Κλείνει τον κιμά σε μια σακούλα και τον βάζει κάτω από τη βρύση - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε!
Απίστευτο!

Πόσες φορές δεν έχεις θελήσει να φας ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό μπιφτέκι αλλά μετά θυμάσαι πως δεν έχεις ξεπαγώσει κιμά και απογοητεύεσαι; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για σένα με ένα ακόμη μικρό μαγειρικό tip που πραγματικά θα λύσει τα χέρια σε εσένα που είσαι πολυάσχολος ή απλά... ξεχασιάρης!
Κοίτα πόσο απλά και γρήγορα μπορείς να ξεπαγώσεις τον κιμά σου για να απολαύσεις το μπιφτέκι που...λαχτάρισες! Θα χρειαστείς μόνο μια σακούλα που να κλείνει με ζιπ κι αυτό για να βγάλεις από μέσα τον περιττό αέρα, αν δεν έχεις χρησιμοποίησε μια απλή σακούλα απλά φρόντισε να τη σφίξεις καλά και να βγάλεις από μέσα τον αέρα που τη γεμίζει. Πάρε λοιπόν τη σακούλα, βάλε μέσα τον κιμά σου, βάλ' τη σε ένα μπολ και στη συνέχεια τοποθέτησε την κάτω από τη βρύση σε τρεχούμενο κρύο νερό. Μέσα σε λίγα μόνο λεπτά ο κιμάς σου θα είναι έτοιμος για μαγείρεμα. Κι αφού σου μάθαμε το "μαγικό" κόλπο για να ξεπαγώνεις τον κιμά στο... άψε σβήσε, δες εδώ πώς μπορείς να τον καταψύξεις εξίσου εύκολα.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:
Γεμίζει μια φόρμα του κέικ με κιμά - Μόλις δείτε με τι γέμισε το κέντρο θα σας τρέξουν τα σάλια!
Ο κιμάς είναι ένα αγαπημένο υλικό μιας και σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις άπειρες συνταγές και τα καλύτερα γεύματα. Μια ιδιαίτερη συνταγή σου φέρνουμε κι εμείς σήμερα για το πιο λαχταριστό ρολό κιμά. Κι αν νηστεύετε, εκτός από το να κοιτάτε το αποτέλεσμα και να σας τρέχουν τα σάλια, δείτε εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με νηστίσιμο κιμά.
Θα χρειαστείτε:
- 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Μισό φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- 4 αβγά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 115 γραμμάρια μπέικον
- 3/4 φλιτζανιού τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια τυρί σε φέτες
Οδηγίες:
Ανακατέψτε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ψωμί, ένα αβγό και σκόρδο μαζί με αρκετό αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βάλτε τον κιμά σε μια φόρμα για ρολό. Μετά κάντε μια τρύπα στη μέση.
Αρχικά βάλτε μέσα στην τρύπα μπέικον παντού, ακόμα και στα πλαϊνά. Μετά προσθέστε τυρί κρέμα.
Στην συνέχεια βάλτε το τυρί σε φέτες και από πάνω τα τρία αβγά.
Ψήστε το στους 180 για 60 λεπτά. Είναι έτοιμο!
Είμαστε σίγουροι ότι θα το χαρεί όλη η οικογένεια και όλοι θα θελήσουν και δεύτερο πιάτο. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί: