Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

O πιο απλός τρόπος να φτιάξετε αντισηπτικά μαντηλάκια μόνοι σας!

Θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά!

6 Απριλίου 2020 07:47
O πιο απλός τρόπος να φτιάξετε αντισηπτικά μαντηλάκια μόνοι σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή την περίοδο κάθε είδους αντισηπτικό προϊόν βρίσκεται σε έλλειψη μιας και ο κορωνοϊός έχει πλήξει τη χώρα μας και όλοι μας προσπαθούμε να προστατευτούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε μόνοι μας αντισηπτικά μαντηλάκια για να προστατευτούμε και να διατηρήσουμε κάθε επιφάνεια που ερχόμαστε σε επαφή, καθαρή από οποιοδήποτε μικρόβιο!

Θα χρειαστείτε μόνο, ένα ρολό χαρτί κουζίνας, χλωρίνη, ένα ζευγάρι γάντια (για την προστασία των χεριών), μια σακούλα σκουπιδιών (για την προστασία του πάγκου ή τραπεζιού που θα ακουμπήσουμε), μια κανάτα για να ανακατέψουμε τη χλωρίνη και το νερό, ένα τάπερ ή ένα μπολ, μια κουτάλα, ένα ξύλο κοπής και ένα μαχαίρι. Κι αφού τα συγκεντρώσετε όλα αυτά, πάμε να δούμε πόσο απλά γίνεται!

Πρώτα απ' όλα στρώστε στον πάγκο σας τη σακούλα σκουπιδιών, στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω το ξύλο κοπής και κόψτε στη μέση το χαρτί κουζίνας. Βάλτε στην κανάτα σας 4 κούπες νερό και 4 κουταλιές του γλυκού χλωρίνη, αυτή είναι η αναλογία για το κάθε κομμάτι χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε. Βάλτε στο τάπερ το ρολό του χαρτιού και περιχύστε το με το μείγμα νερού και χλωρίνης. Μόλις το υγρό απορροφηθεί από το χαρτί αφαιρέστε το χάρτινο κύλινδρο από το κέντρο και.. τα μαντηλάκια σας είναι έτοιμα!

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο απολυμαντικό προϊόν που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε αντισηπτικό από λεμόνια!

Κορωνοϊός: Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό τζελ χεριών, αν δεν βρίσκεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ

Το αντισηπτικό gel χεριών είναι απαραίτητο αυτή την περίοδο, δεδομένης της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι αν το προϊόν έχει εξαντληθεί, ούτε χρειάζεται να το χρυσοπληρώσεις, αφού μπορείς να φτιάξεις σπίτι σου.

Επειδή η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει και θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, ανεξαρτήτως διαθεσιμότητάς των αντισηπτικών gel στα φαρμακεία και τα supermarkets, βρήκαμε σπιτική συνταγή, για να το φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι.

Αντισηπτικό gel: Το 60% του προϊόντος η αλκοόλη

Το βασικότερο συστατικό που θα διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του αντισηπτικού δεν είναι άλλο από την αλκοόλη, δηλαδή το οινόπνευμα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η αλκοόλη θα πρέπει να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 60% του προϊόντος.

Αντισηπτικό gel: Σωστή επιλογή αιθέριων ελαίων

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει και σωστή επιλογή των αιθέριων ελαίων. To tea tree, η λεβάντα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το γαρίφαλο έχουν αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επομένως καλό είναι να προτιμήσεις ένα ή περισσότερα από αυτά.

Συστατικά

⅔ κούπας οινόπνευμα 95°
⅓ κούπας gel aloe vera
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (επιλέγεις ανάμεσα σε λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και γαρίφαλο)
Καθαρό μπουκαλάκι από υγρό σαπούνι, με αντλία
Μικρό χωνί

Διαδικασία

Αναμειγνύεις όλα μαζί τα συστατικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλεις να διαλυθεί ακόμα περισσότερο το αντισηπτικό gel, προσθέτεις λίγο αποσταγμένο νερό. Με ένα μικρό χωνί μεταφέρεις το μείγμα στο μπουκάλι με την αντλία.

Έτοιμο το σπιτικό αντισηπτικό gel χεριών.

Φυσικά μην ξεχνάς το πλύσιμο των χεριών σου, καθώς, επίσης, να μην ακουμπάς το πρόσωπό σου.

Μάθε μια ακόμα συνταγή: Φτιάξε το πιο δραστικό αντισηπτικό οικονομικά με λεμόνι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share