Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γεμίσεις το πλυντήριο των πιάτων σου;

Κι όμως υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος!

3 Φεβρουαρίου 2020 11:33
Εσύ ξέρεις ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να γεμίσεις το πλυντήριο των πιάτων σου;

Κι όμως υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να γεμίσεις ένα πλυντήριο πιάτων. Όπως ακριβώς ξεχωρίζεις τα ρούχα σου σε χρώματα και είδος για να τα βάλεις στο πλυντήριο έτσι πρέπει να κάνεις και με τα πιάτα. Πρόσφατα, το Athensmagazine.gr σας έδειξε τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο σας, σήμερα θα σας δείξουμε τη σωστή τοποθέτηση των πιάτων, ποτηριών και λοιπόν σκευών σε αυτό!

Στο πάνω μέρος τοποθετούμε κούπες, ποτήρια και μικρά μπολ. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει το νερό να εισχωρήσει σε όλες τις επιφάνειες και να μην καθαριστούν καλά όλα τα πιάτα. Φροντίστε τα πλαστικά να είναι στο πάνω μέρος του πλυντηρίου πιάτων, καθώς η έντονη θερμοκρασία είναι πιο υψηλή προς τα κάτω, οπότε αποφεύγετε πιθανές φθορές. Τοποθετήστε ανάποδα και διαγώνια ποτήρια και μπολ που μπορεί να έχουν κοίλη βάση, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό.

Στο κάτω μέρος τα πιάτα, τα μεγάλα μπολ της σαλάτας και τα υπόλοιπα μεγάλα αντικείμενα. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται, ξεπλύνετε τα αντικείμενα από τυχόν τροφές -ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να το ξεκινήσετε αμέσως, καθώς αυτό θα εμποδίσει τις τροφές να ξεραθούν και μην καθαριστούν σωστά, αλλά και την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών. Μεγάλες πιατέλες, τηγάνια, επιφάνειες κοπής κι άλλες μεγάλες επιφάνειες καλό θα ήταν να τοποθετούνται επίσης στο κάτω μέρος, στα πλάγια και πίσω, ώστε να μην εμποδίζουν την πίεση του νερού. Μην τα τοποθετείτε κοντά στην πόρτα του πλυντηρίου.

Τις κατσαρόλες και τα μεγάλα μπολ τοποθετήστε τα στο κάτω μέρος και ανάποδα, ώστε να μη συγκεντρώνεται βρώμικο νερό στο εσωτερικό τους και να ξεπλένονται καλύτερα. Μάλιστα, μιλώντας σε σχετικό άρθρο στο η διάσημη food blogger του Bite Sized Kitchen μας προτείνει να τα τοποθετούμε πλάγια. Ο λόγος; Πολλά πλυντήρια πιάτων, ειδικά τα πιο παλιά, πιθανότατα να μην έχουν ψεκαστήρες νερού στο πάνω μέρος, οπότε η μεγάλη επιφάνεια της κατσαρόλας ίσως εμποδίσει το νερό να φτάνει από κάτω προς τα πάνω.

Για να μην κολλήσουν τα κουτάλια το ένα με το άλλο και δεν καθαριστούν σωστά, τοποθετήστε τα μερικά με το χερούλι προς τα πάνω άλλα προς τα κάτω. Τα μαχαίρια πρέπει να τα βάζετε με τη μύτη τους να κοιτά προς τα κάτω, ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς όταν θα αδειάζετε το πλυντήριο.

Αυτά είναι τα αντικείμενα που μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων και δεν είχαμε ιδέα!

Προσοχή! Υπάρχουν ευχάριστα νέα για όσους ασχολούνται τακτικά με την καθαριότητα του σπιτιού και έχουν βαρεθεί να είναι συνέχεια τα χέρια τους μέσα στα νερά! Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που ίσως δεν γνωρίζατε που μπορούν να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων!

Δεν χρειάζεται πια να τα πλένετε στο χέρι και να περνάτε ώρες μέσα στα νερά και την ορθοστασία! Το γνώριζες; Γιατί πρέπει να βάζεις πάντα ένα μπολ με ξίδι στο πλυντήριο πιάτων

Έχει τύχει όμως να γνωρίζετε ποια είναι αυτά; Αν όχι τότε θα σας τα παρουσιάσουμε εμείς!

Τα ράφια του ψυγείου

Έχουν πάνω τους από υπολείμματα λαχανικών και στάμπες από σάλτσες φαγητών μέχρι ζουμιά από κρέας που έχεις αφήσει να ξεπαγώσει μέσα στο ψυγείο. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι να τα τρίβεις ένα-ένα. Μπορείς να τα βάλεις όλα να πλυθούν όμορφα και τακτοποιημένα μέσα στο πλυντήριο.

Μικρά πλαστικά παιχνίδια

Επειδή τα πλαστικά παιχνίδια είναι χώρος εστίασης βακτηρίων, μπορείς να τα απολυμάνεις πλένοντάς τα στο πλυντήριο πιάτων. Τα τοποθετείς στο πάνω ράφι του πλυντηρίου και το βάζεις σε κανονικό πρόγραμμα.

Τα σιδερένια ράφια του φούρνου

Βρωμίζουν εύκολα και πολύ οπότε ούτως ή άλλως χρειάζονται πλύσιμο. Για να ξεμπερδεύεις πιο εύκολα ρύθμισε μια πλύση μόνο με αυτά.

Σφουγγάρια (κουζίνας ή μπάνιου)

Ξέρεις ήδη ότι είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού σου. Ευτυχώς, με μια πλύση στο πλυντήριο πιάτων, το σφουγγαράκι σου θα είναι σαν καινούριο αφού το καυτό νερό μπορεί να εξοντώσει 99.9% των βακτηρίων που υπάρχουν πάνω σε αυτό. Τέλειο;

Το μπολ φαγητού του κατοικίδιου σου

Ξέρουμε ότι βαριέσαι να το πλένεις κανονικά, αλλά πρέπει (και το να του ρίχνεις απλώς λίγο νερό δεν αρκεί!). Αν λοιπόν βαριέσαι τόσο πολύ, μπορείς να το βάλεις κι αυτό μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

Μολυβοθήκες

Αν είναι από πλαστικό ή μεταλλικές έχουν κι αυτές μια θέση μέσα στο πλυντήριο πιάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share