Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Χρειάζεσαι μόνο δύο υλικά που τα έχεις στο σπίτι σου για να κάνεις καινούργιο το πλυντήριο σου και τα ρούχα να μοσχομυρίζουν

Είναι απλό!

26 Φεβρουαρίου 2020 16:16
Χρειάζεσαι μόνο δύο υλικά που τα έχεις στο σπίτι σου για να κάνεις καινούργιο το πλυντήριο σου και τα ρούχα να μοσχομυρίζουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας βρήκαμε την πιο οικονομική λύση για να κάνετε καινούργιο το πλυντήριο σας και τα ρούχα να μοσχομυρίζουν!

Ο καθαρισμός ενός πλυντηρίου αποτελεί έναν από τους εφιάλτες των νοικοκυρών. Οι περισσότερες θέλουν να διατηρούν το σπίτι και τις συσκευές του στην εντέλεια. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εργασία θέλει ιδιαίτερη διαχείριση. Δηλαδή, θέλει τον τρόπο της για να επιτευχθεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και με συγκεκριμένες δοσολογίες για να μην υπάρξουν άσχημα αποτελέσματα.

Υλικά συνταγής

 • Λίγο χλωρίνη
 • 0,5 λίτρο ξίδι
 • Λαστιχένια γάντια
 • Μια παλιά πετσέτα
 • Μια παλιά οδοντόβουρτσα

καθαρισμός πλυντηρίου!

Εκτέλεση συνταγής

 • Αναμίξετε τη χλωρίνη με λίγο ζεστό νερό σε αναλογία 50/50.
 • Φορέστε τα λαστιχένια γάντια και μουσκέψτε την πετσέτα, με την αραιωμένη χλωρίνη.
 • Απλώστε την πετσέτα κατά μήκος πίσω από το λάστιχο στεγανοποίησης.
 • Αυτό το σημείο είναι ο πραγματικός ένοχος όταν το πλυντήριό σας μυρίζει.
 • Αφήστε την πετσέτα να μουσκέψει για 30 λεπτά.
 • Τελειώστε τα επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα.
 • Στεγνώστε τα πάντα.
 • Έπειτα ενεργοποιήστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.
 • Για να αφαιρέσετε υπολείμματα αλάτων, θα πρέπει να ξαναβάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία αυτή τη φορά με ξίδι.
 • Είναι σημαντικό στην δεύτερη φορά να βάλετε ξίδι και όχι στην πρώτη.
 • Ρίξτε ξίδι στην ειδική θήκη για το απορρυπαντικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.
 • Σημείωση: Αυτός είναι ο τρόπος που θα μετατρέψετε το πλυντήριο με μυρωδιά μούχλας σε ένα καθαρό πλυντήριο. Επιπλέον, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο; Δεν πάει το μυαλό σας στον λόγο!

Πλένετε τα βρώμικα ρούχα σας για να είναι μυρωδάτα και όχι για να μυρίζουν χειρότερα. Τελικά, τι συμβαίνει με αυτή την μουχλιασμένη οσμή στα απολύτως καθαρά ρούχα σας, που έχουν βγει μόλις από το πλυντήριο;

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένας λόγος που τα ρούχα σας βγαίνουν από το πλυντήριο και μυρίζουν χειρότερα από πριν. Το πρόβλημα δεν είναι τα ρούχα σας ή το απορρυπαντικό σας. Είναι το ίδιο το πλυντήριο ρούχων.

Έχετε ποτέ ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας; Μπορείτε να βρείτε πολλά μέχρι και τις χαμένες σας κάλτσες!

Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τον εσωτερικό θάλαμο του πλυντηρίου σας και στο εσωτερικό κάτω χείλος, θα παρατηρήσετε πιθανώς μια ελαστική επένδυση. Εκεί ακριβώς, υπάρχει πιθανότητα να βρείτε κάτι συγκλονιστικό… μούχλα.

Εκτός του ότι τα ρούχα σας μυρίζουν κλεισούρα, θα μπορούσαν να υπάρξουν και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, αν δεν καθαρίζετε συχνά αυτή την περιοχή.

Μπορεί να προκληθεί ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, τόσο σε αλλεργικούς όσο και σε μη αλλεργικούς ανθρώπους. Οι παθήσεις περιλαμβάνουν ερεθισμό του λαιμού, σοβαρή συμφόρηση, φτέρνισμα, αιματηρή μύτη, υγρά κόκκινα μάτια, κνίδωση ή εξανθήματα στο δέρμα.

Αυτό το ύπουλο, ακαθάριστο μέρος των πλυντηρίων μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν αφεθεί ανεξέλεγκτο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα βάθη του πλυντηρίου σας και να εξαφανίσετε τη μούχλα για τα καλά! Θα χρειαστείτε δύο βασικά προϊόντα οικιακής χρήσης, που κατά πάσα πιθανότητα υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Θα χρειαστείτε χλωρίνη και λευκό ξύδι. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ την χλωρίνη και το ξύδι μαζί, γιατί μπορεί να προκαλέσει μια απίστευτα επικίνδυνη αντίδραση. Για να παραμείνετε ασφαλείς και να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά τα προϊόντα, αναμίξτε τη χλωρίνη σε ίσα μέρη με ζεστό νερό και σκουπίστε τις εσωτερικές περιοχές του πλυντηρίου σας με ένα πανί.

Βάλτε το πλυντήριό σας στο πρόγραμμα για ξέβγαλμα για να καθαρίσει τελείως από τη χλωρίνη. Στη συνέχεια, προσθέστε λευκό ξύδι στην υποδοχή του απορρυπαντικού και βάλτε το πλυντήριο στο γρήγορο πρόγραμμα. Μόλις αυτό γίνει, θα παρατηρήσετε ότι η δυσάρεστη μαύρη μούχλα θα έχει φύγει! Μη διστάσετε να πλύνετε τα ρούχα σας αμέσως. Θα έχετε μια ευχάριστη έκπληξη όταν συνειδητοποιήσετε ότι το πλυντήριό σας λειτουργεί καλύτερα από ποτέ και ότι τα ρούχα σας βγαίνουν και μυρίζουν καθαριότητα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share