Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Γέμισε ένα μπολ με ξύδι και έριξε μέσα το σφουγγαράκι των πιάτων - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!

Σωτήρια λύση!

9 Μαΐου 2020 15:04
Γέμισε ένα μπολ με ξύδι και έριξε μέσα το σφουγγαράκι των πιάτων - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε!
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Είναι γνωστό πως το ξύδι κάνει θαύματα σε θέματα καθαριότητας και αποδεικνύεται περίτρανα από τα άπειρα μέρη που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε την καφετιέρα σας με λευκό ξύδι.

Το σφουγγαράκι των πιάτων είναι από τα αντικείμενα της κουζίνας μας με τα περισσότερα μικρόβια αλλά όπως είναι επόμενο δεν γίνεται μετά από κάθε πλύσιμο να το αντικαθιστούμε. Μην αγχώνεστε, υπάρχει λύση και βρίσκεται στο ξύδι.

σφουγγάρι πιάτων

Για να εξαφανίσετε τη δυσοσμία στα σφουγγάρια των πιάτων σας, απλά μουλιάστε τα σε νερό με ξύδι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί, το σφουγγάρι σας θα μυρίζει σαν καινούργιο!

Ανακάτεψε σε ένα κουβά καυτό νερό και ξύδι και σφουγγάρισε με το μείγμα το ξύλινο δάπεδο - Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους

Τα ξύλινα δάπεδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και ακόμη περισσότερο όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας. Θα πρέπει να αποφεύγονται βαριά απορρυπαντικά και καθαριστικά και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με χλωρίνη. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε πως έχει απομακρυνθεί κάθε είδος σκόνης ή μικροβίων και μάλιστα φυσική και δεν είναι άλλη από το ξύδι.

Το ξύδι έχει αποδειχτεί άπειρες φορές σωτήριο σε θέματα καθαριότητας, για παράδειγμα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε την καφετιέρα σας με λευκό ξύδι. Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια ακόμη χρήση του που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και αφορά το παρκέ του σπιτιού σας.

ξύδι στο παρκέ

Κοιτάξτε πόσο απλά μπορείτε να απολυμάνετε το ξύλινο πάτωμά σας και παράλληλα να του χαρίσετε την τέλεια λάμψη. Αναμείξτε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι με 1 κουβά ζεστό νερό. Στη συνέχεια, σφουγγαρίστε το πάτωμα, προσέχοντας να μην το αφήνετε πολύ υγρό λόγω των ξύλων. Μόλις το πάτωμα στεγνώσει θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Έριξε ένα μπολ ξύδι στο πλυντήριο των πιάτων - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις και αποτελεί από τις πιο σωτήριες ηλεκτρικές συσκευές μέσα σε ένα σπίτι καθώς σε γλιτώνει από πολύ χρόνο κι ακόμη περισσότερο κόπο. Μερικές φορές όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι τα απολύτως επιθυμητά και τα πιάτα βγαίνουν ίσως με μερικούς μικρούς λεκέδες ή ακόμη και θαμπά. Πριν σπεύσεις στο κοντινότερο κατάστημα λευκών ειδών και βιαστείς να το αντικαταστήσεις, ρίξε μια ματιά στη συμβουλή που θα σου δώσουμε.

Είναι μερικά φυσικά υλικά που πολλές φορές φαίνονται πολύ πιο δραστικά και αποτελεσματικά ακόμη και από τα πιο ακριβά απορρυπαντικά, ένα εξ αυτών και το ξύδι που είναι πραγματικά θαυματουργό, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε ξύδι στη δεξαμενή της τουαλέτας σας

πλυντήριο πιάτων

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα μπολ με λευκό ξίδι στο πάνω ράφι του ήδη γεμάτου σου πλυντηρίου πιάτων, πριν το θέσεις σε λειτουργία.

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, θα παρατηρήσεις ότι χάρη στο ξίδι, στον πανίσχυρο αυτό «βοηθό» στην κουζίνα, οι επίμονοι λεκέδες και τα λίπη είναι πλέον παρελθόν! Τα πιάτα και τα ποτήρια σου θα λάμπουν από καθαριότητα και μάλιστα με τον πιο φυσικό τρόπο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share