Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βάλτε ξύδι στις πλαστικές επιφάνειες κοπής!

Ο καλύτερος τρόπος για απολύμανση!

12 Νοεμβρίου 2019 15:24
Βάλτε ξύδι στις πλαστικές επιφάνειες κοπής!

Πολλές φορές οι πλαστικές επιφάνειες κοπής φάινονται αποκρουστικές και μπαίνεις σε σκέψεις για το κατά πόσο καθαρές είναι. Ένα λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να τις καθαρίζουν με χλωρίνη, που λόγω της ισχυρότητας της, είναι καλό να μην χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Δες, λοιπόν, έναν απλό τρόπο για καθάρισμα με ξύδι και άλλες φυσικές μεθόδους!

Διαβάστε επίσης πώς να καθαρίσετε τα παντζούρια σας μέσα σε 5 λεπτά!

Μπορείτε να τις βάλετε στο πλυντήριο

Το καλό με τις πλαστικές επιφάνειες κοπής είναι ότι μπορούν να μπουν και χωράνε στο πλυντήριο πιάτων.

ή στο χέρι

Χρησιμοποιείστε μια βούρτσα για τα πιάτα, νερό και σαπούνι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κοπής στο χέρι και να απομακρύνετε υπολείμματα τροφών.

Απολύμανση

Αφού τις πλύνετε, βυθίστε τες σε νερό με λευκό ξίδι για τουλάχιστον 5′ για να τις απολυμάνετε. Έπειτα, μπορείτε να τις πλύνετε και πάλι με νερό και σαπούνι.

Απομακρύνετε επίμονους λεκέδες

Εάν οι επιφάνειές σας έχουν ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες, φτιάξτε μία πάστα από λίγη μαγειρική σόδα, αλάτι και νερό για να τους τρίψετε και να τους απομακρύνετε επιτυχώς.

9 τρόποι για να καθαρίσεις τα λευκά αθλητικά σου!

Λευκά sneakers..εδώ και δύο χρόνια είναι το απόλυτο αξεσουάρ κάθε γυναικείας γκαρνταρόμπας σε όλα τα πιθανά σχήματα και εκδοχές. Όλες τα επιλέγουν και φοριούνται σε όλες τις περιστάσεις! Έλα όμως που λερώνονται πανεύκολα.. Δες τρόπους για καθάρισμα ώστε να διατηρείς άσπρα τα αθλητικά σου παπούτσια!

Δείτε επίσης: Πώς διορθώνονται οι ραγάδες στα παπούτσια; Το κόλπο που που έχει γίνει viral στο Twitter (Videos)

Διάβασε παρακάτω τη λίστα και ανακάλυψε 9 απλούς τρόπους να κάνεις τα λευκά σου sneakers να μοιάζουν σαν καινούρια!

Χρησιμοποίησε λευκό μανό για να καλύψεις τυχόν σημάδι

Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Μόλις δεις κάποιο σημάδι ή γρατζουνιά, κάλυψέ το με το λευκό μανό σου. Κάνει θαύματα.

Χρησιμοποίησε ξύδι για να καθαρίσεις τους λεκέδες

Υπάρχουν πολλοί γνωστοί τρόποι να απομακρύνεις λεκέδες από λευκό ύφασμα, αλλά αν βουτήξεις ένα καθαριστικό πανί σε ξύδι και το τρίψεις απαλά, τα παπούτσια σου θα δείχνουν σαν καινούρια.

Μην τα βάζεις ποτέ στο πλυντήριο

Μην βάζεις τα sneakers σου στο πλυντήριο, ακόμα και σε ευαίσθητο πρόγραμμα- είναι πολύ σκληρό γι΄' αυτά. Προτίμησε ένα προσεκτικό καθάρισμα στο χέρι.

Καθάρισε τα δύσκολα σημεία με μια οδοντόβουρτσα

Μια παλιά οδοντόβουρτσα, ζεστό νερό και σαπούνι είναι ο ιδανικός τρόπος να καθαρίσεις τις δύσκολες περιοχές των παπουτσιών σου που μπορεί να δείχνουν βρώμικες.

Πλύνε τα λευκά κορδόνια στο χέρι με ζεστό νερό

Κι όμως, καλό είναι να αντισταθείς στον πειρασμό να βάλεις τα λευκά κορδόνια σου στην επόμενη πλύση. Αντί γι' αυτό, ξέπλυνέ τα στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Μόλις τα καθαρίσεις, γέμισέ τα με χαρτί κουζίνας

Τα sneakers μπορεί να έχουν διατηρήσει υγρασία μετά το καθάρισμα- για να τα στεγνώσεις καλύτερα γέμισέ τα με διπλωμένο χαρτί κουζίνας. Θα απορροφήσουν την πολλή υγρασία και θα βοηθήσουν τα παπούτσια να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Χρησιμοποίησε σαμπουάν για να απομακρύνεις λεκέδες από λάδι

Αν τα λευκά σου αθλητικά μόλις λερώθηκαν από λάδι, μην τρομάζεις, Απλώς, μόλις γυρίσεις στο σπίτι, διάλεξε ένα ήπιο σαμπουάν και τρίψε απαλά το λεκέ με μια οδοντόβουρτσα.

Φύλαξέ τα σε εσωτερικό χώρο

Μην αφήνεις τα sneakers σου έξω. Δέχονται ήδη αρκετή ακτινοβολία όταν τα φοράς, που μερικές φορές μπορεί να τα ξεβάψει ή να τους προκαλέσει διχρωμίες. Φύλαξέ τα σε ένα σκοτεινό, δροσερό σημείο.

Βάλε χλωρίνη αλλά σε μικρές ποσότητες

Ναι, μπορείς να βάλεις χλωρίνη στα λευκά παπούτσια, αρκεί να την αραιώσεις με αρκετό νερό. Μια ενδεικτική αναλογία που προτείνεται συνήθως είναι 1 προς 5- πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική για να μην κιτρινίσουν. Βούτηξε μια οδοντόβουρτσα στο μείγμα και πέρασέ τα απαλά- μόλις τελειώσεις ξέπλυνέ τα με ζεστό νερό.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share