Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Κάνει μια τρύπα στο σφουγγάρι και βάζει μέσα ένα μαγνήτη - Το αποτέλεσμα; Θα σας λύσει τα χέρια!

Ευφυέστατο!

8 Απριλίου 2020 17:03
Κάνει μια τρύπα στο σφουγγάρι και βάζει μέσα ένα μαγνήτη - Το αποτέλεσμα; Θα σας λύσει τα χέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr φροντίζει να σας βρίσκει πάντα σωτήριες και οικονομικές λύσεις για τα καθημερινά σας προβλήματα, όπως εδώ μπορείτε να δείτε τον πιο έξυπνο τρόπο για να ζεστάνετε το σπίτι σας ανέξοδα.

Ένα ακόμη πρόβλημα όλων των νοικοκυρών είναι το πλύσιμο των μπουκαλιών και είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα μπουκάλια έχουν στενό λαιμό και με τα χίλια ζόρια χωράει μέσα το σφουγγάρι των πιάτων, πόσο μάλλον το χέρι μας για να τα καθαρίσουμε σωστά.

Η λύση λοιπόν βρίσκεται στο βίντεο που ακολουθεί. Ο άντρας αυτός κόβει στη μέση ένα σφουγγάρι χαράσσει τη μια πλευρά και βάζει μέσα ένα μαγνήτη. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό μιας και βάζει το ένα κομμάτι μέσα στο μπουκάλι και με το άλλο απ' έξω μαγνητίζονται με αποτέλεσμα όταν κινεί το έξω σφουγγάρι παράλληλα να κινείται και το μέσα όπου θέλει χωρίς κανέναν κόπο. Μια λύση που σίγουρα θα δοκιμάσουμε!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και μερικές ακόμη λύσεις σε καθημερινά προβλήματα στο βίντεο που ακολουθεί:

Eco-friendly cleaning tips to try at home. 🌍

Posted by 5-Minute Crafts on Tuesday, February 11, 2020

Έριξε αλάτι και βραστό νερό μέσα στο νεροχύτη κι έλυσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα κάθε νοικοκυράς!

Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με το δύσκολο πρόβλημα του βουλωμένου νεροχύτη ή νιπτήρα ουκ ολίγες φορές. Το Athensmagazine.gr συχνά σου φέρνει εύκολες λύσεις για καθημερινά προβλήματα ενός σπιτιού, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το πλυντήριο σας σαν καινούριο και τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε.

Σήμερα, λοιπόν σας βρήκαμε έξι ανέξοδους τρόπους για να ξεβουλώσετε μόνοι σας τον νεροχύτη σας χωρίς να χρειαστείτε υδραυλικό.

  • Με βραστό νερό: Η πρώτη σας κίνηση όταν δείτε ότι το νερό αργεί να απορροφηθεί στο νεροχύτη ή το νιπτήρα σας; Βράστε νερό στον βραστήρα ή την κουζίνα σας. Μετά ρίξτε το στο σιφώνι. Καμιά φορά, μια καλή ποσότητα βραστού νερού αρκεί για να ξεκολλήσει οτιδήποτε μπλοκάρει τη ροή. Μπορεί να το πάρει μαζί του στην αποχέτευση.
  • Με βεντούζα: Οι δύο βασικές αιτίες για την φραγή του νεροχύτη της κουζίνας σας είναι το λίπος. Εκείνο, που μαζεύεται σταδιακά στα τοιχώματα και πήζει. Επιπλέον, τα υπολείμματα τροφών που μας ξεφεύγουν όταν πλένουμε τα πιάτα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, η καλύτερη λύση για το πρόβλημά σας είναι η χρήση της παραδοσιακής βεντούζας.

Γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Βάλτε τη βεντούζα γύρω απ’ το σιφώνι. Κουνήστε πάνω κάτω μερικές φορές μέχρι να δείτε το νερό να φεύγει. Αυτό, σημαίνει πως το εμπόδιο έχει ξεκολλήσει κι έχει παρασυρθεί με τη ροή. Κατόπιν, ξεβγάλτε με μια γερή δόση βραστού νερού.

νιπτήρας

  • Με βραστό νερό και υγρό πιάτων: Αν το πρόβλημα είναι το συσσωρευμένο λίπος, τότε ο καλύτερος τρόπος να το διαλύσετε είναι με υγρό πιάτων και βραστό νερό. Σε δύο λίτρα νερού που βράζει, ρίξτε μερικές κουταλιές υγρού απορρυπαντικού πιάτων και ανακατέψτε. Κατόπιν, αδειάστε το αργά αργά στο σιφώνι σας. Ύστερα ξεβγάλτε με ζεστό νερό απ’ τη βρύση. Επαναλάβετε άφοβα όσες φορές κι αν χρειαστεί.
  • Με αλάτι και βραστό νερό: Εναλλακτικά, ρίξτε μιάμιση κούπα αλάτι στο σιφώνι. Ύστερα αδειάστε αργά αργά 2 λίτρα βραστό νερό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό της βρύσης. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Με την ίδια μέθοδο, με αλάτι και βραστό νερό, μπορείτε να διαλύσετε και τα υπολείμματα σαπουνιού. Αυτά, πιθανόν να έχουν βουλώσει τον νιπτήρα του μπάνιου σας.
  • Με σύρμα ή ατσαλίνα: Πέρα από τα υπολείμματα του σαπουνιού, μία δεύτερη αιτία για την φραγή του σιφωνιού στον νιπτήρα ή την μπανιέρα σας είναι και οι τρίχες που πέφτουν και παρασέρνονται απ’ το νερό. Για να τις αφαιρέσετε και να ξεβουλώσετε το σωλήνα σας χωρίς πολύ κόπο, πάρτε ένα σύρμα ή ισιώστε μία συρμάτινη κρεμάστρα και, με μία πένσα, κάντε ένα τσιγγέλι στην άκρη της.

Κατόπιν, βάλτε την βαθιά στον σωλήνα και με το τσιγγέλι προσπαθήστε να τραβήξετε τις τρίχες προς τα έξω. Φυσικά, τη δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει ακόμη καλύτερα μία κανονική ατσαλίνα του εμπορίου, δηλαδή το συρμάτινο σπιράλ με τη λαβή που φτάνει πολύ βαθιά στο σωλήνα και, καθώς το γυρνάμε, παγιδεύει τρίχες και άλλα υπολείμματα φέρνοντας τα έξω μαζί του.

  • Με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι: Ο πιο διαδεδομένος, ίσως, φυσικός τρόπος να ξεβουλώνουμε νεροχύτες και νιπτήρες, αν και αρκετά… εφετζίδικος, δεν είναι απαραίτητα και ο πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση φραγής. Είναι, όμως, μία καλή επιλογή αν το βούλωμα είναι μερικό και αν το σκέτο βραστό νερό δεν λειτουργήσει.

Μετά από το βραστό νερό, λοιπόν, ρίξτε ½ κούπα σόδα μέσα στο σιφώνι και αφήστε την να κάτσει για λίγα λεπτά. Κατόπιν, αδειάστε μέσα ένα μίγμα από 1 κούπα ξύδι και 1 κούπα καυτό νερό. Κλείστε το σιφώνι για να μην βγεί ο αφρός έξω κι αφήστε τον να δράσει για 5-10 λεπτά πριν ξεβγάλετε με μια καλή δόση βραστού νερού.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share