρωδιά επιμένει. Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για εσάς για να σας δείξει πως θα απαλλαγείτε από αυτή τη δυσοσμία με δύο απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Ποια είναι αυτά; Το αγαπημένο πλέον σε θέματα καθαριότητας, λεμόνι και το αλάτι.

Το λεμόνι έχουμε ξαναδεί πως μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού μας, δείτε εδώ πώς ένα λεμόνι θα σας σώσει από ένα λεκέ κόκκινης σάλτσας. Το ευεργετικό αυτό φρούτο σε συνδυασμό με το αλάτι μπορεί να κάνει΄όμως θαύματα. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά και τα τασάκια σας να μυρίζουν σαν την πρώτη μέρα που τα αγοράσατε.

Πρώτα κόβουμε το λεμόνι στη μέση. Μετά ρίχνουμε μπόλικο χοντρό αλάτι μέσα στο τασάκι. Παίρνουμε το μισό λεμόνι και αρχίζουμε τα τρίβουμε καλά την επιφάνειά του. Με ένα κομμάτι χαρτί αφαιρούμε καλά τα υπολείμματα. Στη συνέχεια πλένουμε το τασάκι και το σκουπίζουμε καλά. Το τασάκι σας πια μυρίζει υπέροχα και μοιάζει ολοκαίνουργιο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share