Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

3+1 αντικείμενα που απαγορεύεται να καθαρίσεις με μαγειρική σόδα!

Δώστε βάση!

29 Οκτωβρίου 2019 07:52
3+1 αντικείμενα που απαγορεύεται να καθαρίσεις με μαγειρική σόδα!

Έχει αποδειχτεί πως είναι θαυματουργή και μπορεί να καθαρίσει σχεδόν κάθε επιφάνεια στο σπίτι μας. Υπάρχουν, όμως, και κάποια αντικείμενα και επιφάνειες στο σπίτι σας που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα είσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Μάθετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα.

2+1 συνταγές μαγειρικής σόδας για να κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες Παρόλο που η μαγειρική σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

3+1 μοναδικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στα ρούχα του πλυντηρίου!

Μαρμάρινες επιφάνειες Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα.

Ρίχνει μαγειρική σόδα σ' όλο τον καναπέ! Δείτε τι θα συμβεί!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών μέσα στο σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που η μαγειρική σόδα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το Νο1 φυσικό καθαριστικό!

Πολλές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας παλιών καναπέδων που με την παλαιότητά τους δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στον χώρο. Με αυτές τις 3 συνταγές μαγειρικής σόδας θα κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν

Για να διώξετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή από τον υφασμάτινο καναπέ σας που έχει προέλθει είτε από παλαιότητα, είτε επειδή έχουν πέσει φαγητά και ποτά πάνω σε αυτόν, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τον καναπέ σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Βήμα 1ο: Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον καναπέ και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα μαγειρικής σόδας που θα ρίξετε. Έριξε μαγειρική σόδα στο κρεβάτι και μόλις μάθετε τον λόγο, θα κάνετε σίγουρα το ίδιο…

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Έξτρα tip Διώξτε τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα σας ακολουθώντας ένα παρόμοιο τρικ. Βάλτε στο πίσω μέρος της ντουλάπας ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα και αφήστε το εκεί για μερικές μέρες. Οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν εύκολα και γρήγορα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share