Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει μαγειρική σόδα και ξύδι σε ένα σφουγγάρι και τρίβει τον φούρνο...Θα σας λύσει τα χέρια!

Θα τρέξετε να το κάνετε!

30 Ιανουαρίου 2020 11:25
Βάζει μαγειρική σόδα και ξύδι σε ένα σφουγγάρι και τρίβει τον φούρνο...Θα σας λύσει τα χέρια!

Θέλετε να απαλλαγείτε από τα τοιχώματα που δημιουργούνται στον φούρνο σας, και να τον κάνετε να λάμπει σαν καινούριος; Με μαγειρική σόδα, ξύδι και λίγο νερό είναι πλέον εφικτό!

Ο πιο αποτελεσματικός φυσικός τρόπος, που θα βάλει τέλος στην χρήση των χημικών ουσιών. Μα θα σκεφτείτε, καθαρίζει αποτελεσματικά; Απόλυτα, γιατί η φύση έχει πάντα τον τρόπο. Και ενώ μάθαμε ότι η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση των εντόμων από το σπίτι, θα δούμε τώρα πώς βοηθάει και στην καθαριότητά του!

Αμμωνία για τα καμένα λίπη Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία και τοποθετήστε το σε κρύο φούρνο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί καθαρίστε όλο το εσωτερικού του φούρνου με νωπό πανί.

Διάλυμα από ξίδι και σόδα Φτιάξτε ένα αποτελεσματικό, άκρως οικολογικό, καθαριστικό για τον φούρνο σας, αλλά προτού το χρησιμοποιήσετε κατεβάστε τον γενικό διακόπτη της κουζίνας.
Υλικά: μαγειρική σόδα, λευκό ξίδι και νερό. Θα χρειαστείτε: ένα σφουγγάρι, ένα κουτάλι και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέι.

Εκτέλεση:

Με ένα νωπό σφουγγάρι «περάστε» όλο το εσωτερικό του φούρνου. Πασπαλίστε με ένα κουτάλι τη

μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου. Γεμίστε το πλαστικό μπουκάλι με το λευκό ξίδι και ψεκάστε όλο το εσωτερικό του φούρνου (όχι στις τρύπες εξαερισμού). Όταν το ξίδι πέσει πάνω στη σόδα το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει. Αφήστε το να αντιδράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια ξύστε τους σκληρούς λεκέδες ελαφρά με τη σπάτουλα καθαρίσματος. Σκουπίστε με σφουγγάρι και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να στεγνώσει. Τα όξινα καθαριστικά (με ξίδι ή λεμόνι) διαλύουν τα λίπη και εξαφανίζουν τις μυρωδιές.

Με σόδα και αλάτι Ένας τρόπος για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον φούρνο και τις σχάρες είναι ο εξής: Αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τες να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα. Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρόμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού. Μπορείτε, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο λευκό ξίδι ή απορρυπαντικό πιάτων.

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, τρίψτε τις επιφάνειες με ένα σφουγγάρι. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και καθαρίστε τις σχάρες τρίβοντάς τες με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξεπλύνετε και αφήστε τες να στεγνώσουν. Τελειώνοντας, περάστε όλον τον φούρνο με ένα βρεγμένο πανί και θα δείτε τις βρομιές να εξαφανίζονται.

Με μαγειρική σόδα, λεμόνι και ασετόν σώθηκε για πάντα από το πιο δύσκολο μπελά του σπιτιού!

Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι αλήθεια πως είναι πολλές, για άλλους η επιθυμία να ζουν σε σπίτι απαλλαγμένο από χημικά, για άλλους το κόστος- ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να εντάξουν φυσικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Μερικές τέτοιες προτάσεις συγκέντρωσε η Daily Mail, σταχυολογώντας εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού από τα πάμπολλα blog με τέτοιου είδους συμβουλές.

Για τα σιφόνια προτείνεται η χρήση αρχικά βραστού νερού και στη συνέχεια η ρίψη πρώτα μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας και μετά ενός φλιτζανιού ξιδιού. Όταν ξεθυμάνουν οι φυσαλίδες, ολοκληρώστε τον καθαρισμό αφήνοντας τη βρύση να τρέξει ζεστό νερό για μισό λεπτό.

Για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι. Πασπαλίστε το αλάτι στην επιφάνεια και τρίψτε με μία λεμονόκουπα για αστραφτερά αποτελέσματα.

Αν το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα τοποθετήστε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα και κάντε ένα κύκλο πλύσης με άδειο κάδο. Έβαλε ένα μπολ νερό με λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό που συμβαίνει έπειτα μας αφήνει άφωνους...

Για ένα γενικό καθαριστικό για πατώματα και παράθυρα αρχίστε αντί να πετάτε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε- λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια- να τα βάζετε σε δοχεία που κλείνουν καλά και να τα καλύπτετε με ξίδι. Αφήστε τα για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια σουρώστε το ξίδι- που θα έχει αρωματιστεί υπέροχα από τα φρούτα, αναμείξτε το σε αναλογία ένα προς ένα με νερό και είστε έτοιμοι.

Αν το τηλέφωνο του μπάνιου γεμίζει άλατα, ρίξτε σε ένα σακουλάκι λευκό ξίδι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βυθίστε το τηλέφωνο στο σακουλάκι, δέστε τα και αφήστε το έτσι όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το πρωί και δείτε το πεντακάθαρο.

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα στόρια δέστε πανάκια καθαρισμού σε μια τσιμπίδα της κουζίνας και περάστε τα μαλακά. Θα δείτε τη σκόνη να εγκλωβίζετε στα πανάκια και τα στόρια να καθαρίζουν από όλες τις πλευρές.

Αν έχετε νοσταλγήσει τα κάτασπρα δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια, καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Για τις λευκές σόλες δοκιμάστε και βαμβάκι με ασετόν για να απομακρυνθούν οι μαυρίλες και οι λέκέδες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share