Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καθαριστικό για τις μοκέτες και τα χαλιά με οινόπνευμα και...Θα σας λύσει τα χέρια

Δοκιμάστε το

24 Απριλίου 2020 11:47
Καθαριστικό για τις μοκέτες και τα χαλιά με οινόπνευμα και...Θα σας λύσει τα χέρια

Θέλετε να καθαρίσετε μόνοι σας με έναν εύκολο τρόπο και να μην ξοδέψετε χρήματα στα καθαριστήρια; Τώρα που ο καιρός καλυτερεύει σίγουρα θα πρέπει να κρύψετε τα χαλιά και τις μοκέτες από το σπίτι.

Εκτός από αυτό όμως όλοι όσοι έχουν κατοικίδιο ζώο, ειδικά ένα κουταβάκι, ξέρουν πόσο δύσκολοι μπορεί να είναι οι πρώτοι μήνες όσον αφορά την καθαριότητα του σπιτιού. Είναι μια συνεχής μάχη μέχρι να μάθουν να κάνουν την ανάγκη τους έξω και το χαλί λερώνεται πανεύκολα.

Η DeeDee από το blog Clover House είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά ο γούνινος φίλος της ήταν ένας ηλικιωμένος σκύλος. Ανακάλυψε όμως ένα καθαριστικό με μόλις δυο υλικά που της έλυσε τα χέρια και είναι δυνατό σαν αυτό που θα δείτε εδώ, το οποίο βοηθά στην καθαριότητα του μπάνιου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ίσα μέρη οινόπνευμα και υγρό απορρυπαντικό πιάτων!

Ρίχνει μαγειρική σόδα στον καναπέ - Δεν φαντάζεστε τι θα συμβεί

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο πλυντήριο των πιάτων. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ; Το Athensmagazine.gr βρήκε τη λύση και θα σας την αποκαλύψει.

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας καναπέδων που είτε είναι παλιοί, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

  • Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.
  • Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share