Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κοιτάτε τις ημερομηνίες λήξης; Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε πότε έχει λήξει ένα γάλα

Μεγάλη προσοχή

27 Απριλίου 2020 13:08
Κοιτάτε τις ημερομηνίες λήξης; Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε πότε έχει λήξει ένα γάλα

Έχουμε συνήθως τυφλή εμπιστοσύνη στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω σε κάποια συσκευασία, ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι οι ημερομηνίες αυτές είναι 100% ακριβείς, ειδικά όσον αφορά τα γάλατα.

Σύμφωνα με το National Resource Defense Council, οι ημερομηνίες λήξης που βλέπουμε στα προϊόντα διατροφής δεν είναι αξιόπιστες προκειμένου να καθοριστεί εάν ή όχι το φαγητό είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Οι ημερομηνίες λήξης είναι απλά εκεί για να μας ενημερώσουν ότι το προϊόν δεν θα είναι στην κορυφή της φρεσκάδας του πια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση αφού περάσει η ημερομηνία που αναγράφεται στο προϊόν.

Εάν το γάλα σας έχει κομματάκια, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Τυχόν ξινές οσμές που προέρχονται από το εσωτερικό του μπουκαλιού είναι μια άλλη ένδειξη, καθώς και κάθε αποχρωματισμός. Όλες αυτές οι ενδείξεις σημαίνουν ότι βακτήρια έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στο γάλα. Να σημειώσουμε ότι το γάλα ακόμα και μετά την λήξη του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους, όπως στην δημιουργία μιας μάσκας για το πρόσωπο.

Πίνετε γάλα και τρώτε μπανάνα; «Φονικός» συνδυασμός - Σταματήστε το αμέσως!

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε μπανάνες μαζί με γάλα, αλλά αυτός ο συνδυασμός θα επιβραδύνει τη διαδικασία πέψης σημαντικά. Επίσης, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αγγούρια και οι ντομάτες δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι… ο συνδυασμός των συστατικών που έχουν γρήγορο και αργό ρυθμό πέψης, δεν είναι καλή ιδέα!

2+1 λόγοι για να μη ξαναβάλετε γάλα στον καφέ σας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι συνδυάζουν τον καφέ τους, με γάλα. Μάλιστα, δε μπορούν χωρίς αυτόν τον συνδυασμό, ενώ θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους. Επίσης, δείτε εδώ τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν βάζουμε κανέλα και αμύγδαλα μέσα στο γάλα

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω τρεις σημαντικούς λόγους, για τους οποίους δεν θα πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας:

  1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
  2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
  3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Όταν συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.
TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share