Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει φέτες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με νερό και μουλιάζει τα ρούχα...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Κάντε τα ρούχα σας πιο λευκά από ποτέ!

16 Ιανουαρίου 2020 10:55
Βάζει φέτες λεμονιού σε μια κατσαρόλα με νερό και μουλιάζει τα ρούχα...Θα τρέξετε να το κάνετε!

Ψάχνετε φυσικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα ρούχα σας, ώστε να μην σπαταλάτε χρήματα σε προιόντα του εμπορίου και σε χημικά παρασκευάσματα. Σας έχουμε καλά νέα...Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό στυπτικό που καθαρίζει βαθιά τις ίνες των υφασμάτων σας, αφαιρώντας τη βρωμιά κι αφήνοντας τα ρούχα σας καθαρά και λευκά!

Με το λεμόνι μπορείτε να καθαρίσετε πολλές επιφάνειες, ακόμα και το φούρνο σας, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Όσο για τα ρούχα, δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Πώς θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και μερικές φέτες λεμονιού, τα βράζετε κι έπειτα μουλιάζετε τα ρούχα σας στο νερό με το λεμόνι για μια ώρα πριν πλύνετε όπως συνήθως.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι να αναμείξετε ένα διαλυμένο σαπούνι, μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το χυμό δυο λεμονιών. Μουλιάζετε τα ρούχα σας σε αυτό το μείγμα, έπειτα τα ξεπλένετε και τα στεγνώνετε στον ήλιο.

Μην περιμένεις να "λιώσει" το σφουγγάρι της κουζίνας για να το αλλάξεις!

Το σφουγγάρι των πιάτων είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αντικείμενα και κάτι το οποίο δεν λείπει από κανένα σπίτι μιας και οι χρήσεις του είναι πολλές και σωτήριες!

Το Γερμανικό περιοδικό Scientific Reports, παρουσίασε μια μελέτη όπου τα σφουγγάρια της κουζίνας, ήταν εστία μικροβίων, δημιουργώντας δερματικές ασθένειες.

Σε τυχαίο δείγμα από νοικοκυριά της Γερμανίας, πάρθηκαν σφουγγάρια κουζίνας και στο εργαστήριο βρέθηκε πληθώρα μικροβίων. Όπως επισημαίνουν, ακόμα και να χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά, τα μικρόβια αναπτύσσονται μέσα στο σφουγγάρι εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατεί.

Για αυτό προτείνουν να αλλάζουμε το σφουγγάρι κάθε 7 ημέρες. Καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια.

Ενδεικτικά για να μας πείσουν, μας έδειξαν ότι μετά το σιφώνι της τουαλέτας, το σφουγγάρι έχει τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα κολοβακτηριδίων σε ολόκληρο το σπίτι.

Παίρνει χυμό λεμονιού και το ρίχνει στο πλυντήριο! Ο λόγος; Απίθανος!

Αρκετές νοικοκυρές παίρνουν και ρίχνουν χυμό λεμονιού στο πλυντήριο καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό υποκατάστατο της χλωρίνης για να κρατήσεις τα λευκά υφάσματα καθαρά και λαμπερά.

Το Athensmagazine.gr σας έχει δείξει διάφορα κόλπο που αφορούν το πλυντήριο σας και το καλύτερο πλύσιμο των ρούχων σας, ένα εξ' αυτών ήταν και το "πείραμα" με τη μπάλα από αλουμινόχαρτο στον κάδο του πλυντηρίου!

Μπορεί να σε βοηθήσει και να φρεσκάρεις τα λευκά ρούχα, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ή κάποιο άλλο χημικό λευκαντικό για υφάσματα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ¼ – ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων στην πλύση των λευκών. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις χυμό λεμονιού σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να αφήσεις τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα για μισή ώρα τουλάχιστον.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το κιτρίνισμα των λευκών και τα ασπρόρουχα θα αποκτήσουν και ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού.

Προσοχή όμως, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα, καλό είναι αυτό το τρικ να το χρησιμοποιείς μόνο για λευκά υφάσματα.

Βρέχει μια πετσέτα με κοντίσιονερ και την βάζει στο πλυντήριο...Το αποτέλεσμα; Θα σας ενθουσιάσει!

Βρέχει μια πετσέτα με κοντίσιονερ και την βάζει στο πλυντήριο...Το αποτέλεσμα; Θα σας ενθουσιάσει! Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το μαλακτικό μαλλιών δεν είναι μόνο για τα μαλλιά μας. Όμως υπάρχουν και κάποια είδη ρουχισμού που απαγορεύεται να μπουν στο πλυντήριο.

Στην πραγματικότητα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στο σπίτι μας και να απλοποιήσει την καθημερινή ρουτίνα μας!

Το κοντίσιονερ μπορεί να γίνει υποκατάστατο της κρέμας ξυρίσματος! Θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό.

Τα παιδιά τρέμουν την στιγμή που θα προσπαθήσουμε να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά τους. μαλλιά τους. Για να κάνετε το ξεμπέρδεμα παιχνιδάκι,αναμίξτε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού σε ένα μπουκάλι σπρέι με νερό! Ψεκάστε και χτενίστε απαλά βούρτσισμα χωρίς δάκρυα!

Κουρτίνες, καναπέδες και καρέκλες είναι μερικά από τα δυσκολότερα υφάσματα,που μας δυσκολεύουν να τα κρατήσουμε φρέσκα..Αντί να ξοδεύετε χρήματα για τα προϊόντα καθαρισμού, ανάμειξτε ίση ποσότητα νερού και κοντίσιονερ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.Φροντίστε να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα λιγότερο ορατό σημείο για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αφήσει σημάδια.

Ένα φραγμένο σιφόνι είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα!Την επόμενη φορά, προσπαθήστε να ψεκάσετε με conditioner την αποχέτευση και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το μαλακτικό θα πρέπει να λιπάνει την βρωμιά και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της.

Το κοντίσιονερ λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα για να μαλακώσετε τα πετσάκια πριν το μανικιούρ.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα στα στεγνά δερμάτινα παπούτσια,τις ζώνες και τις τσάντες σας και θα γίνουν σαν καινούργια,καθώς το κοντίσοονερ θα τα γυαλίσει και θα θρέψει το δέρμα.

Το ξηρό δέρμα μας ταλαιπωρεί, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Προσθέτοντας conditioner στο αφρόλουτρο σας,θα κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο.

Για να ξεκολλήσετε ένα τραυμαπλάστ ή μια αυτοκόλλητη γάζα χωρίς πόνο, πριν το τραβήξετε, απλώστε κοντίσιονερ στα άκρα. Αυτό θα σπάσει την κόλλα και θα το αφαιρέσετε πολύ εύκολα!

To κοντίσιονερ μπορεί να εφαρμοστεί σε πινέλα μακιγιάζ για να κρατήσει τις τρίχες μαλακές και εύκαμπτες.

Το κοντίσιονερ μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο του γράσου και να κάνει τις πόρτες να πάψουν να τρίζουν.

Αντί να δαπανάτε χρήματα για μαλακτικό, δοκιμάστε να βρέξετε μια πετσέτα με κοντίσιονερ και να την προσθέσετε στο πλυντήριο σας!

Το κοντίσονερ έχει ακόμη μια καταπληκτική χρήση! Αντί να πετάξετε τα άδεια μπουκάλια, χρησιμοποιήστε τα σε όλο το σπίτι.Είναι ένας καλός τρόπος για να πλημμυρίσει το σπίτι φρέσκο ​​άρωμα και να εξοικονομήσετε χρήματα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share