Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άνοιξε το βαζάκι που φυλούσε μέσα την πάπρικα... Αυτό που βρήκε μέσα ήταν πραγματικά σοκαριστικό!

Απίστευτο!

3 Φεβρουαρίου 2020 12:09
Άνοιξε το βαζάκι που φυλούσε μέσα την πάπρικα... Αυτό που βρήκε μέσα ήταν πραγματικά σοκαριστικό!

Όλοι μας χρησιμοποιούμε μπαχαρικά στην μαγειρική και μάλιστα σε καθημερινή βάση! Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το βαζάκι που φυλάς της πάπρικα ή τους κόκκους του πιπεριού ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά γιατί μέσα μπορεί να κρύβεται κάποιο μικροσκοπικό έντομο. Ωστόσο, πριν λίγο καιρό το Athensmagazine.gr σας είχε προτείνει να βάλετε τα μπαχαρικά σας στην κατάψυξη πριν τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι!

Αυτό συμβαίνει κυρίως στα μπαχαρικά που έχουν βάση το πιπέρι (πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι).

Η Τζόντι Γκριν εντομολόγος στο Nebraska Extension στο Lancaster County αναφέρει: «Η οικογένεια του πιπεριού περιέχει τις απαραίτητες διατροφικές απαιτήσεις για πολλαπλές γενιές αποθηκευτικού προϊόντος σκαθαριού για να διατηρηθούν επιτυχώς στη ζωή».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βρεις ζωύφια και σε άλλα μπαχαρικά.

Τα έντομα αυτά είναι ονομάζονται cigarette και drugstore beetles. Είναι της ίδιας οικογένειας και έχουν κόκκινο-καφέ χρώμα και μέγεθος όσο ένα σουσάμι.

Αυτά τα δύο είδη συρρέουν στο αποξηραμένο καπνό και στα φαρμακευτικά προϊόντα, εξού και το όνομα. Ακόμη, μπορούν να πετάξουν.

Αυτά τα παράσιτα μοιάζουν συχνά με σκουλήκια που μεταμορφώνονται. Μπαίνουν από κενά και ανοίγματα στις συσκευασίες.


Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μερικά πράγματα ώστε να μην συνεχίσουν τα έντομα να αναπαράγονται. Κοίτα στο σούπερ μάρκετ για τις συσκευασίες, αν είναι καλά κλεισμένες ή έχουν ήδη ζωύφια μέσα, κάτι που μπορεί να συμβεί.

Ακόμη, μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη τα μπαχαρικά σου για τέσσερις μέρες στους -17 πριν τα βάλεις πίσω στο ντουλάπι σου.

Τέλος, καθάρισε καλά τα βάζα και τα ντουλάπια σου.

Βάζει μαγειρική σόδα και ξύδι σε ένα σφουγγάρι και τρίβει τον φούρνο...Θα σας λύσει τα χέρια!

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα τοιχώματα που δημιουργούνται στον φούρνο σας, και να τον κάνετε να λάμπει σαν καινούριος; Με μαγειρική σόδα, ξύδι και λίγο νερό είναι πλέον εφικτό!

Ο πιο αποτελεσματικός φυσικός τρόπος, που θα βάλει τέλος στην χρήση των χημικών ουσιών. Μα θα σκεφτείτε, καθαρίζει αποτελεσματικά; Απόλυτα, γιατί η φύση έχει πάντα τον τρόπο. Και ενώ μάθαμε ότι η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση των εντόμων από το σπίτι, θα δούμε τώρα πώς βοηθάει και στην καθαριότητά του!

Αμμωνία για τα καμένα λίπη Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία και τοποθετήστε το σε κρύο φούρνο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί καθαρίστε όλο το εσωτερικού του φούρνου με νωπό πανί.

Διάλυμα από ξίδι και σόδα Φτιάξτε ένα αποτελεσματικό, άκρως οικολογικό, καθαριστικό για τον φούρνο σας, αλλά προτού το χρησιμοποιήσετε κατεβάστε τον γενικό διακόπτη της κουζίνας.
Υλικά: μαγειρική σόδα, λευκό ξίδι και νερό. Θα χρειαστείτε: ένα σφουγγάρι, ένα κουτάλι και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέι.

Εκτέλεση:

Με ένα νωπό σφουγγάρι «περάστε» όλο το εσωτερικό του φούρνου. Πασπαλίστε με ένα κουτάλι τη

μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου. Γεμίστε το πλαστικό μπουκάλι με το λευκό ξίδι και ψεκάστε όλο το εσωτερικό του φούρνου (όχι στις τρύπες εξαερισμού). Όταν το ξίδι πέσει πάνω στη σόδα το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αφήστε το να αντιδράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ξύστε τους σκληρούς λεκέδες ελαφρά με τη σπάτουλα καθαρίσματος. Σκουπίστε με σφουγγάρι και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να στεγνώσει. Τα όξινα καθαριστικά (με ξίδι ή λεμόνι) διαλύουν τα λίπη και εξαφανίζουν τις μυρωδιές.

Με σόδα και αλάτι Ένας τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον φούρνο και τις σχάρες είναι ο εξής: Αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα. Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρόμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού. Μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο λευκό ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων.

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, τρίψτε τις επιφάνειες με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και καθαρίστε τις σχάρες τρίβοντάς τες με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξεπλύνετε και αφήστε τες να στεγνώσουν. Τελειώνοντας, περάστε όλον τον φούρνο με ένα βρεγμένο πανί και θα δείτε τις βρομιές να εξαφανίζονται.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share