Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το καθαριστικό που είναι πιο ισχυρό και από τη χλωρίνη! Δείτε πως να το φτιάξετε!

Θα σας σώσει!

8 Ιανουαρίου 2020 20:34
Το καθαριστικό που είναι πιο ισχυρό και από τη χλωρίνη! Δείτε πως να το φτιάξετε!

Μπορεί η χλωρίνη να είναι σούπερ απολυμαντική και να καθαρίζει σε βάθος κάθε επιφάνεια, αλλά πολλές από εμάς δεν αντέχουμε την μυρωδιά της καθώς μπορεί να προκαλέσει μέχρι και προβλήματα αναπνευστικά σε κάποιους που έχουν αλλεργίες. Μην ξεχνάτε όμως οτι δεν πρέπει να καθαρίσετε ποτέ με χλωρίνη αυτά τα 5 πράγματα!

Πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ένα καθαριστικό σπιτιού που έχει τα ίδια αποτελέσματα αλλά καλύτερη μυρωδιά και κοστίζει λιγότερα χρήματα; Έχουμε τη λύση:

Τι θα χρειαστείς:

  • 12 φλιτζάνια νερό (απιονισμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι οξυζενέ

Εκτέλεση:

  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υγρά σε ένα μπολ.
  • Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ και χρησιμοποίησε το για την καθαριότητα όλου του σπιτιού!

Βάζει τον χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, μαζί με τη φλούδα - Όταν δείτε τι γίνεται θα το κάνετε κι εσείς!

Τα έξυπνα κόλπα για πεντακάθαρη κουζίνα μετά το μαγείρεμα, σε λιγότερο από 10 λεπτά

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι αναμφίβολα, η μισή αρχοντιά της νοικοκυράς του. Οι περισσότερες νοικοκυρές δυσκολεύονται στην καθαριότητα της κουζίνας. Ωστόσο, ούτε άγχος χρειάζεται, ούτε και κόπο. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, οι νοικοκυρές, είναι να βρουν τους σωστούς τρόπους για να καθαρίσουν εύκολα, γρήγορα και ακούραστα την κουζίνα τους. Το Athensmagazine.gr παλαιότερα σας είχε δείξει και τρόπους για να οργανώσετε την κουζίνα σας με γυάλινα βαζάκια.

Εννέα κόλπα για να λαμποκοπάει, η κουζίνα σας
1. Προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό, μαζί με τη φλούδα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά σε υψηλή ισχύ. Αφήστε το εκεί για 15 λεπτά. Ο ατμός θα κάνει τη σκληρή δουλειά και μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τη βρωμιά σκουπίζοντας με ένα πανί.

2. Κόψτε ένα πορτοκάλι σε φέτες και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με το νερό να τις καλύπτει. Τοποθετήστε την στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Κανέλα ή μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα είναι ίσως τα πιο αποτελεσματικά. Αφήστε να βράσει όσο θέλετε. Σε μόλις 5 λεπτά θα αρχίσετε να μυρίζετε το άρωμα στον αέρα. Μπορείτε να ξαναγεμίσετε με νερό και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα περισσότερο από μία φορά. Έτσι, θα απαλλαγείτε από οποιεσδήποτε δυσάρεστες μυρωδιές.

3. Γεμίστε μισό μπουκάλι ψεκασμού με λεμονέλαιο και το άλλο μισό με λευκό ξύδι. Ψεκάστε αυτό το μίγμα και σκουπίστε όλες τις ξύλινες επιφάνειες με μια στεγνή πετσέτα μικροϊνών ή μια χαρτοπετσέτα. Τα ντουλάπια σας θα λάμψουν σε ελάχιστο χρόνο.

Κι άλλα κόλπα για να λαμποκοπάει, η κουζίνα σας
4. Αν έχουν ξεραθεί οι βρωμιές στα πιάτα, πασπαλίστε τα με μερικές κουταλιές ελληνικού καφέ. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκινήστε το πλύσιμο χωρίς να ξεπλένετε το καφέ. Τέλος, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και θα έχετε λαμπερά μυρωδάτα πιάτα.

Ανακατεύει χυμό λεμονιού με μαγειρική σόδα και το τοποθετεί σε μια παγοθήκη! Θα σας λύσει τα χέρια!

Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει το μείγμα με μαγερική σόδα και χυμό λεμονιού; Δεν πάει το μυαλό σας, αλλά σίγουρα όταν διαβάσετε τις μαγικές ιδιότητες του, θα τρέξετε να το φτιάξετε!

Είναι γνωστό ότι τόσο η μαγειρική σόδα και ο χυμός λεμονιού, βοηθάει στο καθάρισμα, ακόμα και σε σημεία και πράγματα που μπορούν να μας δυσκολέψουν, όπως το χαλί. Είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για την καθαριότητα του σπιτιού σας, και παράλληλα εξοικονομείτε χρήματα!

Με όλες τις αμέτρητες επιλογές εκεί έξω, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε ποια πρόκειται όντως να καθαρίσουν την τουαλέτα μας. Και όχι μόνο αυτό. Ιδανικά θα θέλαμε ένα προϊόν που να είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Με αυτές τις σπιτικές ταμπλέτες καθαρισμού της λεκάνη της τουαλέτας, τα πάντα είναι εφικτά!

Ειδικά για εσάς που σιχαίνεστε τον καθαρισμό της τουαλέτας, τώρα μπορείτε να το κάνετε με τον πιο εύκολο τρόπο!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share