Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Έβαλε μέσα στο πλυντήριο μια φλούδα λεμονιού. Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σοκ!

Θα "τρέξετε" να το κάνετε!

21 Ιανουαρίου 2020 15:06
Έβαλε μέσα στο πλυντήριο μια φλούδα λεμονιού. Με το αποτέλεσμα θα πάθετε σοκ!

Ξέρετε τι θα συμβεί αν βάλετε φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων σας; Μόλις μάθετε θα τρέξετε να το κάνετε!

Όλες οι νοικοκυρές που είναι μανιακές με το καθάρισμα κατά καιρούς δοκιμάζουν οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε εστία βρωμιάς και μικροβίων στο σπίτι τους. Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε κάθε λογής απορρυπαντικά όταν μπορείτε να βρείτε τη λύση στη φύση.

Το λεμόνι έχει αποδειχθεί θαυματουργό και έχει βγάλει όλες τις νοικοκυρές ασπροπρόσωπες, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι και το καθάρισμα του φούρνου. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια νέα ιδιότητα του λεμονιού, που ίσως να αγνοούσατε.

Το λεμόνι κάνει θαύματα και στο πλυντήριο πιάτων σας. Μια μικρή φέτα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων (ανάμεσα στα πιάτα) ή ένα ποτήρι με λίγο από το χυμό του (στη θήκη που μπαίνει και το απορρυπαντικό) θα το ανανεώσει αισθητά. Μια κούπα λεμονιού ακόμα και χρησιμοποιημένη αρκεί για να κάνει τη διαφορά στα πιάτα σας.

Η αλλαγή δε θα γίνει μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλυντηρίου αλλά και στα πιάτα που θα καθαρίσουν ακόμα καλύτερα.

Επίσης λίγος χυμός λεμονιού θα κάνει τη δράση του απορρυπαντικού ακόμα πιο ισχυρή ενώ οι φλούδες λεμονιού ανάμεσα στα πιάτα θα τα κάνουν ακόμα πιο λευκά και θα δώσουν μια διακριτική μυρωδιά στα σκεύη

Μια ενδιαφέρουσα, θα λέγαμε, λύση είναι να μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια. Μπορείτε αφού χρησιμοποιήσετε το χυμό τους σε κάποια συνταγή, να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεστε στο έπακρον.

Έξτρα tip Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο κάθε σακούλας που τοποθετείτε στον κάδο απορριμάτων. Έτσι τα σκουπίδια σας θα μυρίζουν όμορφα και η κουζίνα θα αποκτήσει μια διακριτική μυρωδιά λεμονιού.

Βάζει φέτες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με νερό και μουλιάζει τα ρούχα...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα ρούχα σας, ώστε να μην σπαταλάτε χρήματα σε προιόντα του εμπορίου και σε χημικά παρασκευάσματα. Σας έχουμε καλά νέα...Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό στυπτικό που καθαρίζει βαθιά τις ίνες των υφασμάτων σας, αφαιρώντας τη βρωμιά κι αφήνοντας τα ρούχα σας καθαρά και λευκά!

Με το λεμόνι μπορείτε να καθαρίσετε πολλές επιφάνειες, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Όσο για τα ρούχα, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και μερικές φέτες λεμονιού, τα βράζετε κι έπειτα μουλιάζετε τα ρούχα σας στο νερό με το λεμόνι για μια ώρα πριν πλύνετε όπως συνήθως.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι να αναμείξετε ένα διαλυμένο σαπούνι, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το χυμό δυο λεμονιών. Μουλιάζετε τα ρούχα σας σε αυτό το μείγμα, έπειτα τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε στον ήλιο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share