Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με μαγειρική σόδα, λεμόνι και ασετόν σώθηκε για πάντα από το πιο δύσκολο μπελά του σπιτιού!

Θα σας λύσει τα χέρια!

25 Ιανουαρίου 2020 07:48
Με μαγειρική σόδα, λεμόνι και ασετόν σώθηκε για πάντα από το πιο δύσκολο μπελά του σπιτιού!

Έβαλε λεμόνι, σόδα, ασετόν και ξύδι - Αυτό που έγινε θα σας πείσει να το κάνετε κι εσείς

Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες είναι αλήθεια πως είναι πολλές, για άλλους η επιθυμία να ζουν σε σπίτι απαλλαγμένο από χημικά, για άλλους το κόστος- ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν να εντάξουν φυσικές λύσεις στην καθαριότητα του σπιτιού. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Μερικές τέτοιες προτάσεις συγκέντρωσε η Daily Mail, σταχυολογώντας εναλλακτικές λύσεις καθαρισμού από τα πάμπολλα blog με τέτοιου είδους συμβουλές.

Για τα σιφόνια προτείνεται η χρήση αρχικά βραστού νερού και στη συνέχεια η ρίψη πρώτα μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας και μετά ενός φλιτζανιού ξιδιού. Όταν ξεθυμάνουν οι φυσαλίδες, ολοκληρώστε τον καθαρισμό αφήνοντας τη βρύση να τρέξει ζεστό νερό για μισό λεπτό.

Για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι. Πασπαλίστε το αλάτι στην επιφάνεια και τρίψτε με μία λεμονόκουπα για αστραφτερά αποτελέσματα.

Αν το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα τοποθετήστε μισό φλιτζάνι στοματικό διάλυμα και κάντε ένα κύκλο πλύσης με άδειο κάδο. Έβαλε ένα μπολ νερό με λεμόνι στον φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό που συμβαίνει έπειτα μας αφήνει άφωνους...

Για ένα γενικό καθαριστικό για πατώματα και παράθυρα αρχίστε αντί να πετάτε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή που καταναλώνετε- λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια- να τα βάζετε σε δοχεία που κλείνουν καλά και να τα καλύπτετε με ξίδι. Αφήστε τα για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια σουρώστε το ξίδι- που θα έχει αρωματιστεί υπέροχα από τα φρούτα, αναμείξτε το σε αναλογία ένα προς ένα με νερό και είστε έτοιμοι.

Αν το τηλέφωνο του μπάνιου γεμίζει άλατα, ρίξτε σε ένα σακουλάκι λευκό ξίδι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Βυθίστε το τηλέφωνο στο σακουλάκι, δέστε τα και αφήστε το έτσι όλο το βράδυ. Ξεπλύνετε το πρωί και δείτε το πεντακάθαρο.

Για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα στόρια δέστε πανάκια καθαρισμού σε μια τσιμπίδα της κουζίνας και περάστε τα μαλακά. Θα δείτε τη σκόνη να εγκλωβίζετε στα πανάκια και τα στόρια να καθαρίζουν από όλες τις πλευρές.

Αν έχετε νοσταλγήσει τα κάτασπρα δερμάτινα αθλητικά σας παπούτσια, καθαρίστε τα με οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Για τις λευκές σόλες δοκιμάστε και βαμβάκι με ασετόν για να απομακρυνθούν οι μαυρίλες και οι λέκέδες.

Αν θέλετε να καθαρίσετε σωστά το σπίτι σας... πρέπει να έχετε λίστα!

Ξέρετε ότι χρειάζεστε λίστα για να καθαρίσετε σωστά το σπίτι σας και να μην αφήσετε ίχνος σκόνης και βρωμιάς; Αν όχι τότε μάλλον δεν είστε καλή νοικοκυρά! Καθαρισμός απορροφητήρα: Έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα

Ποιος είναι όμως ο λόγος που θα πρέπει να οργανώνετε σωστά και με λίστα τις δουλειές του σπιτιού;

Προφανώς για να έχετε σωστή οργάνωση και περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσετε μετά!

Σημειώστε στο ημερολόγιο – σημειωματάριό σας, τα παρακάτω basic βήματα που θα ακολουθήσετε και θα προσαρμόσετε στους δικούς σας ελεύθερους χρόνους και μπορείτε να το δείτε και ως ένα παιχνίδι.

1. Καθαρίστε το χαλάκι της εισόδου ή αντικαταστήστε το με ένα νέο και περάστε με βρεγμένο πανί το χερούλι της πόρτας και δώστε νέο αέρα στην είσοδο του σπιτιού! Θα δείτε ότι θα ανανεωθεί η όψη του σπιτιού σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα!

2. Καθαρίστε τα στόρια, τα παράθυρα και τις βεράντες! Δεν χρειάζεται να μπαίνει η σκόνη που έχει κολλήσει στα σημεία αυτά!

3. Ελέγξτε τα φυτά σας, εάν για παράδειγμα έχουν ξεραθεί ή έχουν αρκετό χώμα! Παίζει σημαντικό ρόλο ακόμα και για την υγεία σας τα φυτά να είναι ποτισμένα!

4. Κάντε συντήρηση στα κλιματιστικά με την βοήθεια ειδικών και καθαρίστε τους ανεμιστήρες και το τζάκι! Μην το παραμελείτε γιατί μπορεί να έχετε αρνητικές συνέπειες μετά!

