Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανακατεύει ελαιόλαδο με κανέλα και με το μείγμα τρίβει την κουρτίνα του μπάνιου - Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Σωτήρια λύση!

28 Απριλίου 2020 09:33
Ανακατεύει ελαιόλαδο με κανέλα και με το μείγμα τρίβει την κουρτίνα του μπάνιου - Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού με την περισσότερη υγρασία γι αυτό και συχνά παρατηρείται μούχλα σε διάφορα σημεία, ένα εξ αυτών και η κουρτίνα της μπανιέρας. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε όμως από αυτήν;

Το πρόβλημα δεν είναι ότι η μούχλα απλώς αλλοιώνει την εμφάνισή της κουρτίνας αλλά μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και να παράγει μόρια που επηρεάζουν την υγεία μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να εξαλείψετε αποτελεσματικά τη μούχλα με ένα μικρό κόλπο και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Ποια είναι αυτά; Η κανέλα και το ελαιόλαδο θα λύσουν το πρόβλημά σας! Η κανέλα μας έχει φανεί χρήσιμη και σωτήρια σε πάρα πολλά θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν βάλετε κανέλα πάνω στο καλοριφέρ σας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα νερό ζεστό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κανέλα

Προσθέτετε όλα τα υλικά σε ένα καθαρό δοχείο, τα αναμειγνύετε καλά χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή σιλικόνης και αδειάζετε το μείγμα στο πλυντήριο. Αν θέλετε να τις πλύνετε στο χέρι, τρίβετε το μείγμα πάνω στην κουρτίνα με μια βούρτσα ή σφουγγάρι. Και έτσι απλά οι κουρτίνες σας θα είναι σαν καινούριες!

Φτιάξτε φακελάκια με ξυλάκια κανέλας και βάλτε τα στην ντουλάπα σας - Αποτρέπει το πιο συχνό πρόβλημα

Η κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, εκτός από την μαγειρική. Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μπαχαρικό που δίνει γεύση, αφού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες ακόμα και για την υγεία.

Αν δεν το γνωρίζατε λοιπόν η κανέλα μπορεί να βοηθήσει και στο σπίτι, είτε τοποθετώντας την πάνω στο καλοριφέρ είτε με τον τρόπο παρακάτω. Είναι ένα ισχυρό απωθητικό εντόμων!

Αν και η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά μεταξύ των ανθρώπων, είναι απωθητική για τα έντομα. Το Earth Easy αναφέρει ότι για να σταματήσετε μια επιδρομή από μυρμήγκια χωρίς να τα σκοτώσετε, πασπαλίστε μια γραμμή κανέλας στα σημεία όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια.

Δεν θα διασχίσουν το φράγμα της κανέλας και θα αλλάξουν αμέσως κατεύθυνση. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις τρύπες των σκώρων στα ρούχα σας, φτιάχνοντας φακελάκια με ξύλα κανέλας για τη ντουλάπα σας.

Το απόλυτο μυστικό με κανέλα και ελαιόλαδο για να φτιάξετε σούπερ καλλυντικό

Βάλε κανέλα με λάδι στο πρόσωπό σου, είναι το απόλυτο μυστικό για να φτιάξεις σούπερ καλλυντικό! Δες τι χρειάζεται!

Υλικά

  • 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Εκτέλεση

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά, απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνουμε να δράσει 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Οι ευεργετικές αυτές ιδιότητες των 3 αυτών συστατικών έχουν θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα μας, διατηρώντας τη φυσική λάμψη και προλαμβάνοντας την δημιουργία ρυτίδων!

Τα οφέλη του κάθε υλικού

Κανέλα

Έχει ένα συστατικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που είναι καταστροφικές για την επιδερμίδα. Η μυρωδιά της και μόνο, μας χαρίζει ευεξία και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας, ενώ τονώνει και την ερωτική μας διάθεση. Γενικά η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που βοηθά ακόμα και στους κροτάφους

Μέλι

Χρησιμοποιείται συχνά ως καλλυντικό με αντισηπτική και επουλωτική δράση για το δέρμα.

Ελαιόλαδο

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες, αλλά και σε χλωροφύλλη, αποτελεί σύμμαχο όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την εξωτερική μας ομορφιά!

Συμβουλή: Υπάρχει περίπτωση να αισθανθείτε μια περίεργη θερμότητα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της μάσκας, όμως είναι απολύτως φυσιολογικό και δε πρέπει να σας τρομάξει! Μόνο αν νιώσετε έντονο τσούξιμο ή κάψιμο σημαίνει ότι κάποιο από τα συστατικά σας προκαλεί ευαισθησία και τότε καλύτερο θα ήταν να αφαιρέσετε τη μάσκα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share