5. Κάντε έλεγχο στα ραγίσματα των τοίχων, τα πλακάκια, την υδρορροή και της αποχέτευσης!

6. Μαζέψτε κοχύλια και άλλα καλοκαιρινά αντικείμενα και δώστε φθινοπωρινό touch στην διακόσμηση του σπιτιού! Δεν χρειάζεται να τα έχετε στο σπίτι σας αυτήν την περίοδο! Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε κάπου και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά του χρόνου!

7. Μπορείτε να πλύνετε και να αντικαταστήσετε με φθινοπωρινές τις καλοκαιρινές κουρτίνες σας και να τοποθετήσετε επίσης και τις καθαρές σας μοκέτες

8. Διπλώστε σε σχήμα ρολού την καλοκαιρινή σας γκαρνταρόμπα και αποχαιρετίστε τον σκόρο, επιλέγοντας τα ειδικά προϊόντα με το άρωμα που σας αρέσει. Παράλληλα, τοποθετήστε τα φθινοπωρινά – χειμερινά ρούχα σε ευάερο σημείο και τακτοποιήστε λίγη ώρα μετά στις ντουλάπες

9. Είναι ευκαιρία να τακτοποιήσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας και μια πολύ εύχρηστη ιδέα είναι να βάλετε για γυάλινα αεροστεγή βάζα τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά και μπαχαρικά με ταμπελίτσες από έξω που να αναγράφουν το όνομα του προϊόντος

Καθαρίστε τα φωτιστικά σας και τοποθετήστε αρωματικά κεριά σε χώρους όπως το καθιστικό και το μπάνιο για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για εσάς και την οικογένεια σας!

Καθαρό μπάνιο χωρίς κόπο; Δείτε τα 10 μικρά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια!

Θέλετε να αστράφτει το μπάνιο σας από καθαριότητα και να μην παιδεύεστε ιδιαίτερα; Σας βρήκαμε την λύση! Και δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε κάθε μέρα τα πλακάκια και τις ντουζιέρες, αρκεί να γνωρίζουμε μερικά μικρά μυστικά που θα κρατούν τον χώρο καθαρό κάθε μέρα και μία φορά τον μήνα θα ασχολούμαστε με τις λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμα: Γιατί τα σκεύη κουζίνας στο γραφείο είναι πιο βρώμικα και από τις τουαλέτες!

Πότε να καθαρίσω;

Ξέρετε πως η καλύτερη ώρα για να καθαρίσετε το μπάνιο είναι αφού έχετε κάνει… μπάνιο; Αν όχι εσείς (αφού θα θέλετε μετά να χαλαρώσετε) ο σύντροφος ή τα παιδιά. Κι αυτό το λέμε γιατί οι ατμοί θα έχουν μαλακώσει τη βρωμιά και η δουλειά σας θα γίνει πιο εύκολη!

Οι υδρατμοί.

Μετά το ντους ή το μπάνιο σας αφήνετε πάντα για λίγο το παράθυρο ανοιχτό για να φύγουν οι υδρατμοί και να μην δημιουργηθεί μούχλα.

Χαλάκια μπάνιου.

Πάντα να έχετε στο μπάνιο σας ένα χαλάκι για να πατάτε όταν βγαίνετε από το μπάνιο κι ένα κάτω από τον νιπτήρα, ώστε τα νερά να πέφτουν εκεί. Φυσικά και θα στεγνώνετε τα χαλάκια ενώ θα τα πλένετε, όπως κάνετε και με τις πετσέτες σας κάθε εβδομάδα.

Λύσεις express στο μπάνιο των ξένων.

Στο μπάνιο των ξένων να έχετε υγρά πανάκια και καθαριστικό λεκάνης, ώστε εύκολα και γρήγορα να τακτοποιείτε τον χώρο, ακόμη κι όταν έχετε καλεσμένους.

Τα χέρια και τα μάτια σας.

Πάντα να φοράτε γάντια γιατί η επαφή με τα καθαριστικά και τις χλωρίνες θα τραυματίσουν τα χέρια σας.

Πώς καθαρίζω τα άλατα.

Αν θέλετε να καθαρίσετε τα άλατα μπορείτε μαζί με το καθαριστικό σας να προσθέσετε και λίγο ξύδι και ν΄αφήσετε το μείγμα για κανένα πεντάλεπτο να ενεργήσει.

Οι πόρτες της ντουσιέρας.

Ένα σφουγγάρι με ξύδι είναι ο,τι πρέπει για να καθαρίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού στις πόρτες του ντους.

Υπέροχη μυρωδιά στο μπάνιο.

Βάλτε αρωματικά ξύλινα στικς στο μπάνιο σας, λίγη σκόνη βανίλιας κάτω από τη σακούλα στο καλαθάκι των αχρήστων κι ένα αρωματικό στη λεκάνη σας. Θα μυρίζει παντού… καθαριότητα!

Κι αν έχει πιάσει μούχλα;

Αν έχει πιάσει μούχλα ανάμεσα στα πλακάκια, ρίξτε χλωρίνη ή άλλο ισχυρό καθαριστικό και τρίψτε με σκληρή βούρτσα μετά από λίγο.

Το θαυματουργό λεμόνι.

Για τους λεκέδες στο νιπτήρα ή τη μπανιέρα, τρίψτε με ένα λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share